-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Boboiboy The Movie Pecah Panggung!

Bukan senang sebenarnya untuk Filem Animasi Malaysia untuk membuat kutipan pecah panggung. Namum Boboiboy The Movie ternyata telah memberi impak yang besar apabila berjaya mencipta rekod dengan kutipan RM500,00 pada hari pertama tayangan.

Dalam info yang terkini, selepas 17 hari tayangan, Boboiboy The Movie (2016) telah berkaya mencatat kutipan hampir RM13 juta. Satu percapaian yang sungguh membanggakan bagi pihak Animonsta Studios bagi filem animasi pertama mereka ini.

Aku yakin kutipan filem animasi 3D ini akan bertambah selepas ini, faktor utama yang aku nampak adalah bermula musim cuti sekolah. Sudah pastinya ramai ibubapa yang akan bawa anak-anak pergi menonton filem ini di pawagam.

Boboiboy The Movie Pecah Panggung! RM4 juta 4 hari tayangan


Walaupun ini filem animasi, namum aku rasa orang dewasa pun akan tertarik untuk melayan filem ini kerana faktor jalan ceritanya yang menarik. Kiranya ia dah jadi macam filem animasi antarabangsa yang akan ditonton oleh ramai orang tidak mengira peringkat usia.

Ini adalah merupakan filem animasi kedua arahan Nizam Razak, pengarah muda yang cukup cemerlang bagi aku. Sebelum ini beliau muncul dengan filem animasi Geng : Pengembaraan Bermula (2009). Suara Papa Zola (versi Bahasa Melayu) dalam siri Boboiboy pun guna suara Nizam Razak ni la kalau nak tahu.

Aku amat yakin Boboiboy The Movie mampu mengatasi rekod kutipan filem Geng : Pengembaraan Bermula yang pada ketika berjaya mencatat kutipan sebanyak RM 6.20juta.

Kos untuk menghasil filem ini telah menelan belanja hampir RM5 juta dengan jangka masa 2 tahun segala usaha dan tenaga digunakan untuk menyiapkan sebuah filem animasi terbaik kepada rakyat Malaysia. Aku rasa ianya cukup berbaloi dengan hasilnya sekarang.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail