blogger lelaki logo

Boboiboy The Movie Pecah Panggung!

8 Komen
Bukan senang sebenarnya untuk Filem Animasi Malaysia untuk membuat kutipan pecah panggung. Namum Boboiboy The Movie ternyata telah memberi impak yang besar apabila berjaya mencipta rekod dengan kutipan RM500,00 pada hari pertama tayangan.

Dalam info yang terkini, selepas 17 hari tayangan, Boboiboy The Movie (2016) telah berkaya mencatat kutipan hampir RM13 juta. Satu percapaian yang sungguh membanggakan bagi pihak Animonsta Studios bagi filem animasi pertama mereka ini.

Aku yakin kutipan filem animasi 3D ini akan bertambah selepas ini, faktor utama yang aku nampak adalah bermula musim cuti sekolah. Sudah pastinya ramai ibubapa yang akan bawa anak-anak pergi menonton filem ini di pawagam.

Boboiboy The Movie Pecah Panggung! RM4 juta 4 hari tayangan


Walaupun ini filem animasi, namum aku rasa orang dewasa pun akan tertarik untuk melayan filem ini kerana faktor jalan ceritanya yang menarik. Kiranya ia dah jadi macam filem animasi antarabangsa yang akan ditonton oleh ramai orang tidak mengira peringkat usia.

Ini adalah merupakan filem animasi kedua arahan Nizam Razak, pengarah muda yang cukup cemerlang bagi aku. Sebelum ini beliau muncul dengan filem animasi Geng : Pengembaraan Bermula (2009). Suara Papa Zola (versi Bahasa Melayu) dalam siri Boboiboy pun guna suara Nizam Razak ni la kalau nak tahu.

Aku amat yakin Boboiboy The Movie mampu mengatasi rekod kutipan filem Geng : Pengembaraan Bermula yang pada ketika berjaya mencatat kutipan sebanyak RM 6.20juta.

Kos untuk menghasil filem ini telah menelan belanja hampir RM5 juta dengan jangka masa 2 tahun segala usaha dan tenaga digunakan untuk menyiapkan sebuah filem animasi terbaik kepada rakyat Malaysia. Aku rasa ianya cukup berbaloi dengan hasilnya sekarang.

8 Komen untuk "Boboiboy The Movie Pecah Panggung!"

avatar

Kartun dia pun best. Kalau movie dia pun mensti lagi best

avatar

memang pecah pangugng.

semua benda pun pecah sekali.

haha..

avatar

tak tengok lagi. anak2 dah mula minrak pegi panggung nak tengok cerita ni

avatar

oooo udah pecah panggung laa... mesti tonton punya...

avatar

wah bestnya, tahniah team boboi

avatar

Inilah kelebihan buat filem untuk budak-budak. Mak dan bapa budak kena ikut tengok sekali.

avatar

Kali terakhir saya ke panggung wayang ialah pada 20 tahun yang lepas. Tadi baru sahaja balik dari menonton Boboiboy the movie kerana anak beria-ia nak tengok filem tu. Pada pendapat saya, filem ini adalah merupakan salah satu di antara filem animasi terbaik yang berjaya dihasilkan oleh anak-anak muda Malaysia. Tahniah. Tak rugi rasanya bawa anak-anak untuk menonton filem ini. Di samping unsur-unsur pertarungan yang hebat, ia juga diselitkan dengan unsur-unsur yang melucukan. Saya rasa hampir 10 bahagian filem tersebut yang berjaya mencuit hati saya.

avatar

memang best filem nya... TERBAIK!

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.