-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Pentingnya Satu Kesedaran

Kenapa aku kata pentingnya satu kesedaran? Aku tanya lagi. dari mana hadirnya titik kesedaran ini? 

Jawapannya hati.

Apabila kita terdetik kesedaran di hati kita, barulah kita bertindak balas dengan akal dan fizikal kita. Jadi dengan kesedaran, kita akan buat, buat dan buat sampai boleh.

Nampak tak bertapa pentingnya sebuah kesedaran. Jika kita tak sedar, kita sedang tidur lena, siap berselimut eskimo.

Apa yang kita buat? Cuma terus tidur, kaku disitu. Sudah azan subuh bang oii!! Itulah jadinya apabila kita masih belum sedar.

Pentingnya Satu Kesedaran

Pentingnya Satu Kesedaran

Banyak konteks yang boleh aku berikan contoh bertapa pentingnya kesedaran ini.

Contoh #1 

Kewajiban menutup aurat - bila sebut aurat jangan fikir pasal aurat perempuan sahaja, aurat lelaki pun kena jaga. Tetapi apabila tiada kesedaran, perkara simple ini pun kita akan ambil mudah. Sebabnya apa? Kerana tak wujud kesedaran terdetik dihati kita.

Contoh #2 

Menghadiri kelas berbayar untuk buat duit online - jika tiada kesedaran, memang kita takkan gerakkan langkah kaki untuk pergi ke kelas tersebut. Jadi cuma mereka yang sedar  bertapa pentingany kelas tersebut. Untuk mereka boleh belajar dan mencari ilmu untuk berusaha untuk majukan diri.

Nah, kepada sesiapa yang ada kesedaran nak pergi Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog, daftar dekat sini.

Contoh #3

Bahaya memandu sambil menggunaka telefon bimbit - sudah bertahun pihak kerajaan jalankan kempen keselamatan di jalan raya. Jangan guna telefon bimbit sambil memandu, JANGAN. Tapi dah orang itu tak ada kesedaran. Maka ia tetap berlaku sehingga ke zaman hari ini. Mula dari zaman telefon nokia 3310 hingga zaman iPhone 6 Plus.

Kesimpulannya

Kalau aku nak berikan contoh memang satu entri ini tak cukup. Sebabnya kesedaran itu adalah hak milik tuan empunya diri. 

Ada orang boleh tolong berikan nasihat, sebarkan propaganda, Tebarkan poster kempen dan taburkan ceramah disana-sini. 

Jika masih belum terbuka pintu hati, belum ada kesedaran. Semuanya takkan berhasil. Kena atasi musuh kita yang paling kejam terlebih dahulu.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail