-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Aku rasa rata-rata blogger sudah tahu akan contest SEO terhebat tahun 2015 ini dalam mencari "Malaysia Best Blog 2015". Contest ini adalah inisiatif daripada pemilik blog Oh! Duit.com yang bertanggungjawab menganjurkan contest ini, sedikit sebnayak menambahkan lagi kemeriahan dunia blogging tanahair.

Kini sedang berlangsung pula satu lagi contest SEO 2017, aku sertai dengan entri Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Pada Bayi Dan Psoriasis. Ini antara contest terhangat dipermulaan tahun ini.

Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Dari satu sudut yang lain, aku dapat lihat ia bukan sekadar contest. Ia juga seperti proses undian, blog mana yang menjadi pilihan hati rakan-rakan blogger di Malaysia. Dalam bahasa lebih mudah, blog yang yang popular di kalangan blogger tempatan secara tak langsung. Mungkin juga inilah salah satu kelebihan contest kali ini.

Sebab bagi aku sendiri, bukannya aku sekadar tangkap muat senarai blog yang aku masukkan kedalam senarai Malaysia best blog yang aku pilih. Sebab memang aku suka dan rasa blog itu best untuk dibaca dan kekal relevan menjadi inspirasi kepada aku di dalam dunia blogging.

Senarai Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Selepas aku perhatikan daripada data yang dikumpula oleh bro Hasrul Hassan ini, aku perasan dalam 10 senarai terats ini, ada 5 blog yang sama dengan pilihan aku, jadi kiranya 5 blog ini memang sangat berpengaruh kerana ada peminat atau pembaca tersendiri daripada kalangan rakan blogger.


Senarai Blog Malaysia Best Blog 2015Jumlah Disenaraikan
OhDuit.com
70
Denaihati.com
51
HasrulHassan.com
46
AhmadFaizal.com
28
HoneyKoyuki.blogspot.com
24
Kujie2.com
23
BenAshaari.com
18
Amanz.my
17
TiffinBiru.com
17
AkmaOmar.com
13
Sumber: http://www.hasrulhassan.comBerikut ini pula adalah beberapa blogger yang menjadi pilihan aku, ada 5 blog kesemuanya blog yang menjadi pilihan aku tersenarai dalam top ten diatas.

Seperti blog Denaihati.com rasanya kita sudah tak perlu hairan kerana blog ini sudah berada di suatu tahapnya yag tersendiri di dalam dunia blogging Malaysia. jadi aku memang tak terkejut jika blg beliau mendapat pilihan ramai.

Blog HasrulHassan.com juga ada kelasnya yang tersendiri. Menjadi rujukan dan panduan blogger blogspot di Malaysia. Aku sendiri pun banyak ambil tips blogging daripada blog beliau. Jadi bro HH pun ada pengaruh yang kuat juga.

AhmadFaizal.com, sifu yang menulis dengan agak sedikit keras. Kalau korang tak tahan dan berhati tisu jangan sesekali cuba nak masuk baca blog beliau yang adakalanya pedas dan bisa merobek tulang rusuk kiri kamu. Sifu yang mengarang Kitab Teknik Seo Merah Jambu - jangan lupa beli kalau rasa diri nak jadi power dalam teknik SEO.

Salah seorang blogger otia yang aku kagumi adalah akak Kujie2.com. Walaupun sekarang dia sudah agar menyepi dan jarang-jarang update blog. Tapi bisa dia dalam teknik SEO tak kurang hebatnya. Memang menjadi sumber inspirasi juga dengan gaya penulsain beliau itu.

Dan akhir sekali tentulah blog penganjur sendiri, Oh! Duit.com. Blog yang penuh dengan info bermanfaat. Aku rasa dengan penganjuran contest ini akan menaikkan lagi jenama dan nama blog ini. Dan aku doakan supaya tuan penganjut akan terus maju jaya di dalam dunia blogging.

Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru berkenaan peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail