-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Ubat Mencegah Serangan Jantung, Mengurangkan Kolesterol.

Campuran madu dan kayu manis mampu merawat banyak masalah kesihatan dan penyakit. Campuran semulajadi ini telah digunakan sebagai ubat tradisional yan sejak zaman dahulu lagi.

Orang-orang Mesir kuno menggunakan campuran ini untuk merawat luka, orang Yunani pula percaya ia mampu memanjangkan jangka hayat mereka yang mengamalkannya dan orang ini pula mengambil campuran ini untuk mengekalkan keseimbangan tubuh badan yang sihat.

Bahan-bahan semulajadi ini boleh digunakan untk merawat pelbagai penyakit seperti kandungan kalesterol yang tinggi dan penyakit jantung, arthritis, jangkitan pundi hempedu serta demam selsema.


Ubat Mencegah Serangan Jantung, Mengurangkan Kolesterol.

Campuran Madu dan Kayu Manis Penawar Pelbagai Penyakit

1. Mengurangkan Kalesterol

Anda boleh mengatasi masalah kolesterol yang tinggi dengan mencampurkan 2 sudu madu dan tiga sudu teh serbuk kayu manis didalam secawan air. Boleh ditambah sedikit serbuk teh untuk menyedapkan rasa. Menurut pakar paras kolestrol akan berkurang sebanyak 10% dalam masa 2 jam selepas meminum campuran ini.


2. Merawat Kardiovaskular

Amalkan setiap pagi, sapu sedikt madu dan tabur serbuk kayu manis pada sekeping roti bagi menghalang kemungkinan serangan jantung.


3. Artritis

Artritis kronik mampu diatasi dengan mengambil campuran 2 sudu madu dan 1 sudu serbuk kayu manis yang dikacau dalam secawan air masak. Disyorkan untuk minum 2 kali sehari, pada waktu pagi dan petang.


4. Menyembuhkan Jangkitan Pundi Hempedu

Minum Campuran 2 sudu teh serbuk kayu manis dan 1 sudu besar madu yang dicampurkan dalam secawan air masak.


5. Melegekan Selsema

Campurkan 1 sudu madu dan 1/4 sudu teh serbuk kayu manis. Campuran ini juga sesuai untuk melegakan batuk-batuk.


6. Sakit gigi

Untuk melegakan sakit gigi, campurkan 5 sudu teh madu dan 1 sudu serbuk kayu manis. Letakkan campuran ini pada bahagian gigi yang sakit, amalkan 3 kali sehari sehingga kesakitan hilang.


7. Mengekalkan tahap kesihatan yang baik

Campurkan 3 cawan air teh panas dengan 4 sudu madu asli dan 1 sudu serbuk kayu manis. Sesuai unutk diamalkan minum setiap hari, bagi mengekalkan tahap kesihatan kita.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail