-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Custom Made Sticker Kereta

ā€¯CustomCustom Made Sticker Kereta bukan sahaja digunakan sebagai hiasan kereta, malah juga digunakan untuk tujuan pengiklanan atau sebagai promosi.

Bermacam-macam jenis design serta kegunaan sticker yang dapat kita perhatikan hari ini. Ada yang suka lekatkan sticker berunsur nasihat keagamaan, tak kurang juga yang suka tampal sticker pasukan bola kegemaran mereka, dan tak kurang juga yang suka tempelkan sticker bendera negeri masing-masing pada kereta.

Bagi mereka yang jenis kaki kereta, sticker kereta mereka selalunya lebih kepada brand kereta yang mereka pakai, serta sticker jenama 'spare part' yang menjadi kesukaan mereka. Dan tak ketinggalan sticker kelab kereta yang mereka sertai.

Namum itu cerita pasal sticker kereta ready made, namum kini sudah ramai yang memasang costum made sticker kereta, dengan sticker yang menarik dengan reka bentuk tersendiri.

Ia lebih kearah promosi, mereka tampal sticker untuk tujuan mengiklankan kedai atau perkhidmatan yang mereka tawarkan. Jadi ini sememangnya kita memerlukan custom made sticker kereta. 

Anda boleh tempah sticker dengan Car Sticker Malaysia, ada bermacam-macam design sticker yang anda boleh pilih dan sedia untuk direka oleh mereka.

Sesuai dengan tema Custom Made Sticker Kereta, jadi kita boleh menempah sticker mengikut citarasa atau design kita sendiri.

Jika ada yang berminat boleh dapat sticker anda dengan menghubungi mereka sekarang. Ada banyak pilihan sticker yang menarik mungkin menambat hati anda. Ayuh apa tunggu lagi cepat dapatkan Custom Made Sticker Kereta anda sekarang!
No Telefon: 010-2255485 / 012-6953385
 Fanpage : Car Stickers Malaysia
Instagram Car Stickers Malaysia: car_stickers_malaysia.
Servis: Printing car Sticker dan sticker biasa

Review Design Custom Made Sticker Kereta.

Ini aku ambil satu contoh design custom made sticker kereta yang telah ditempah oleh pelanggan Car Sticker Malaysia, aku ambil dekat laman Instagram. Stickernya ringkas dan padat dengan maklumat.

Custom Made Sticker KeretaDan memang jelas sticker ini adalah untuk tujuan promosi. Siap ada nama, no ID dan no telefon lagi, dan ada alamat laman web lagi tu. 

Lawa bukan, memang kena gayanya sticker seperti ini untuk tujuan promosi. Kerana stickernya lengkap dengan maklumat, mungkin perlu ada sedikit penambahan tagline untuk menarik lebih lagi perhatian orang ramai.

Namum secara keseluruhannya design ini lawa dan menepati keperluan untuk tujuan promosi, kerana susun atur designnya bagus, dan tak serabut serta mudah dibaca dan difahami oleh orang yang melihatnya.

Pada pendapat peribadi aku, jika kita hendak buat design custom made sticker kereta untuk iklan atau promosi ia perlu kepada kreativiti. Designnya tak perlu terlalu kompleks, biar ia ringkas dan menarik, itu sudah cukup memadai.

Design perlu menarik lirikan mata orang ramai untuk memandang, samada orang tertarik dengan design grafik atau dengan ayat 'power' yang di paparkan.

Gabungan warna juga tak perlu terlalu banyak, mungkin dengan adunan 3 jenis warna sudah cukup lawa untuk satu-satu design. Agar custom made sticker kereta kita tidak nampak janggal atau terlalu sarap.

Satu lagi elemen yang penting dalam sesuatu design adalah biar orang mudah ingat dan faham akan mesej yang cuba disampaikan. Dan kebiasaanya design sticker kereta, ia lebih mementingkan reka bentuk grafik dengan permainan warna. Serta ayat yang bernas, yang boleh menarik perhatian.


Artikel ini adalah untuk contest seo Custom Made Sticker Kereta yang dianjurkan oleh Farisya Anastasyia, kepada yang nak join masih sempat lagi, klik disini untuk maklumat lanjut.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail