blogger lelaki logo

Malaysia Top 10 Best Blog 2015

40 Komen
Aku rasa rata-rata blogger sudah tahu akan contest SEO terhebat tahun 2015 ini dalam mencari "Malaysia Best Blog 2015". Contest ini adalah inisiatif daripada pemilik blog Oh! Duit.com yang bertanggungjawab menganjurkan contest ini, sedikit sebnayak menambahkan lagi kemeriahan dunia blogging tanahair.

Kini sedang berlangsung pula satu lagi Contest SEO 2016 dengan mempertandingan keyword 'Minyak Herba Asmak'. Kontest SEO terbaru ini ada sedikit kelainan itu yang buat aku ingin mencuba dalam contest ini.

Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Dari satu sudut yang lain, aku dapat lihat ia bukan sekadar contest. Ia juga seperti proses undian, blog mana yang menjadi pilihan hati rakan-rakan blogger di Malaysia. Dalam bahasa lebih mudah, blog yang yang popular di kalangan blogger tempatan secara tak langsung. Mungkin juga inilah salah satu kelebihan contest kali ini.

Sebab bagi aku sendiri, bukannya aku sekadar tangkap muat senarai blog yang aku masukkan kedalam senarai Malaysia best blog yang aku pilih. Sebab memang aku suka dan rasa blog itu best untuk dibaca dan kekal relevan menjadi inspirasi kepada aku di dalam dunia blogging.

Senarai Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Selepas aku perhatikan daripada data yang dikumpula oleh bro Hasrul Hassan ini, aku perasan dalam 10 senarai terats ini, ada 5 blog yang sama dengan pilihan aku, jadi kiranya 5 blog ini memang sangat berpengaruh kerana ada peminat atau pembaca tersendiri daripada kalangan rakan blogger.


Senarai Blog Malaysia Best Blog 2015Jumlah Disenaraikan
OhDuit.com
70
Denaihati.com
51
HasrulHassan.com
46
AhmadFaizal.com
28
HoneyKoyuki.blogspot.com
24
Kujie2.com
23
BenAshaari.com
18
Amanz.my
17
TiffinBiru.com
17
AkmaOmar.com
13
Sumber: http://www.hasrulhassan.com



Berikut ini pula adalah beberapa blogger yang menjadi pilihan aku, ada 5 blog kesemuanya blog yang menjadi pilihan aku tersenarai dalam top ten diatas.

Seperti blog Denaihati.com rasanya kita sudah tak perlu hairan kerana blog ini sudah berada di suatu tahapnya yag tersendiri di dalam dunia blogging Malaysia. jadi aku memang tak terkejut jika blg beliau mendapat pilihan ramai.

Blog HasrulHassan.com juga ada kelasnya yang tersendiri. Menjadi rujukan dan panduan blogger blogspot di Malaysia. Aku sendiri pun banyak ambil tips blogging daripada blog beliau. Jadi bro HH pun ada pengaruh yang kuat juga.

AhmadFaizal.com, sifu yang menulis dengan agak sedikit keras. Kalau korang tak tahan dan berhati tisu jangan sesekali cuba nak masuk baca blog beliau yang adakalanya pedas dan bisa merobek tulang rusuk kiri kamu. Sifu yang mengarang Kitab Teknik Seo Merah Jambu - jangan lupa beli kalau rasa diri nak jadi power dalam teknik SEO.

Salah seorang blogger otia yang aku kagumi adalah akak Kujie2.com. Walaupun sekarang dia sudah agar menyepi dan jarang-jarang update blog. Tapi bisa dia dalam teknik SEO tak kurang hebatnya. Memang menjadi sumber inspirasi juga dengan gaya penulsain beliau itu.

Dan akhir sekali tentulah blog penganjur sendiri, Oh! Duit.com. Blog yang penuh dengan info bermanfaat. Aku rasa dengan penganjuran contest ini akan menaikkan lagi jenama dan nama blog ini. Dan aku doakan supaya tuan penganjut akan terus maju jaya di dalam dunia blogging.

Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru berkenaan peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir.

