-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Ranking Alexa Oktober 2014

Sedar tak sedar dah masuk bulan Oktober untuk tahun 2014. Setelah sebulan misi naikkan kembali ranking Alexa, aku teruja untuk melihat hasilnya daripada apa yang aku amalkan daripada tips yang aku baca daripada banyak sumber.

Seperti yang aku pernah kongsikan Cara Meningkatkan Ranking Alexa Blog Baru, itulah yang aku buat dan praktikkan. Kiranya sebagai ujikaji sejauh mana berkesannya, bertapa ampuhnya teknik yang menjadi omongan ramai blogger pasal meningkatkan ranking Alexa.

Ranking Alexa Oktober 2014


Ranking Alexa aku berjaya tingkatkan dari 550,764 (Global Rank) kepada 290,847, manakala bagi Country Rank, dari 2,794 kepada 1,135. Secara pukul rata, hampir separuh ranking aku berjaya naikkan bagi blog ini dalam masa sebulan.

Daripada komen blogger lain, usaha untuk meningkatkan ranking ini memang senang, tetapi usaha untuk mengekalkan atau menpertahankan ranking agak sukar. Aku rasa apa yang aku perlu buat adalah terus berusaha secara istiqamah, buat secara berterusan.

Apa yang aku kejarkan bukan ranking ini tetapi sekadar mencabar diri untuk terus berusaha. Sekarang ini sedang mencari idea untuk tingkatkan Page Rank pula. namum masih pening dan tak berapa faham tentang Page Rank, mungkin akan jadi target aku yang seterusnya, sebba sekarang blog ini masih 0 PR, bila agak-agaknya Google akan update PR nie.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail