Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta . Di sinilah langit dijunjung, di sinilah bumi dipijak, biar hujan batu sekalipun, di bumi bertuah i...

Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta dari Blogger

1. Disini lahirnya sebuah cinta, tema hari kemerdekaan negara kita yang kali 57 ini. Lagu tema kemerdekaan  pun sedap didengar. Melayan...

Video Bandaraya Kuala Lumpur 1920-an

Video Bandaraya Kuala Lumpur sekitar 1920-an. Ketika ini negara kita berada dibawah pemerintahan British.  Pesuruhjaya Tinggi British ...

Pengorbanan Dalam Kenangan Lebuhraya Timur Barat

Lebuhraya Timur Barat , jalan darat yang melintasi Banjaran Titiwangsa. Menceritakan pengorbanan orang dulu-dulu, bersusah payah untuk kese...

Serangan Subuh 1981

Serangan Subuh atau 'Dawn Raid' pada tahun 1981, boleh dianggap sebagai kemerdekaan Malaysia dari segi ekonomi. Walaupun negara su...

Sejarah Penampar Jepun

Penampar Jepun begitu sinonim dalam masyarakat kita bagi menggambarkan kisah kekejaman tentera Jepun ketika zaman perang dan pendudukan Je...

Teknik Menghafal Berkesan

Teknik menghafal dengan berkesan. Menghafal perlukan daya ingatan yang kuat. Jadi untuk kita menghafal dengan baik kita perlu melatih daya ...

Zionis, Yahudi Dan Israel

Sekadar satu perkongsian untuk kita lebih memahami siapa Zionis, Yahudi dan Israel. Supaya kita lebih faham. Bukan kita sekadar main sebut ...

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

iPhone 5s gajet impian setiap blogger? Itu katanya abang denaihati , tapi kata aku pula bukan sahaja blogger malah ramai lagi orang di lu...

Lagu Tema Sambutan Kemerdekaan Malaysia ke-57

1. Sesekali ingin juga aku menulis blog dalam format Tun M . Bukannya aku nak tiru gaya Tun M, iyalah takkan Tun M pula yang nak tiru aku. ...

Ke Laut Ke Semangat Merdeka Kita?

Hari ini sudah masuk 16hb Ogos 2014, tetapi semangat bulan kemerdekaan agak kurang menyerlah. Mungkin faktor kita masih diselubungi semanga...

Perjuangan Tok Janggut

Perjuangan Tok Janggut adalah salah satu contoh sesuatu perjuangan itu tak semestinya menjanjikan kemenangan, perjuangan tak menyediakan k...

Apa Kita Dapat Jika Boikot?

Apa yang kita dapat jika kita boikot? Jawapan aku kita rasa puas hati sebab tak membeli atau menyumbang dana kepada mereka yang kita tidak ...

Gaza Bumi Berdarah

Gaza bumi berdarah. Bedilan roket mengorban ramai nyawa. Darah yang mengalir tak bisa dibasuh dengan titisan air mata yang menitis. Apa do...

Internet Perlu Ditapis

Internet zaman kini sangat mudah dicapai tak kira disegenap pelusuk, asalkan ada telefon pintar dan talian untuk sambungan ke internet. Tun...

Rusuhan Di Shell Lundang

Rusuhan yang berlaku di stesen minyak Shell Lundang (28/7/2014) sepatutnya tidak berlaku ketika seluruh umat Islam sedang menyambut hari le...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Cara Letak Lokasi Premis/Kedai Di Google Maps

Pernah tak anda terfikir untuk letak lokasi premis/kedai anda di dalam Google Maps . Bagi saya ia amat berguna di dalam kita menpekenalkan l...

Cara Masukkan Lokasi Premis/Kedai Di Waze

Kini pelbagai faedah teknologi boleh diaplikasikan untuk memaksimakan keuntungan perniagaan. Jadi kita perlu sentiasa alert dengan setiap pe...

Tips Mengenali Rayban Original Atau Palsu

Rayban adalah kacamata hitam yang popular, dan juga produk ini popular untuk di ciplak. Ini adalah tips mengenali Rayban original atau pals...

Baca Novel Online Percuma

Kini peminat tegar novel boleh baca novel online percuma. Tak kiralah samaada baca dekat laptop atau smartphone. Ada laman untuk baca nove...

mail