blogger lelaki logo

Tips Promosi Percuma Di Facebook

8 Komen
Ramai yang aku rasa nak tahu cara jimatkan kos promosi. Iyalah, nak buat pengiklanan ni bukan sikit-sikit modal yang perlu dikeluarkan.

Nak tak nak, promosi tetap kena jalankan juga. Sebab dah menjadi adat orang berniaga online. Jadi selagi kita boleh jimatkan kos, kita jimat.

Cut Cost! Cari jalan untuk pastikan kos promosi kita itu minima dengan keuntungan maksima.

Dekat Facebook ini, orang suka buat iklan sebab disitulah lubuk. Ramai orang melepak dekat situ. Jadi disebabkan itulah pihak FB sendiri ada buat FBads. tapi itu perlukan kos dan teknik yang betul.

Masalah ini selalunya terjadi kepada mereka yang baru nak bermula buat bisnes online di Facebook. Jika kita terus terjun buat iklan berbayar di FB tanpa belajar perkara asas, Silap haribulan modal melayang dengan kos promosi yang tidak berbaloi jika dibandingkan dengan pulangan.

Sebelum kita rugi, buang duit begitu sahaja, apa kata kita cuba cara promosi percuma di Facebook.


Download: E-book Percuma Teknik Promosi Di FB

Tips Promosi Percuma Di Facebook


Tips Promosi Percuma Di Facebook

Baiklah apa yang aku dah baca dalam ebook ini, ia adalah satu panduan bagaimana kita nak merangka gerak kerja kita dalam melakukan promosi di Facebook secara percuma.

3 kaedah yang boleh digunakan untuk cara promosi secara percuma di FB adalah :-

1. Guna akaun sendiri
2. Bina fanpage produk
3. Guna GROUP di facebook

Ah, merepek. Semua orang dah ada akaun facebook, group jualan apakebenda?, Fanpage pun berapa je orang 'Like'.

Sudah nak hancur jari post di wall sendiri, post di group…post di fan page..tapi macam tak berapa nak jalan je jualan.

Sebab itulah kita nak kena belajar 'skill' yang betul untuk jadikan Facebook adalah lubuk kita cari pelanggan untuk buat duit.

Kita tak boleh 'main belasah' jika benar-benar serius nak berniaga online. Kita kena rancang bagaimana nak menjual, dan cara nak pastikan produk kita terjual.

Jadi tak payah tunggu lagi.

Teruskan langkah anda dengan cara promosi produk di internet tanpa kos yang mahal.


Meh kita baca : E-book Percuma Cara Promosi Di Facebook


Sudah ramai orang yang berniaga di FB. Memang ternyata Facebook adalah lubuk untuk buat duit online. Jadi ambil sedikit masa anda untuk download e-book ini dan teruskan langkah seterusnya untuk majukan bisne online anda.

8 Komen untuk "Tips Promosi Percuma Di Facebook"

avatar

Kalau nak bina platform di Fb perlu kesabaran.. kena rajin dan bijak mengatur strategi.. huhu

avatar

saya pun ada banyak tentang ads di fb ni yang belum saya tau..mungkin kalau saya berniaga online tahu la serba sikit..

avatar

banyak gak nak kena belajar tentang ni

avatar

Hey [KUCHA LANA],
Saya terjumpa atas blog anda semasa mencari [topik] artikel, dan menyedari bahawa anda menerima blogger tetamu.
Sebab saya menulis kepada anda adalah kerana saya suka untuk menyumbang pos tetamu di blog anda. Saya telah menyediakan 3 topik yang saya rasa pembaca anda akan mendapat tan yang bernilai daripada:
[CARA PROMOSI PERCUMA DI FACABOOK]
Sila pilih salah satu dan saya AKAN mula menulis segera.
Untuk memberi anda beberapa idea tentang kualiti artikel saya, berikut adalah beberapa jawatan terkini di blog saya:
[3 Strategi Menggalakkan Kandungan Blog yang Paling Berkesan dan Jimat Masa]
Melihat ke hadapan untuk mendengar daripada anda.
sorakan,
[WAHYU WWW.SHAREEINFORMASI.GA]

avatar

Hey [KUCHA LANA],
Saya terjumpa atas blog anda semasa mencari [topik] artikel, dan menyedari bahawa anda menerima blogger tetamu.
Sebab saya menulis kepada anda adalah kerana saya suka untuk menyumbang pos tetamu di blog anda. Saya telah menyediakan 3 topik yang saya rasa pembaca anda akan mendapat tan yang bernilai daripada:
[CARA PROMOSI PERCUMA DI FACABOOK]
Sila pilih salah satu dan saya AKAN mula menulis segera.
Untuk memberi anda beberapa idea tentang kualiti artikel saya, berikut adalah beberapa jawatan terkini di blog saya:
[3 Strategi Menggalakkan Kandungan Blog yang Paling Berkesan dan Jimat Masa]
Melihat ke hadapan untuk mendengar daripada anda.
sorakan,
[WAHYU WWW.SHAREEINFORMASI.GA]

avatar

kamu email saja artikel yang ingin ditulis ke [email protected]

avatar

Bank Tak Mahu Rahsia Ini Bocor. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

Assalamualaikum, 

Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 460 
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 

Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 

===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 4,600.00 
Bulan 1 = RM 5,290.00 
Bulan 2 = RM 6,083.50 
Bulan 3 = RM 6,996.00 
Bulan 4 = RM 8,045.40 

Bulan 12 = RM 24,611.20 
BULAN 13 = RM 28,302.80 
Bulan 14 = RM 32,548.20 
Bulan 24 : RM 131,675.80 
Bulan 25 : RM 151,427.20 

===================== 
Bulan 36 : RM 612,607.40 
===================== 
Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

Whatsapp ke 013-8866725 (Mohd Jawaheer) 
Whatsapp ke 013-8866725 (Mohd Jawaheer) 
Whatsapp ke 013-8866725 (Mohd Jawaheer) 

DAFTAR PERCUMA

IGOFX KL 
http://igofx.com/?code=357423
 

Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.