-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Mekaray Ventures Suplemen Pemakanan Dan Perubatan Islam

Mekaray Ventures adalah pengeluar produk pemakanan dan perubatan Islam. Ianya adalah suplemen kesihatan yang kaya dengan khasiat dan berupaya menyembuhkan pelbagai masalah kesihatan dan penyakit kronik.

Syarikat ini diasaskan oleh Encik Norazuan Osman dan Puan Liza pada tahun 2015, mereka ini merupakan pakar dalam bidang perubatan, farmasi serta networking.

Mekaray Ventures juga melantik Ustaz Dr Wan Nasyruddin pensyarah kanan Fakulti Pengajian Islam UKM sebagai penasihat koperat syarikat ini. Dimana beliau juga telah menulis sebuah buku yang bertajuk “Indahnya pemakanan dan perubatan Islam”.

Syarikat milik bumiputera ini beroperasi melalui perniagaan online. Produk mereka sudah berada dipasaran sejak 4 bulan lepas serta telah mendapat pengesahan sijil Islamic Manufacturing Practice (IMP) dari Jakim, KKM dan Halal.

Talbinah Triple-M

Talbinah Triple-M


Mekaray Ventures ada mengeluarkan produk berasaskan Talbinah makanan kesihatan iaitu Triple - M (Meka Miracle Meal).

Triple-M baik untuk kesihatan kerana ia mengabungkan 3 bahan makan utama yang kaya dengan khasiat iaitu Talbinah "barley", Madu dan Laban "Yogurt". Ia didatangkan dalam bentuk serbuk yang perlu dibancuh dengan air sebelum meminumnya.

Jika kita suka untuk mengikuti sunnah nabi, sudah pastinya kita tahu akan Talbinah adalah makanan kesihatan yang dianjurkan oleh nabi untuk melegakan hati orang yang sakit dan menghilangkan sebahagian kesedihan.

Bukan sekadar itu, makanan Talbinah juga kaya dengan gizi yang baik untuk kesihatan. Jika kita mengamalkan Triple-M secara konsisten, ia mampu :-
 • Merawat stress dan tekanan perasaan
 • Mengurangkan sebahagian kesedihan.
 • Merawat masalah dalam perut.
 • Mengawal tekanan darah tinggi dan kadar gula dalam darah.
 • Membekalkan tenaga kepada badan
 • Sarapan pagi yang sangat berkhasiat.
 • Boleh dijadikan minum petang dan makan malam
 • Sesuai dijadikan sebagai makanan tambahan bayi

Cara makan Mekaray Triple M 

Masukkan 1 sachet Triple M ke dalam secawan air panas. 1 hari ambil 2 sachet, diminum sebelum sarapan pagi ketika perut masih kosong.

Meka Viniga Untuk Diet Sihat

Meka Viniga


Selain daripada itu, Mekara Ventures ada satu lagi produk suplemen kesihatan yang dikenali Meka Viniga. Suplemen ini sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan, malah ia juga bagus untuk penjagaan kesihatan.

Meka Viniga adalah hasil gabungan pelbagai bahan yang serin digunakan dalam perubatan Islam iaitu Cuka Kurma, Habbatussauda, Minyak Zaitun, Madu dan juga disertakan ekstrak Delima, Minyak Kelapa Dara, Garam Bukit dan air bertapis.

Jika dilihat pada ramuannya, kita rasa macam takut hendak makan suplemen ini. Tapi jangan risau sebab Meka Viniga didatangkan dengan perisa oren.

Dengan mengamalkan Meka Viniga setiap hari, kita akan mendapat khasiat seperti berikut :-
 • Merawat dan mengurangkan berat badan yang berlebihan
 • Membuang kolesterol dan meningkatkan HDL
 • Meningkatkan stamina dan kecergasan badan
 • Merawat dan mengurangkan masalah gastrik
 • Anti kanser dan anti aging
 • Merawat dan mengurangkan sakit migrain
 • Menyingkir toksik dan melancarkan perjalanan darah
 • Merawat dan mengurangkan masalah senggugut

Cara makan Mekaray Meka Viniga

Diminum ketika kita perut lapar atau terasa ingin makan. Minum Meka Viniga 1 hari sebanyak 2 sachet.Kedua-dua produk Mekaray Ventures ini sesuai untuk diambil oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa. 


Pada yang tertanya-tanya kenapa nama Mekaray? Nama syarikat ”MEKARAY” membawa maksud “MEKA – MEKAH” dan “RAY – SINARAN’ = SINARAN MEKAH YANG BERCAHAYA. Selain menjual produk suplemen kesihatan, anda juga berpeluang menjana pendapatan melalui perniagaan online dengan menjual produk-produk mereka.

Jika anda berminat untuk mendapat info lanjut tentang produk ini sila hubungi mereka di :-

Website : http://mekarayventures.com/public/
Fbpage : https://www.facebook.com/mekarayventures/
IG mekaray : http://instagram.com/mekarayofficialJom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail