Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Membedah Filem P Ramlee

Aku antara peminat filem P Ramlee. Sejak dari kecil aku memang suka menonton filem-filem beliau. Pada mulanya mungkin dipengaruhi oleh suka ...

Facebook Messenger Tampil Dengan Fungsi ‘Group Call’ Untuk 50 Orang.

Facebook kini menawarkan fungsi terbaru untuk aplikasi Messenger iaitu membolehkan kita bercakap atau membuat panggilan serentak untuk 50 or...

Menulis Adalah Terapi Minda

Bulan ini aku dilanda kesibukan, tiada amaran awal isteri aku bersalin awal 30 hari daripada tarikh jangka bersalin.  Jadi blog aku terbengk...

Textalyzer Alat Pengesan Pemandu Menggunakan Telefon Akibatkan Kemalangan

Polis New York kini memperkenalkan "textalyzer" alat penguji yang baru untuk menentukan sama ada pemandu yang terlibat dalam kemal...

Generasi Baru Teknologi Panel Solar Mampu Menukarkan Hujan Kepada Elektrik

Kini teknologi panel solar sedang dibangunkan oleh saintis China untuk mampu menukarkan hujan kepada elektrik. Menurut siaran akhbar yang ...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

4 Langkah Mudah Untuk Tingkatkan Jangka Hayat Penyaman Udara Anda

Cuaca panas dan hujan yang tidak menentu kini telah menyebabkan alat penyaman udara menjadi satu keperluan bagi kebanyakan rumah di Malaysia...

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik (PTD) Gred M41 SPA kini bersedia untuk pengambilan pegawai tadbir dan diplomatic. Ia berik...

Dua Ribu Tujuh Belas

Selamat tahun baru 2017. Aku rasa semua orang dah siap buat list azam tahun baru, masing-masing tak nak kalah bab nak buat azam baru. Tahu...

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik

Hard Disk Drive (HDD) merupakan komponen penting bagi sebuah komputer. Tidak berguna sebuah komputer jika hard disk tiada ataupun rosak. HD...

mail