blogger lelaki logo

Apple Smart Battery Casing, Tambahan Bateri Untuk iPhone

3 Komen
Apple kini menperkenalkan casing Smart Battery. Casing ini direka untuk iPhone 6 dan iPhone 6s. Bila nak buat untuk model iPhone 5s ni?

Casing yang berharga USD 99 ini diperbuat daripada silicon dengan variasi pilihan warna putih dan charcoal gray.

Antara yang menarik tentang casing bateri iPhone ini adalah Lightning connector. Kita boleh mengecas telefon dan casing dalam pada masa yang sama pada adaptro 10w atau 12w atau mungkin direct terus daripda laptop.

Casing ini juga direka dengan antena tambahan pada bahagian belakang, tujuannya adalah untuk mengurangkan gangguan selular - tidak seperti yang sering berlaku pada casing bateri yang lain.

Sedikit kelemahan Apple Smart Battery ini adalah pada headphone jack. Ia hanya boleh digunakan dengan Earpods Apple, jika kita nak guna headphone lain kita tak bleh nak cucuk secara terus, kena guna extender pulak dah.

Apple Smart Battery Casing


Antara ciri menarik yang ada pada iPhone Smart Battery. Dengan adanya saluran dibahagian bawah casing bateri ini yang mengubah mikrofon dan speaker iPhone yang asalnya menghadap kebawah, tetapi dengan casing bateri ini mikrofon dan speaker di dihalakan menghadap ke depan.

Casing bateri ini juga dikuasakan dengan 1877mAh Li-ion, lebih kuasa berbanding bateri iPhone 6 yang hanya memiliki 1810mAh. Dikatakan mampu bertahan sehingga 25 jam masa bercakap dan 18 jam penggunaan internet.

Apple Smart Battery Casing

Apple Smart Battery Casing
Kredit Gambar IFIXIT

Perbandingan Casing Bateri daripada pengeluar yang lain.

Namum begitu kita juga ada pilihan lain jika anda sedang mencari casing bateri tambahan untuk iPhone anda boleh memilih antaranya Mophie dan Anker. Berikut adalah perbandingan produk casing bateri ini.

Apple Smart Battery Case

Harga : $99
Capacity : 1,877 mAh
How does it charge? : Lightning cable for both case and phone
Material : Soft fluoroelastomer
Headphone Jack : Moderate: iPhone EarPods work; adapter (sold separately) needed for Beats and many others
How much of a charge can I expect? : It basically doubles your battery life
iOS integration : Yes 


Mophie Juice Pack Air

Harga : $99
Capacity : 2,750 mAh
How does it charge? : Lightning cable for phone, microUSB for case 
Material : Hard plastic
Headphone Jack : Light: Adapter needed for most headphones, but it's included.
How much of a charge can I expect? : You'll get about 150% more battery life 
iOS integration : No 


Anker Ultra Slim Extended Battery Case for iPhone 6

Harga : $39
Capacity : 2,850 mAh
How does it charge? : Lightning cable for phone, microUSB for case 
Material : Hard plastic
Headphone Jack : High: Adapter needed for most headphones
How much of a charge can I expect? : You'll get about 150% more battery life 
iOS integration : No 

Credit : Sumber


3 Komen untuk "Apple Smart Battery Casing, Tambahan Bateri Untuk iPhone"

avatar

wah iphone la.. tak mampu

avatar

99usd dah dekat rm500 tu

avatar

pandai betul dorang ni, patut lah iphone cepat kong.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.