-->

Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Keperluan Senjata Api

Senjata api bukan perkara boleh dibuat main, di Malaysia ada undang-undang yang perlu di ikuti jika kita mahu memiliki senjata api.

Jika kita memiliki senjata api secara, itu dikira satu kesalahan disisi undang-undang. Walaupun kita memberi alasan atas dasar menjaga keselamatan diri.

Keperluan Senjata Api

Undang-undang diadakan bukan untuk menyekat tetapi untuk mengawal. Bayangkan apa akan jadi jika tiada kawalan yang ketat dalam hal pemilikan senjata api.

Senarionya sudah dapat kita lihat dalam beberapa siri kes tembakan yang berlaku tahun ini. Sudah berapa ramai yang menjadi korban.

Selepas kejadian kes tembakan yang terbaru di Kuantan, Pahang. Pegawai penguatkuasa juga aku rasa dah sepatutnya dibekalkan dan dilatih untuk memiliki senjata api. Tahap jenayah zaman sekarang dah jauh lebih berbahaya dari zaman dulu.

"Penguat kuasa di Terengganu ada dibekalkan senjata api, ia bagi langkah keselamatan. Saya harap semua negeri diselaraskan supaya mereka mempunyai alat pertahanan diri."

Demikian kata Pengerusi Pelajaran, Pengajian Tinggi, Inovasi dan Tugas-Tugas Khas Negeri, Ghazali Taib ketika mengulas kejadian menimpa pegawai penguat kuasa Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip). - Sinarharian

 Ada 3 alasan utama untuk kita memohon senjata api, untuk mencegah musuh tanaman seperti kera dan tupai, untuk aktiviti sukan seperti sukan menembak dan untuk tujuan menjaga keselamatan diri dan harta benda. dan untuk maklumat lanjut sial baca dekat SINI.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail