Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Cara Buat Duit Dengan ClickBank

Macam tajuk diatas aku nak cerita sedikit pasal buat duit dengan ClickBank. Mungkin ramai yang sudah kenal sangat dengan lubuk emas affiliate antarabangsa ini. Ini pun adalah salah satu cara untuk kita buat duit dalam Dollar (USD).

Bagaimana nak bermula dengan ClickBank ini?

Cara Buat Duit Dengan ClickBank


Satu persoalan yang sering bermain difikiran newbies macam aku. Ini pengalaman sendiri, aku dah buka akaun ClickBank sejak tahun 2015 lagi tapi terbiar. Tak ada jualan.

Sebabnya aku tak tahu nak mula daripada mana. Aku cuba. Main belasah pilih produk ikut suka hati,  dengan harapan dapat banyak jualan. Tetapi kecewa, terus berhenti fikir pasal ClickBank.

Padahal kita selalu tengok orang update dapat buat jualan produk-produk di ClickBank. Macam mana kita tak dapat jual walaupun satu produk?

Itu masalahnya, sebab kita tak tahu teknik atau cara untuk membuat jualan ClickBank kita. Macam aku sendiri memang ada target tahun ini untuk berjaya buat jualan di ClickBank.

Selepas hampir 3 tahun lebih kurang barulah aku dapat belajar satu teknik yang ampuh untuk buat duit di ClickBank.

Akhirnya, aku berjaya buat jualan pertama produk ClickBank, pecah telur pada 2 minggu lepas, selepas beberapa hari menggunakan teknik dan cara yang diajar dalam CB Method.

cara buat duit dengan clickbank cara cb method


Macam tak percaya, sebab dulu aku pernah cuba promosi sampai 5 produk sekaligus tapi satu pun tak berjaya dijual.

Masalahnya disini ialah kita sebagai newbies tidak tahu cara yang betul untuk bermula, kita buat ikut sedap rasa kita sahaja.

Padahal untuk berjaya buat duit dengan ClickBank, teknik kita perlu betul sejak dari awal lagi, semasa kita nak pilih produk untuk dijual pun kena betul.

Buat Duit Dengan ClickBank Cara CB Method

Cara Buat Duit Dengan ClickBank

Apa yang bagus sangat pasal CB Method ini? Bagus sangat ke? Pada aku yang masih baru nak belajar ia adalah satu teknik yang sesuai untuk seorang 'newbies' untuk bermula.

Sebab tuan Malek dan Zyan akan berikan satu panduan yang lengkap dan mudah difahami oleh semua peringkat.

Satu persatu langkah ditunjukkan dengan penerangan yang lengkap dalam bentuk video.

Sebab aku dah beli produk bagus ini, bolehlah aku kasi pecah lubang sedikit apa yang diajar dalam CB Method.


1. Pemilihan Produk Di ClickBank

Secara peribadi aku anggap langkah ini adalah paling penting sebab ia akan menpengaruhi secara keseluruhan gerak kerja kita untuk menjual produk di ClickBank.

Jika silap pilih produk samaada kita rugi atau buang masa kita sebab salah pilih. Tuan Malek akan berikan beberapa tip dan tool untuk memudahkan kita cari produk yang sesuai.

Antara tips yang Tuan Malek akan berikan adalah

  • Jenis 'Niche' yang perlu dielakkan
  • Cara buat kajian tentang hendak pilih produk yang sesuai


2. Cara Buat Sale Page Untuk Promosi Produk

Kepada orang lama IM nak buat 'salepage' atau 'landing page' mungkin tidak menjadi masalah tetapi yang newbies macam aku ni, memang pening kepala nak setup salepage dengan struktur yang betul.

Mana nak siapkan artikel, macam mana nak letak call to action dan sebagainya. Semua ini diajar dengan lengkap dan kita mudah faham.

Malah kita akan diberikan satu template atau contoh 'Sale Page', tinggal kita untuk edit sahaja bersesuaian dengan produk kita nanti.


3. Cara Promosi Produk

CB Method menggunakan Iklan Pay Per-Click (PPC) untuk mempromosikan produk ClickBank. Disebabkan ia melibatkan modal jadi kita perlu tahu teknik yang betul untuk buat promosi. Bab ini kita tidak boleh buat main-main sebab jika silap langkah kita akan rugi.

Tapi jangan risau sebab setiap langkah akan diajar untuk memastikan kita berjaya buat jualan di Clickbank.


4. Group Support Yang Terbaik

Yang menariknya CB Method adalah mereka ada group facebook yang memang akan berikan support terbaik punya.

Selepas pembelian kita akan diinvite masuk ke Group CB Method Support. Ada apa-apa yang kita tidak faham, kia boleh teru bertanyakan pada sifu.

Dekat group nanti sifu akan berikan kita video tutorial, tool untuk digunakan dalam CB Method dan kita juga boleh buat pembincangan dalam group untuk lebih kefahaman.


Kesimpulan

Sebenarnya ada banyak lagi benda yang diajar dalam CB Method ini untuk memudahkan pemain ClickBank daripada Malaysia berjaya buat jualan. 

Malah aku ada bukti beberapa ahli dalam CB Method ini yang dah berjaya buat jualan. Aku ada beberapa screeshot dekat group FB, memang tak tipu, tak edit punya ni bro.


cara buat duit dengan clickbank cara cb method

cara buat duit dengan clickbank cara cb method

Malah cara untuk setting akaun untuk withdraw duit pun ada diajar. Supaya senang nanti kita nak cash out duit.

Rasanya dah panjang sangat aku berceloteh pasal ClickBank hari ini. Kepada yang berminat nak merasa duit USD dari ClickBank, memang aku cadangkan CB Method untuk anda cuba. Senang faham dan senang buat.



Harga Pakej CB Method ini cuma RM197



Apa yang anda dapat dengan CB Method: 

13 video CB Method (dan semakin bertambah)
Magic Skrip 
Article Structure, & Web template
Keyword list & Wordpress Plugin
Group Support
Free Update

    Jom DISQUS... expand_more

    Komen dengan Google+ expand_more

    Komen dengan Facebook expand_more

    mail