40 Komen untuk "Malaysia Top 10 Best Blog 2015"

avatar

memang terbaik karena dari pilihan dari para blogger kalau pilihan pembaca mungkin ada beda sikit ada nama-nama paultan. beautifulnara, the vocket, dan banyak lagi blogger hebat malaysia lainnya

avatar

Assalammualaikum.. BL,

semoga berjaya dalam contest seo anjuran ohduit... k

mselim3

avatar

wassalm bro..terima kasih atas sokongan bro

avatar

nama blog lain seperti the vocket, beautifulnara tu memang hebat juga..namum aku lebih suka kepada blog yang tak bercerita pala cerita sensasi atau artis semata-mata

avatar

blog yang terbitkan artikel ini pun memang hebat.

avatar

Moga berjaya KL. Terima kasih sudi tinggalkan jejak di ruang komen blog saya juga ^__^

avatar

Moga berjaya KL. Terima kasih sudi tinggalkan jejak di ruang komen blog saya juga ^__^

avatar

semua di atas memang terkenal, memang patut tersenarai top 10 best blog Malaysia

avatar

Dahsyat siap boleh buat blogger list Malaysia Best Blog 2015. Aku list pun atas keikhlasan aku sendiri mereka ni patut ada di senarai 10 top. Yang tak senarai tu teruskan berusaha. Nak komen pun biar ramah, jangan menyepam je keja..haha

avatar

Mereka yang sangat hebat. :)

avatar

aku pun amik data dari blog HH...hahaha

avatar

ya betul lah mereka cerita sensaji je bukan seputar blog

avatar

top 10 yang sgt best & wajib follow.

This comment has been removed by the author. - Delete
avatar

antara blog yang hebat dan menarik...blog BL

avatar

Pasti sangat sangat BL , Memang blog yang di nyatakan ini sangat hebat di mata pengunjung bahkan Di pandang ceria oleh Google hehe..Good Luck utk BL Ya :)

avatar

bila lebih serius dalam dunia blogging ni baru MJ kenal ramai blogger-blogger hebat tanahair yang selalu memberi inspirasi buat MJ untuk tetap menulis..

avatar

Sememangnya blogger2 yg hebat.. semoga BL berjaya.. All the best ye.. :)

avatar

itulah.

memang kagum betul dengan blogger-blogger tu semua.

avatar

hebat2... bile le boleh masuk list nih. Tahun ni kena gandakan usaha kasi kau2 skit. bro jangan lupa calon aku utk tahun seterusnya.

avatar

Contest Jom aktifkan mykad hampir ke penghujung, good luck

avatar

All the best bro.
Kome memang dah ohsem.

avatar

Kagum tengok usaha blogger untuk terus naik ranking SEO. Macam-macam cara kena buat rupanya. Tahniah BL atas perkongsian yang sentiasa bermanfaat bukan sensasi. Letih juga bila tajuk sensasi tahap gaban tapi contentnya menyimpang. Nampak sangat kejarkan traffic. Alon-alon kata orang kampung gue :)

avatar

Senarai blog yang memang popular dan diketahui unum.
Yang bestnya contest macam ni walaupun kita tak masuk boleh dapat list untuk blogwalking

avatar

Memang otai-otai yang tersenarai tuh... perhh... tahnish2.. hebat2...

http://supernifzvitamin.com/category/video-testimoni/cara-berhenti-merokok/

avatar

Blog2 otai yg x asing lagi. Hebat2 belaka. Blog2 high pr semua tu..Bukan senang nk jadi blogger hebat ni.

avatar

Blog depa ni.mmg power... Semoga tuan blog nibpun tercalun suatu hari nanti

avatar

semua hebat2 tu
memang x mampu nak join :)

avatar

Dalam list tu memang semuanya hebat2. Macam mana la nak jadi macam diorang tu...

avatar

baguslah..hebat2 semuanya yang mendapat ranking blogger..tahniah

avatar

dh lma tak blogging. haha. nak kna blogwalking ni.

avatar

Hebat2 org blogger ni..tahniah...

avatar

semoga berjaya semua, mmg hebat blogger2 ni

avatar

tahniah kepada para blogger yang tersenarai dalam carta top 10 blog.

avatar

tahniah kepada para blogger yang tersenarai dalam carta top 10 blog.

avatar

tahnniah kepada blogger yang terhebat. hope boleh jadi macam mereka one day.. hehehe

avatar

seingat-ingat dulu Tiffin.com tu adalah mat gebu kan..?

avatar

Ingin tahu lagu-lagu nostalgia paling best di era 80-90-an?? log on to kafenostalgia.blogspot.com

avatar

Dasyat bloger-blogger hebat ni. Teringin capai seperti tahap mereka semua.
Semoga berjaya :)

P/S: Tambah pendapatan lumayan dengan UBER. Cara daftar >> http://www.uber.hebahkan.com/2016/03/bagaimanakah-cara-mendaftar-untuk.html

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.