-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

British Siap Sedia Serang Isis di Syiria

Jet pejuang British dijangka akan memulakan operasi menyerang Isis yang berpengkalan di Syiria dalam beberapa jam lagi. Dalam laporan menyatakan bahawan jet pejuang teleh berlepas dari RAF Akrotiri di Cyprus pada 3 Disember, sejurus selepas Parlimen mengundi untuk menyokong mengeboman markas Isis di Syiria.

Foreign Secretary, Philip Hammond menyatakan bahawa jet Royal Air Force (RAF) dan pesawat sudah bersiap sedia untuk melancarkan serangan udara.

Lebih kurang 10 jam yang lepas, Parlimen UK telah menbahaskan untuk melaskan kawasan sasaran untuk meliputi seluruh pangkalan Isis Di Syiria.

British Siap Sedia Serang Isis di Syiria

Cyprus terletak lebih kurang 100 km daripada Syiria, ia merupakan negara anggota Eropah yang paling dekat dengan negara Timur Tengah itu. Untuk rekod UK memiliki 2 pangakalan tentera di CYprus.

SKy News melaporkan bahawa 2 RAF Tornado GR4 Jet telah berlepas dari Cyprus. Pesawat itu membawa pelbagai jenis peluru, termasuk Bom Berpandu Paveway IV serta perluru berpandu Brimstone.

British Siap Sedia Serang Isis di Syiria

129 anak kapal tambahan, termasuk juruterbang, jurutera dan logisticians akan diterbangkan Cyprus untuk menambah kekuatan pasukan 450 anggota disana. Sebanyak 6 jet Typhoon akan ditambah, bagi menyertai 8 jet Tornado di pangkalan Cyprus.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail