blogger lelaki logo

Tips Promosi Percuma Di Facebook

7 Komen
Ramai yang aku rasa nak tahu cara jimatkan kos promosi. Iyalah, nak buat pengiklanan ni bukan sikit-sikit modal yang perlu dikeluarkan.

Nak tak nak, promosi tetap kena jalankan juga. Sebab dah menjadi adat orang berniaga online. Jadi selagi kita boleh jimatkan kos, kita jimat.

Cut Cost! Cari jalan untuk pastikan kos promosi kita itu minima dengan keuntungan maksima.

Dekat Facebook ini, orang suka buat iklan sebab disitulah lubuk. Ramai orang melepak dekat situ. Jadi disebabkan itulah pihak FB sendiri ada buat FBads. tapi itu perlukan kos dan teknik yang betul.

Masalah ini selalunya terjadi kepada mereka yang baru nak bermula buat bisnes online di Facebook. Jika kita terus terjun buat iklan berbayar di FB tanpa belajar perkara asas, Silap haribulan modal melayang dengan kos promosi yang tidak berbaloi jika dibandingkan dengan pulangan.

Sebelum kita rugi, buang duit begitu sahaja, apa kata kita cuba cara promosi percuma di Facebook.


Download: E-book Percuma Teknik Promosi Di FB

Tips Promosi Percuma Di Facebook


Tips Promosi Percuma Di Facebook

Baiklah apa yang aku dah baca dalam ebook ini, ia adalah satu panduan bagaimana kita nak merangka gerak kerja kita dalam melakukan promosi di Facebook secara percuma.

3 kaedah yang boleh digunakan untuk cara promosi secara percuma di FB adalah :-

1. Guna akaun sendiri
2. Bina fanpage produk
3. Guna GROUP di facebook

Ah, merepek. Semua orang dah ada akaun facebook, group jualan apakebenda?, Fanpage pun berapa je orang 'Like'.

Sudah nak hancur jari post di wall sendiri, post di group…post di fan page..tapi macam tak berapa nak jalan je jualan.

Sebab itulah kita nak kena belajar 'skill' yang betul untuk jadikan Facebook adalah lubuk kita cari pelanggan untuk buat duit.

Kita tak boleh 'main belasah' jika benar-benar serius nak berniaga online. Kita kena rancang bagaimana nak menjual, dan cara nak pastikan produk kita terjual.

Jadi tak payah tunggu lagi.

Teruskan langkah anda dengan cara promosi produk di internet tanpa kos yang mahal.


Meh kita baca : E-book Percuma Cara Promosi Di Facebook


Sudah ramai orang yang berniaga di FB. Memang ternyata Facebook adalah lubuk untuk buat duit online. Jadi ambil sedikit masa anda untuk download e-book ini dan teruskan langkah seterusnya untuk majukan bisne online anda.

7 Komen untuk "Tips Promosi Percuma Di Facebook"

avatar

Kalau nak bina platform di Fb perlu kesabaran.. kena rajin dan bijak mengatur strategi.. huhu

avatar

saya pun ada banyak tentang ads di fb ni yang belum saya tau..mungkin kalau saya berniaga online tahu la serba sikit..

avatar

banyak gak nak kena belajar tentang ni

avatar

Hey [KUCHA LANA],
Saya terjumpa atas blog anda semasa mencari [topik] artikel, dan menyedari bahawa anda menerima blogger tetamu.
Sebab saya menulis kepada anda adalah kerana saya suka untuk menyumbang pos tetamu di blog anda. Saya telah menyediakan 3 topik yang saya rasa pembaca anda akan mendapat tan yang bernilai daripada:
[CARA PROMOSI PERCUMA DI FACABOOK]
Sila pilih salah satu dan saya AKAN mula menulis segera.
Untuk memberi anda beberapa idea tentang kualiti artikel saya, berikut adalah beberapa jawatan terkini di blog saya:
[3 Strategi Menggalakkan Kandungan Blog yang Paling Berkesan dan Jimat Masa]
Melihat ke hadapan untuk mendengar daripada anda.
sorakan,
[WAHYU WWW.SHAREEINFORMASI.GA]

avatar

Hey [KUCHA LANA],
Saya terjumpa atas blog anda semasa mencari [topik] artikel, dan menyedari bahawa anda menerima blogger tetamu.
Sebab saya menulis kepada anda adalah kerana saya suka untuk menyumbang pos tetamu di blog anda. Saya telah menyediakan 3 topik yang saya rasa pembaca anda akan mendapat tan yang bernilai daripada:
[CARA PROMOSI PERCUMA DI FACABOOK]
Sila pilih salah satu dan saya AKAN mula menulis segera.
Untuk memberi anda beberapa idea tentang kualiti artikel saya, berikut adalah beberapa jawatan terkini di blog saya:
[3 Strategi Menggalakkan Kandungan Blog yang Paling Berkesan dan Jimat Masa]
Melihat ke hadapan untuk mendengar daripada anda.
sorakan,
[WAHYU WWW.SHAREEINFORMASI.GA]

avatar

kamu email saja artikel yang ingin ditulis ke [email protected]

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.