blogger lelaki logo

Lazada Ramadhan Mega Sale 80% Discount

2 Komen
Tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan bakal tiba, ramai orang akan mula membuat persiapan raya. Kini ramai orang sudah mula beralih kepada membeli-belah secara online.

Lazada selaku gedung jualan online terbesar dan popular juga untuk menawarkan pelbagai barangan untuk dibeli menjelang hari raya nanti.

Malah mereka ada tawaran hebat iaitu "Lazada Ramadhan Mega Sale Upto 80% Discount" <<== klik kalau nak kupon percuma.

Macam-macam produk yang anda boleh beli dekat Lazada sempena nak sambut Aidilfitri nanti, baju pun lawa-lawa aku tengok. Belum cerita pasal perkakas nak buat kek/kuih-muih serta barangan elektrik, pendek kata banyaklah barang yang boleh anda borong nanti.

Jawabnya serba barulah mak ngah beraya tahun ni.



Bagi aku antara faktor utama lebih ramai orang beralih kepada pembelian secara online adalah kerana mereka tidak mahu penat meronda-ronda pasaraya atau kedai-kedai, apatah lagi lebih penat ketika bulan puasa.

Tak perlu pandu kenderaan, melayan jalan raya yang sesak atau hendak berebut tempat parking kenderaan. Semuanya senang, hanya dihujung jari sahaja.

Urusan jual beli online kini sudah masuk era baru, orang ramai sudah mulai rasa selesa untuk membeli secara online menggunakan mobile telefon dan tablet.

Manusia sudah berevolusi daripada menggunakan internet di desktop / laptop, kini beralih kepada telefon pintar / tablet.

Sebab itu kini lebih banyak gedung jualan online sudah ada aplikasi membeli belah secara online sendiri.

Mereka mahu lebih rapat dengan hati pelanggan mereka.

Kenapa?

Sebab faktor utama untuk membeli secara online adalah internet, dan kini medium yang paling rapat dengan manusia adalah telefon pintar atau juga tablet.

Lagipun dengan aplikasi membeli belah di telefon pintar dan tablet.

Pengguna juga akan rasa lebih selesa untuk 'window shopping' sebab mereka boleh lakukan bila-bila masa tanpa perlu tunggu nak buka PC / laptop.

Iyalah zaman sekarang ini kan semuanya nak kena cepat.

Cerita pasal 'shopping', aku tak boleh lari daripada bincangkan pasal "jimat berbelanja".

Memanglah kita seronok nak menyambut raya, kita berbelanja sakan. Tapi kan lebih baik jika kita dapat berjimat cermat dan berbelanja secara berhemat.


Aku ada sedikit tips jimat berbelanja secara online.


1. Jangan beli ikut kemahuan tapi beli ikut kemampuan. Bukan apa, takut-takut nanti kita terbeli benda yang kita tak guna, kan dah jadi membazir.

2. Buat perbandingan harga. Lagipun lebih sennag hendak buat perbandingan jika kita membeli secara online. Ambil tempoh masa bertenang ketika 'window shopping' jangan tahu nak klik 'check out' je.

3. Cerita bab harga, sebenarnya anda boleh dapatkan voucher secara online untuk dapatkan diskaun setiap barangan yang anda beli di laman jualan seperti Lazada.


Diskaun! Ya ini adalah perkara yang semua orang suka apabila mereka membeli belah. Lebih jimat.

Dapatkan voucher diskaun untuk shopping online secara percuma. Nak tahu lebih lanjut boleh klik ==>> Money Saving Tips Malaysia.

Macam link Lazada Ramadhan Mega Sale yang aku berikan diatas, link itu akan berikan anda voucher sebenarnya. Jangan lupa klik tau.

Sebenarnya bukan voucher untuk Lazada sahaja yang ada, anda boleh dapatkan tawaran voucher daripada bermacam-macam lagi laman jualan online yang seperti EnSogo, Zalora, Go Shop dan Legoland pun ada tau.



2 Komen untuk "Lazada Ramadhan Mega Sale 80% Discount"

avatar

Fuyooo... giler punye sales lazada nie

avatar

memang kat lazada harganya murah2...

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.