Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

11 Langkah Kerajaan Mengurangkan Kos

Apabila rakyat mulai kecoh berkenaan peningkatan kos sara hidup. Rakyat terpaksa bekerja lebih keras dan berjimat cermat apabila berbelanja...

Lelaki Jahit Sendiri Baju Kahwin

Lelaki jahit sendiri baju pengantin, memang jarang berlaku. Tetapi itulah yang dilakukan oleh Mohd Amzar Ismail berasal dari Bukit Mertajam...

ABNxcess Memecah Monopoli Astro Dan TM

ABNxcess menawarkan perkhidmatan internet dan juga sokongan IPTV dengan promosi yang agak menarik iaitu hanya RM69.99 sebulan untuk intern...

Mak Cik Kayo : Menang Cabutan SSP 1 Juta

Tuah ayam nampak di kaki, tuah mak cik Rokeah Mohd Sidek nampak pada Sijil Simpanan Premium (SSP)  2013 apabila memenangi cabutan yang bern...

Elaun Sara Hidup (COLA) Untuk Pekerja Swasta

Baru-baru ini Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) meminta agar pihak kerajaan memberi Elaun Sara Hidup (COLA) sebanyak RM 300 kepada l...

Salam Media : Agensi Pemasaran Islamik

Menjana pendapatan melalui blog bukan perkara baru. Ada begitu banyak tawaran daripada syarikat pengiklanan untuk para blogger menjana pend...

Rare Video : Tanah Runtuh Di Pantai Remis 1993

Tahun 1993 antar peristiwa yang paling diingati adalah tragedi runtuhnya Highland Tower. Namum selain itu sebenarnya ada lagi peristiwa yang...

Banjir Oh Banjir

Tak disangka-sangka dari rentetan entri hujan oh hujan membawa kepada kisah banjir terburuk dalam sejarah hidup aku. Sepanjang perjalanan h...

Akibat Lama Tak Update Blog

Akibat lama tak update blog gua ni, trafik blog jatuh merundum. Sedih juga rasanya bila tengok graf yang mencanak naik dah terjunam turun k...

Nilai Sebentuk Cincin

Cincin adalah satu perhiasan atau aksesori tambahan sebagai penyeri buat manusia. Ada yang mahal dan murah nilainya, bergantung kepada mate...

Hujan Oh Hujan

Hujan turun membasahi bumi nan indah. Hujan sungguh menyejukkan. Hujan lebat dua tiga hari ini tandanya musim tengkujuh dah tiba. Sejak ...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Cara Letak Lokasi Premis/Kedai Di Google Maps

Pernah tak anda terfikir untuk letak lokasi premis/kedai anda di dalam Google Maps . Bagi saya ia amat berguna di dalam kita menpekenalkan l...

Tips Mengenali Rayban Original Atau Palsu

Rayban adalah kacamata hitam yang popular, dan juga produk ini popular untuk di ciplak. Ini adalah tips mengenali Rayban original atau pals...

Cara Masukkan Lokasi Premis/Kedai Di Waze

Kini pelbagai faedah teknologi boleh diaplikasikan untuk memaksimakan keuntungan perniagaan. Jadi kita perlu sentiasa alert dengan setiap pe...

Proton Iriz Vs Perodua Axia

Sejujurnya memang tidak adil jika kita nak bandingkan antara Proton Iriz dan Perodua Axia. Kedua model ini di dalam kelas segmen yang berbez...

mail