blogger lelaki logo

Nak Jadi Bloglist Ramadhan 1437H di Blog Hasrul Hassan

6 Komen
7 sebab kenapa aku nak jadi bloglist Ramadhan dalam blog Hasrulhassan.com?

1. Tersenarai dalam blog antara yang terhebat di Malaysia kot. Siapa yang tak nak. Bukan selalu sifu HH nak bagi peluang macam ni. Tengok aje la statistik blog HH untuk bulan April-Mei 2016, siapa yang nak taruk iklan dekat blog HH memang berbaloi dik.

2. Hasrul Hassan adalah idola gua dalam dunia blogging, khasnya dalam platform blogspot. Gua mendapat inspirasi daripada HH untuk terus guna blogspot, walaupun ramai yang ajak berhijrah ke wordpress. Tapi gua kental, terus 'stay' di blogspot.

3. Banyak tips dan panduan gua belajar daripada blog sifu HH ni masa mula bertatih nak buat blog dulu. Banyak ilmu yang aku praktikkan aku belajar daripada sifu HH. Jadi kepada blogger baru nak belajar, rajin-rajin la pergi melepas dekat blog HH banyak ilmu yang ada dekat sana.

Nak Jadi Bloglist Ramadhan 1437H di Blog Hasrul Hassan


4. Dan aku juga meletakkan blog HH sebagai benchmark untuk blog aku. Pada awal dahulu aku selalu kata "aku nak jadikan blog aku macam blog HH, hebat macam blog dia". Aku belajar SEO sebab aku nak cabar sifu HH, walaupun aku masih tak setanding HH dan perjalanan masih jauh. HH tunggu aku datang!

5. Sebab bro Hasrul Hassan kacak.

6. Rasa bangga apabila nama blog suam kuku macam blog aku ini dapat tersenarai dalam blog hebat bersama blog-blog hebat yang lain. Itu pun kalau sifu HH sudi taruk nama Bloggerlelaki dalam bloglist dia la.

7. Setinggi-tinggi trafik blog Hasrulhassan.com, tinggi lagi harapan gua nak jadi bloglist.

Sebulan pun jadi la dapat peluang macam ni. Sekian terima kasih.

6 Komen untuk "Nak Jadi Bloglist Ramadhan 1437H di Blog Hasrul Hassan"

avatar

yaya dah join..hihihi...done follow sini jugak ;)

http://www.yayacendana.com/2016/06/bloglist-ramadan-1437h-oleh-hasrul.html

avatar

Gua suka point nombor 5 .. :)
Dah masuk dalam bloglist ..

Terima kasih ye.

avatar

itu gua cakap ikhlas bro..bukan nak kipas ke nak bodek..tq bro

avatar

Nak jadi bloglist untuk seseorang punya blog. Yang penting sekali ialah blog sendiri juga perlu berkualiti. Jika blog sendiri penuh dengan artikel yang salin dari laman lain, maka tidak ada blog yang berkenal akan link ke blog ini.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.