blogger lelaki logo

Tempahan Serunding Sedap

12 Komen
Kalau sebut serunding, pastinya tak dapat dipisahkan dengan Kampung Laut, Tumpat, Kelantan. Disinilah terdapatnya ramai pengusaha serunding yang sedap dan murah, malah turut diedarkan ke seluruh negara.

Tempahan Serunding Sedap

Serunding biasanya enak dimakan dengan nasi himpit, ketupat nasi, ketupat palas serta lemang. Antara kegemaran aku adalah apabila serunding dijadikan inti kepada ketupat palas. Kadang-kadang kalau tak selera, buat makan dengan nasi pun aku bedal.

Ada banyak jenis serunding sebenarnya, bergantung kepada selera kita. Antaranya adalah Serunding Daging, Serunding Ayam, Serunding Ikan, Serunding Udang dan Serunding Ikan Bilis.

Jika anda pengemar tegar serunding, apakata anda mencuba serunding daripada Puan Alia Haryani. Kerana resepi tradisionalnya turun temurun dijamin sedap :
  • Daging berkualiti dan dicarik halus
  • Dimasak menggunakan dapur kayu untuk aroma istimewa
  • Sentiasa segar dan baru dimasak setiap minggu
  • Boleh disimpan pada suhu bilik dan tahan lama

Produk Serunding yang boleh anda tempah dengan Puan Alia Haryani adalah seperti berikut :- 
  • Serunding Daging Tempatan 250 gram = RM 18
  • Serunding Ayam 250 gram = RM 18
  • Serunding Ikan 250 gram = RM 12
  • Mini Karipap = RM 32 sekilo
  • Mini Popia = RM 32 sekilo

Untuk sebarang tempahan boleh hubungi seperti dibawah ini : - 
Whatsapp : 012 921 8016

12 Komen untuk "Tempahan Serunding Sedap"

avatar

Boleh sarankan mak ena beli ni.. Dia suka serunding... tambah tambah makan dengan lemang

avatar

Bulan puasa ni ramai pulak yang jual serunding. Mungkin sebab senang nak disediakan buat juadah time sahur agaknya

avatar

Mama suka sangat serunding. Teringat arwah mak buat serunding buat makan di universiti dulu2.

avatar

aduhai..kejap lagi nak pergi cari serunding kat bazaar tu. telioqqq...! he he

avatar

macamana boleh sama ni, hehe. sama dengan serunding av tempah dengan geng johor. serunding kg laut, tak sabarnya stok sampai :)

avatar

Makan dengan lomang ni sodap bro..hahaha

avatar

Boleh ni nak beli..sedap di makan dengan nasi panas2.. apatah lagi bila bersahur...waaa. kecur air liur ku petang2 ni....

avatar

Serunding memang menjadi menu hidangan kegemaran kami sekeluarga..tambah2 lagi bulan puasa..makan dengan nasi panas2..memang terangkat la..

avatar

memang popular betul serunding nie.. biasa kami kirim kat kawan bila dia balik kelate..hihi

avatar

Sedapnya serunding.. Suka makan serunding ni, tapi harga dia boleh tahan kan.. Yela, nak buat pun bukan senang-senang kan? Setimpal la tu dengan kerumitan nak buat serunding ni..

avatar

nice info nya
mampir di blog saya
http://situsmovies.blogspot.com
Blog download drama korea terbaik dengan size kecil tapi kualitas gambar HDTV

avatar

Sedapnya.. teringin plak nak cari serunding..huhuh sebab dari bulan puasa ari tu tak dapat..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.