-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Salam Ramadhan 1435 H

Bulan penuh keberkatan tiba lagi, diharap sebagai muslim kita semua akan memanfaatkan peluang untuk merebut dan meraih segala kebaikan sert...

Apa Itu El Nino?

Fenomena El Nino pernah berlaku di Malaysia sekitar tahun 1997-1998. Waktu itu keadaan cuaca sangat panas dan banyak berlakunya kebakaran ...

Terlebih Penting Dari yang Penting

Lama betul aku tak menulis, sibuk dengan hal urusan duniawi. Terkadang hadir juga rasa rindu untuk menulis di blog ini, walaupun aku sendir...

Pasukan Pilihan World Cup 2014

Kejohanan bolasepak terkemuka dunia menjelang tiba, World Cup 2014 akan memeulakan tirainya beberapa hari lagi di Brazil. Negara yang penuh...

Sekeping Sijil, Kudrat Tulang Empat Kerat

Aku dilemparkan satu soalan agak pelik bunyinya. Soalannya berbunyi begini" Kau hidup atas dunia, cari rezeki, kau bergantung pada sij...

Most Popular This Week

Komen Pertama Di Youtube

Kita semua suka akan benda yang pertama. Seperti komen pertama di laman Youtube. Padahal semasa perkara itu dilakukan tiada siapa pun nak a...

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Pengucapan Awam : Teknik Menarik Perhatian Audiens

Pengucapan awam merupakan salah satu cara yang paling efektif dalam menyampaikan maklumat serta dalam memberikan kesedaran kepada orang ...

Cara Masukkan Lokasi Premis/Kedai Di Waze

Kini pelbagai faedah teknologi boleh diaplikasikan untuk memaksimakan keuntungan perniagaan. Jadi kita perlu sentiasa alert dengan setiap pe...

4 Langkah Mudah Untuk Tingkatkan Jangka Hayat Penyaman Udara Anda

Cuaca panas dan hujan yang tidak menentu kini telah menyebabkan alat penyaman udara menjadi satu keperluan bagi kebanyakan rumah di Malaysia...

mail