Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Malaysia Top 10 Best Blog 2015

Aku rasa rata-rata blogger sudah tahu akan contest SEO terhebat tahun 2015 ini dalam mencari " Malaysia Best Blog 2015 ". Contest...

Rezeki Itu Bukan Sahaja Milik Kita

Aku tahu skop rezeki itu cukup luas, pada aku rezeki itu meliputi apa sahaja nikmat yang dapat aku rasai diatas muka bumi ini. Namum orang ...

Kisah Seram Di Lubuk Puaka

Aku macam biasa dengan aktiviti aku mengadap skrin komputer hingga larut malam. Selepas isteri dan anak aku tidur, inilah masa yang sesuai ...

BoBoiBoy: The Movie Official Teaser

Siapa yang minat siri kartun Boboiboy ? Sila angkat tangan. Mesti ada yang cakap dah tua-tua pun masih tengok kartun, tetapi inilah lelaki....

Tips Menulis Tajuk Entri Yang Mesra SEO

Salam, sekali lagi kita diberi kesempatan untuk berkongsi ilmu. Kali ini aku ingin bincangkan tips menulis tajuk entri yang mesra SEO . Seb...

Kelebihan Menyertai Contest Bagi Blogger Baru

Salah satu kemeriahan dunia blogging adalah contest. Ada banyak contest yang sering dianjurkan oleh blogger. Hadiah yang ditawarkan pula me...

Kenapa Ranking Alexa Merajuk

Salam, sudah lama rasanya aku tak bercerita pasal ranking Alexa . Cuma tadi aku ada terbaca entri pasal Alexa di blog HasrulHassan.com dan ...

Fungsi Pelbagai Guna Mykad

Mykad adalah Kad Pengenalan rasmi untuk rakyat Malaysia. Cukup sahaja umur 12 tahun, masing-masing sudah ada Mykad. Aku ini generasi yang ...

Apabila Tips Blogging Tak Menjadi

Aku ada terbaca entri bro Hasrul Hassan membebel tadi di dalam entri beliau yang bertajuk " Tips Blogging Palsu, Cuma Rekaan ". R...

Cara Backup Images Dalam Blog

Tips ini bagi aku memang sesuai kepada blogger yang suka berkongsi gambar, terutamanya gambar-gambar peribadi atau esklusif diambil oleh ki...

Satu Kehilangan

Pada satu pagi jumaat, aku tiba di Stesen bas Kota Bharu. Waktu aku tiba itu kalau tak silap dalam pukul 3 atau 4 pagi. Tapi disebabkan aku...

Duit Tak Boleh Beli Masa

Kita diberikan waktu  24 Jam setiap hari. Satu Jam ada 60 minit, dalam SATU minit ada 60 saat. Bagaimana agaknya kita habiskan masa kita seh...

Apabila Hak Siaran Bola Kembali Kepada Rakyat

Liga Malaysia 2015 sudah bermula. Ramai orang cakap tahun ini adalah antara tahun yang paling meriah dalam liga  bolasepak Malaysia. Tetap...

Bagaimana Nak Buat Blog Jadi Best

Sebenarnya aku tercari-cari idea untuk buat blog ini jadi lebih best. Walaupun ada rakan blogger lain yang masukkan blog aku dalam senarai ...

Pemenang Cabaran iPhone 5s

Setelah sekian lama menanti, akhirnya Pemenang contest Cabaran iPhone 5s yang dianjurkan oleh blog DenaiHati.com telah diumumkan. Salam ta...

Mykad Smart Shopper Apps

Jom Aktifkan Mykad sekarang kerana Program Mykad Smart Shopper (MSSP) kini sudah tampil dengan aplikasi terbaru untuk dipasang pada Androi...

Tips Mendidik Anak Perempuan

Rasa tak seronok apabila aku hanya bercerita pasal Tips Mendidik Anak Lelaki , habis tu anak perempuan nak letak mana? Jadi aku paksa diri ...

Guna Whatsapp di Komputer

Kini semua orang sudah tahu, aplikasi Whatsapp sudah boleh digunakan di web atau komputer anda. Ini sudah pasti lebih memudahkan pengguna t...
mail