blogger lelaki logo

Mykad Smart Shopper Apps

15 Komen
Jom Aktifkan Mykad sekarang kerana Program Mykad Smart Shopper (MSSP) kini sudah tampil dengan aplikasi terbaru untuk dipasang pada Android dan iOS anda. Sudah semestinya dengan Apps ini akan lebih memudahkan semua pengguna yang sudah aktfikan mykad bersama MSSP.

Mykad Smart Shopper Apps


Taip dan cari "MyKad Smart Shopper Discover" di Google Play atau App Store untuk muaturun aplikasi ini. Fungsinya ada untuk memudahkan ahli untuk mencari peniaga yang telah berdaftar dalam program Mykad Smart Shopper. Aplikasi ini juga akan sentiasa dikemaskini dengan info terkini mana-mana peniaga yang baru berdaftar.

Kemudahan Mykad Smart Shopper Discover

Antara yang tersedi didalam aplikasi ini adalah seperti berikut:
  • Melihat semua peniaga yang  berdaftar dengan MSSP mengikut kawasan /  mengikut kategori perniagaan - ada tersedia juga peta.
  • Boleh cari lokasi peniaga yang berada dikawasan berdekatan.
  • Ada butiran peniaga seperti nombor telefon, lokasi dalam peta serta tawaran MSSP.
  • Boleh 'klik' pada info peniaga untuk menhubungi peniaga tersebut.

Mykad Smart Shopper Apps


Ciri-ciri tambahan yang lain tersedia:
  • Ahli Gabungan boleh mengaktifkan ahli baru (melalui pautan)
  • Ahli boleh menyemak AJ Mata Ganjaran (melalui pautan)
  • Ahli boleh mengakses AJ Katalog Penebusan Mata Ganjaran (melalui pautan)

Dengan adanya aplikasi ini akan menambahkan fungsi pelbagai guna Mykad dan disamping itu pastinya akan lebih memudahkan pengguna berjimat dan juga menjadi pengguna yang bijak dalam berbelanja.

15 Komen untuk "Mykad Smart Shopper Apps"

avatar

Oh dah boleh guna pada smartphone sekarang nie erk. memang pantas teknologi.

avatar

semakin canggih semakin banyak kemudahan guna smartphone

avatar

semakin memudahkan kehidupan ini..

avatar

Semuanya di hujung jari je sekarang nie.
Pantas

avatar

MyKad ni banyak je function dia. Cuma kita ni yang masih ramai tak tau tentangnya.

avatar

canggih manggih sumenya sekarang dah boleh guna dengan ios

avatar

Banyak lagi kemudahan yang ada dalam MyKad ni .. nak dengan tak nak je. Kalau tak silap ada 10 aplikasi kot boleh diaktifkan menerusi MyKad

avatar

Kegunaan mykad paling common, kena fotostat untuk borang2 tertentu.. hehe.. benda canggih mcm ni bila kurang promosi.. kita bnyk xthu.. huhu

avatar

Rasanya terlalu lama kegunaan dan kelebihan mykad ni dieksploitasi..

avatar

tak pernah pula tahu hal mykad smart shopper ni...
boleh guna untuk touch n go ke?

avatar

nak cuba jugalah macam nie..

avatar

Nampaknya akan timbul keatas lah... :) bolehlah lawan tokeh cendol tu!

avatar

Kemudahan mcm ni mmg memudahkan... mmg menarik...

avatar

Kemudahan aplikasi telefon untk mykad smart shopper ini bagi memudahkan pencarian peniaga mssp yg terdekat krn ia di susun mengikut jarak dari kedudukan kita. peniaga mssp akan bertambah dari masa ke semasa sehingga mykad akan menjadi satu keperluan dalam setiap perbelanjaan rakyat malaysia. Tidak lama lagi akan diiklankan di kaca tv, corong radio dan media cetak/elektronik. Bagi yg belum mengaktifkan fungsi yg tersedia di dalam mykad kita ini, ada boleh aktifkan mulai hari ini.

avatar

salam. selepas my kad diaktifkan, bagaimana cara saya untuk membeli barang? Adakah saya perlu datang ke tempat itu atau pun hanya order melalui online. saya risau kena tipu. saya brcadang untuk membeli smartphone secara ansuran tidak lama lagi.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.