-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Siapa dalang Terowong Larkin?

Siapa dalang yang menimbul kekecohan dalam 'Terowong larkin' semasa perlawanan JDT beretemu T-Team pada 1 Februri lalu akan didedahkan oleh FAM.

Siapa dalang 'Terowong Larkin'?
Dalam insiden ini seorang pegawai tertinggi Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) telah didakwan menumbuk Evlado Rodrigues, pemain import T-Team.

Siasatan telah dibuat dan FAM masih menunggu beberapa maklumat penting daripada Jawatankuasa Eksekutif FAM dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Kali ini kita akan dapat menyaksikan kewibawaan FAM dalam menangani kes yang melibatkan individu yang berprofil tinggi. FAM tidak boleh bias dalam isu ini, jika tidak ia akan merosakkan lagi bola sepak Malaysia.

Keadilan perlu ditegakkan, hukuman yang setimpal perlu dijatuhkan. Harap tiada pihak yang tertindas. Supaya menjadi pengajaran tidak lagi berlaku insiden seperti ini.

Baru sahaja kita hendak merasa kemeriahan bola sepak Liga M musim ini, tetapi dihidangkan dengan insiden yang buruk macam ini.

Satu lagi perkara yang agak teruk aku tengok dalam senario bola sepak negara kita adalah dari segelintir penyokong yang terlalu beremosi. 

Penyokong setiap pasukan sepatutnya berfikiran lebih matang jangan kita jadi macam footbal hooligans seperti diluar negara. Apa juga sukan sepatutnya membawa kearah penyatuan.

Semoga ada cahaya dipenghujung lorong yang gelap. Siapa salah dalam isu 'Terowong Larkin' ini tidak penting, tetapi kita mencari kebenaran disebalik kisah ini.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail