Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Saintis Cipta Cip Pintar Mampu Cas Telefon Kurang 10 Daripada Minit

Profesor Rachid Yazami , saintis daripada Nanyang Technological Univertsity (NTU) di Singapura telah menbangunkan cip baru yang mampu cas ...

Perbezaan Samsung Galaxy S6 Original Dengan Clone

Mungkin sudah ramai yang tahu perbezaan antara Samsung Galaxy S6 original berbanding dengan telefon clone (replika) . Dalam entri kali ini ...

Li-Fi Teknologi Terkini 100 Kali Ganda Kelajuan Berbanding Wi-Fi

Teknologi yang tak pernah berhenti berlari, kita pula yang penat mengejar. Selepas Wi-Fi kini teknologi Li-Fi pula bakal muncul. Li-Fi...

Kenapa Aku Bertukar Kepada Prepaid Onexox

Sesaja nak berkongsi pengalaman aku guna prepaid Onexox . Macam mana aku boleh bertukar kepada prepaid Onexox. Padahal dengan telco lama a...

Tips Rendahkan Bounce Rate

Antara azam 2015 aku adalah untuk rendahkan Bounce Rate blog . Beberapa tips daripada rakan blogger telah aku praktik dan aku kongsikan dek...

Cara Semak dan Baiki Broken Links / Dead Links

Mungkin masih ada blogger yang tidak tahu cara untuk semak dan baiki broken links pada blog mereka. Mungkin ada juga blogger yang tak ambil...

Ramalan Suku Akhir Piala Malaysia 2015

Kini saingan Piala Malaysia 2015 sudah memasuki peringkat Suku Akhir . 8 pasukan bolasepak bakal berentap dipusingan kalah mati bagi melay...

Iraq Bina Banguan Tertinggi Didunia?

Iraq dikhabarkan akan melaksanakan satu projek mega bagi membina bangunan setinggi 1152 meter 241 tingkat yang diberikan gelaran " Th...

CaknaKPKT - Aplikasi Aduan Kerosakan Jalan Untuk Rakyat Malaysia

CaknaKPKT merupakan satu aplikasi bagi memudahkan rakyat Malaysia membuat aduan berkenaan kerosakkan jalan raya, atau berkaitan lampu isy...

Fobia Dengan ISIS, Akaun Facebook Wanita Bernama Isis Dipadam

Disebabkan terlalu fobia atau trauma barangkali, akaun Facebook seorang wanita yang bernama Isis Anchalee telah disekat disebabkan nama di...

Design Website Jepun Yang Menarik

Jepun seperti yang kita tahu adalah sebuah negara yang unik. Rakyatnya bertunjangkan kreativiti. Mari kita lihat pula kreativiti design webs...

Cara Download Video Facebook Di Android

Pengguna Facebook semakin berkembang pesat hari ini, selain daripada update status perkataan dan gambar ada juga yang sering upload video un...

Contest Review Lynk.my 2015

Hebat penangan Contest Review Lynk.my 2015 yang sedang berlangsung. Ramai otai-otai blogger yang turut serta memeriahkan contest kali ini. ...

Kisah paling seram di Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2)

Kisah paling seram di Lebuhraya Pantai Timur Fasa 2 (LPT2) . Mungkin ramai yang baca, ada yang pernah dengar pelbagai cerita. Ada kisah sera...

Buat Duit Dengan URL Shortener

Cara buat duit online dengan pemendek URL / URL Shortener. Sememangnya begitu banyak cabang untuk kita menjana duit secara online. Terkin...

Cara Membuat Link Pada Nombor Telefon di Website Mobile (HTML)

Dizaman ini begitu ramai yang menjalankan bisnes online. Malah ada yang lebih advance siap ada website/blog perniagaan sendiri. Masing-mas...

Penghinaan Terhadap Islam : Apa Tindakan Kita?

Penghinaan terhadap Islam , agama yang kita sayang bukanlah perkara yang baru. Zaman nabi dahulu pun sudah wujud manusia spesies 'Alvi...

Lagenda Supersonic Jet Concorde, Kembali?

Masihkah anda ingat, lagenda Supersonic Jet Concorde yang pernah terbang dengan 2 kali ganda kelajuan bunyi atau lebih tepat ia mampu berge...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Selamat 2019 Tinggal 2018

Selamat tinggal 2018, tahun yang memberikan seribu makna. Tahun yang sangat baik kepada aku, secara peribadi, keluarga dan juga dunia online...

Komen Pertama Di Youtube

Kita semua suka akan benda yang pertama. Seperti komen pertama di laman Youtube. Padahal semasa perkara itu dilakukan tiada siapa pun nak a...

4 Langkah Mudah Untuk Tingkatkan Jangka Hayat Penyaman Udara Anda

Cuaca panas dan hujan yang tidak menentu kini telah menyebabkan alat penyaman udara menjadi satu keperluan bagi kebanyakan rumah di Malaysia...

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik

Hard Disk Drive (HDD) merupakan komponen penting bagi sebuah komputer. Tidak berguna sebuah komputer jika hard disk tiada ataupun rosak. HD...

mail