Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Selamat Tinggal 2015

Sedar tak sedar hari ini adalah hari terakhir 2015. Banyak pengalaman dalam tahun ini yang dapat aku belajar dan harap dapat diteruskan ja...

Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP) Di Tukar Ke LPPSA

BPP akan ditukarkan kepada LPPSA bermula 1 Januari 2016. Dalam siaran media itu, Kementerian Kewangan mengatakan bahawa kerajaan akan memb...

Tunaikan Kewajipan Mengeluarkan Zakat

Zakat adalah salah satu rukun Islam, wajib keatas setiap orang Islam yang mampu atau memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan. Menun...

10 Fakta Tentang LightSaber Star Wars

Antara perkara yang paling aku suka dalam Star Wars adalah LightSaber , kalau masa budak-budak dulu selalu berangan nak ada pedang macam ...

Peraduan IWK Selfie & Wefie Photo Contest 2015

IWK? Apa tu? IWK adalah singkatan bagi Indah Water Konsortium Sdn Bhd . Ini adalah sebuah syarikat pembentungan di Malaysia. IWK adalah...

Fungsi Instagram Yang Mungkin Jarang Kita Guna

Instagram kini antara media sosial yang popular dikalangan pengguna smartphone.  Aplikasi ini khas buat mereka yang suka berkongsi gambar ...

Apple Smart Battery Casing, Tambahan Bateri Untuk iPhone

Apple kini menperkenalkan casing Smart Battery. Casing ini direka untuk iPhone 6 dan iPhone 6s. Bila nak buat untuk model iPhone 5s ni? ...

Penyelidik Cina Cipta Kereta Dikawal Kuasa Minda

Baru-baru ini pengeluar kereta seperti Volvo, Mercedes-Benz dan Tesla mendedahkan mereka sedang bertungkus lumus membina kereta tanpa pema...

Donald Trump Suruh Bill Gates Tutup Internet

Entah kenapa makin mengarut aku tengok sorang calon presiden Amerika daripda Parti Repulikan ni, sudahlah tak habis-habis Donald Trump asy...

Donald Trump Haramkan Muslim Masuk Amerika

Aku perhati je mamat Donald Trump ni, sejak berniat nak bertanding jawatan Presiden Amerika semakin kuat dia hentam orang Islam. Aku ra...

Belajar 3 Perkara Daripada Blog Popular Malaysia

Adakala kita perlu melihat mereka yang berjaya untuk dijadikan sumber insiprasi. Bukan nak meniru tetapi kita belajar daripada mereka untu...

Google Chrome Untuk Andriod Kini Jimatkan Data Sehingga 70%

Google terus berusaha untuk menawarkan servis melayari lawan web dengan lebih pantas dan lebih murah. Kini Google telah mengemaskini Data Sa...

Kenapa Kita Kena Asingkan Sampah Di Rumah?

Setiap hari dalam rumah kita menghasilkan sisa buangan, semuanya kita campakkan dalam plastik hitam dan sumbat dalam tong sampah. Selepas ...

British Siap Sedia Serang Isis di Syiria

Jet pejuang British dijangka akan memulakan operasi menyerang Isis yang berpengkalan di Syiria dalam beberapa jam lagi. Dalam laporan men...

Ubat Mencegah Serangan Jantung, Mengurangkan Kolesterol.

Campuran madu dan kayu manis mampu merawat banyak masalah kesihatan dan penyakit. Campuran semulajadi ini telah digunakan sebagai ubat tradi...

Video Amazon Hantar Barang Guna Drone

Sudah lama Amazon bercita-cita mahu menghantar barang yang dipesan oleh pelanggan menggunakan Drone. Mereka mahu berikan servis yang terbaik...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Tips Mengenali Rayban Original Atau Palsu

Rayban adalah kacamata hitam yang popular, dan juga produk ini popular untuk di ciplak. Ini adalah tips mengenali Rayban original atau pals...

Cara Senaman Untuk Kempiskan Perut

Perut anda Buncit! Boroi! Gendut! Bulat macam orang mengandung 8 bulan! Meh kita kempiskan perut yang buncit itu. Biar jadi lelaki kacak ...

Cara Letak Lokasi Premis/Kedai Di Google Maps

Pernah tak anda terfikir untuk letak lokasi premis/kedai anda di dalam Google Maps . Bagi saya ia amat berguna di dalam kita menpekenalkan l...

Selamat 2019 Tinggal 2018

Selamat tinggal 2018, tahun yang memberikan seribu makna. Tahun yang sangat baik kepada aku, secara peribadi, keluarga dan juga dunia online...

mail