blogger lelaki logo

Cara Download Video Facebook Di Android

3 Komen
Pengguna Facebook semakin berkembang pesat hari ini, selain daripada update status perkataan dan gambar ada juga yang sering upload video untuk dikongsikan di media sosial tersebut.

Mungkin ada video di facebook yang kita rasa berguna dan ingin download ke telefon mobile kita. Mungkin ada video kenangan kita bersama rakan-rakan atau ahli keluarga. Sebab itu hari ini aku ingin berkongsi cara-cara untuk download video di facebook ke android anda.

Ada banyak application yang boleh anda gunakan untuk memuat turun video di Facebook terus ke telefon pintar anda. Jadi ikut pilihan masing-masing Apps mana yang sesuai.

Cara Download Video Facebook Di Android


Cara Download Video Facebook Di Android

1. Video Downloader For Facebook

Anda boleh dapatkan aplikasi ini di Play Store. Taip sahaja 'Video Downloader For Facebook' dan terus install di telefon pintar anda. Anda perlu login ke akaun Facebook anda untuk memuat turun video sampai lebam.

Cara Download Video Facebook Di Android


Download Aplikasi ini disini

2. Download Video for Facebook

Nama hampir sama dengan yang diatas, tapi ini Apps yang berbeza. Anda juga perlu login ke akaun facebook di aplikasi ini untuk memuat turun video.

Cara Download Video Facebook Di Android


Download Aplikasi ini disini

3. EZ Video Download for Facebook

Aplikasi ini ada fungsi icon download dikanan bahagian atas video yang sedang kita lihat.

Cara Download Video Facebook Di Android


Download Aplikasi ini disini

4. MyVideo Downloader for Facebook

Dengan aplikasi ini adan boleh dowload video yang kita like, share & tag. Juga kita boleh cari dan download video dengan browsing di laman facebook.

Cara Download Video Facebook Di Android


Download Aplikasi ini disini

3 Komen untuk "Cara Download Video Facebook Di Android"

avatar

ohsem..
mmg tgh pakai yang ni skarang..
share download kat youtube plak bro.

avatar

saya pun pakai yang ni..terbaik!

avatar

kenapa sebelum ni aku tak terfikir nak cari e? hmmm...

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.