blogger lelaki logo

Design Website Jepun Yang Menarik

3 Komen
Jepun seperti yang kita tahu adalah sebuah negara yang unik. Rakyatnya bertunjangkan kreativiti. Mari kita lihat pula kreativiti design website di Jepun yang menarik.

Selalu kita tengok design block barat sahaja, apakata kita pinjam sekejap dasar pandang ke timur.

Apa yang aku perhatikan design website mereka unik dengan identiti tersendiri mengikut kesesuaian laman mereka. Rata-rata design ada menggunakan animasi ringan yang menarik.

Jom kita lihat design-design dari Jepun ini yang mungkin boleh jadi inspirasi.

Design Website Jepun Yang Menarik


1. Sal - http://sal.ne.jp


Design Website Jepun Yang Menarik

Anda perlu ke laman ini untuk saksikan keunikkan website ini sebab ada beberapa bahagian website ada animasi yang unik.


2. Mominoki - http://mominoki-g.com/


Design Website Jepun Yang Menarik


Uniknya website ini bagi aku adalah pada lukisan yang menarik, walaupun doodle yang banyak namum ia tak kelihatan serabut dan serabai.


3. Sotozen - http://www.sotozen-net.or.jp/houetsu/


Design Website Jepun Yang Menarik


Website lebih advance bagi ak, sebab mereka meletakan video sebagai latar belakang website mereka. Mungkin anda akan buka website ini dan diam seketika tunggu sehingga habis video di bahagian background itu.


4. Zensho Ji - http://zensho-ji.com/


Design Website Jepun Yang Menarik


Website ini kelihatan agak klasik dengan lukisan kartun yang ringkas namum ia tetap menarik untuk ditatap.


5. Shitazen - http://www.chitazen.co.jp/


Design Website Jepun Yang Menarik


Website juga juga ada animasi ringan yang menarik, dengan gerakkan awan serta lori-lori yang melintas., anda boleh scroll ke bawah lagi untuk melihat aksi website ini.


6. Kyoto Matai - http://www.kyoto-matai.com/


Design Website Jepun Yang Menarik


Website ini ringkas dan hampir sama dengan website yang lain, cuma perekanya bijak bermaina dengan waran dan gambar yang mampu mengambarkan isi website ini.


7. Sus - http://www.sus-g.co.jp/


Design Website Jepun Yang Menarik

Latar belakang yang silih bertukar ganti mampu mengamit perhatian yang menjadikan website ini unik.


8. Hojo Gakuen - http://hojo-gakuen.ed.jp/surugadai.html

Design Website Jepun Yang Menarik


Masuk ke website ini mampu membuatkan kita terimbas kembali ketika zaman kanak-kanak yang riang bermiain. Tema kartun yang dibawa memang kena dengan isi kandungan website ini.


9. ADENOGEN - https://www.shiseido.co.jp/adeno/

Design Website Jepun Yang Menarik


Rekaan website ini mungkin sama dengan kebanyakkan website yang lain, cuma menariknya website ini dimata aku ada darisegi susun atur website yang kemas.

3 Komen untuk "Design Website Jepun Yang Menarik"

avatar

sempoi je website dorg.. terbaikk

avatar

Lihat jer terus rasa nak tukar paparan blog sendiri

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.