blogger lelaki logo

Top 15 Laman Jualan Online Popular Di Malaysia

12 Komen
Pembelian secara online sudah menjadi gaya hidup zaman kini. Ramai pengguna sudah tidak rasa kekok dan ragu-ragu untuk membeli barangan secara online.

Di Malaysia juga tidak ketinggalan dari segi pesatnya urusan jual beli secara online. Tahap kepercayaan orang Malaysia semakin meningkat untuk keluarkan duit mereka beli barang secara maya.

Disebabkan itu tumbuhlah peniaga-peniaga online bak cendawan tumbuh selepas hujan, baik secara kecil-kecilan dan juga bertapaknya syarikat besar.

Ada yang menggunakan laman sosial seperti Facebook dan Instagram sebagai 'kedai' online mereka, dan ada juga yang membina lawan web jualan online secara mega untuk dijadikan gedung jualan mereka.

Top 15 Laman Jualan Online Popular Di Malaysia



Jadi inilah 15 laman jualan online yang paling popular di Malaysia 2016. Setakat bulan oktober 2016, laman jualan paling popular adalah Lazada.com.my. kemudiannya diikuti oleh Amazon.my dan Mudah.my.

Ketiga-tiga nama laman jualan online ini sudah tidak perlu kita perkenalkan lagi. Nama yang sudah cukup sinonim kepada kaki membeli belah online di Malaysia.

Top 15 Laman Jualan Online Popular Di Malaysia


Bil. Online Store Global Rank Malaysia Rank
1. Lazada.com.my 1,512 6
2. Amazon.com 7 4
3. Mudah.my 3,411 11
4. 11street.my 5,389 21
5. Lelong.com.my 5,368 25
6. Taobao.com 12 34
7. Aliexpress.com 50 52
8. Ebay.com 32 72
10. Alibaba.com 88 74
11. Shopee.com.my 24,032 100
12. Zalora.com.my 19,855 108
13. Ezbuy.my 27,456 116
14. Tmal.com 31 134
15. Youbeli.com 101,401 496

(Sumber berdasarkan ranking Alexa.com pada 28/09/2016, kedudukan ranking mungkin berubah dari semasa ke semasa.)

12 Komen untuk "Top 15 Laman Jualan Online Popular Di Malaysia"

avatar

sangat beguna info...paling terbaik masa kini lazada rasanya.

avatar

Banyak betul senarai tu. kalau ikutkan banyak lagi ada cuma tak popular je. Sekarang dah zaman popular kan semua beli online je

avatar

Paling best lazada ๐Ÿ‘
Jom sertai http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/11/giveaway-tag-win.html?m=1

avatar

Lazada sama Amazon ya yang paling bagus rank malaysia..

avatar

pnh shopping di lazada dan zalora, lain2 belum lg.. :)

avatar

Setakat ini biasa menggunakan lazada dan mudah.my.InshaAllah, saya pun ada membuat bisness online kecil-kecilan.Hehe,bagi menyahut seruan kementerian untuk melakukan 2 kerja bagi menampung kehidupan seharian. InshaAllah bisness online secara kecil-kecilan boleh menambahkan duit poket

avatar

dan kalau nak cari laman web yang jual barang online khusus tuk muslim dan muslimah, boleh usya kat roopawan.com ;)

avatar

oho..lazada pilihan utama, sebab kekadang ada sales

avatar

pernah guna lazada je setakat ni

avatar

baru tahu pasal roopawan ni. huhu

avatar

baru tau
http://bangblok.blogspot.co.id/2016/11/tips-wifi-kencang-dan-murah.html

avatar

wahhh banyak juga, biasa beli kat shopeeand lazada je

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.