-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Kenapa Tak Boleh Sentuh Anjing Dengan Sengaja

Kenapa kita tak boleh atau tak digalakkan untuk sentuh anjing dengan sengaja? seperti saja-saja gatal tangan nak sentuh anjing itu.

Kenapa Tak Boleh Sentuh Anjing
Tengok, monyet pun marah ko sentuh anjing.

Tetapi bukan bermakna kita benci kepada anjing, tak, anjing pun binatang ciptaan tuhan, dan kita patut melayan ia selayaknya.

Aku nak sembang panjang pasal anjing ini pun aku bukannya pakar anjing. Apatah lagi aku nak jadi ustaz, nak jatuhkan hukum hakam ke atas orang lain.

Dan aku pun bukannya nak buat event "I don't want to touch a dog". Aku nak marah-marah pun tak guna.

Benda yang sudah berlalu, kita biarkan ia menjadi pengajaran.

Isu sebegini adalah isu yang sensitif didalam masyarakat kita, malah juga sangat dititikberatkan di dalam ajaran agama kita. Jadi isu ini tidaklah boleh disentuh dengan sewenangnya.

Kenapa Tak Boleh Sentuh Anjing Dengan Sengaja?


Sebenarnya aku taka nak jawab soalan ini, tapi aku serahkan kepada yang pakar untuk menjawab. Cubalah anda telitikan video ini, mungkin ia akan menjawab persoalan kenapa kita tak boleh sentuh anjing dengan sengaja.


Setelah aku sendiri saksikan video ini, bertapa aku yakin memang ada sebabnya, mengapa anjing dikategorikan sebagai najis yang berat, dan wajib samak.

Setiap perkara yang kita disuruh sebenarnya ada hikmahnya. Ada tujuannya, yang tak lain adalah untuk kebaikkan diri kita juga. Tak guna kita nak melawan dan menpersendakan hukum hakam yang telah ditetapkan.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail