Malaysia Best Blog 2015

196 Komen

Susu Kambing Makanan Sunnah

Homestay Murah Di Johor Bahru

Ini adalah senarai Malaysia best blog 2015, yang sesuai untuk dibaca kerana bagi aku isi kandungan blognya yang berkualiti dan bermanfaat. Blog ini juga aku anggap boleh dijadikan sumber inspirasi kepada blogger baru.

Namum senarai best blog ini hanyalah berdasarkan pendapat aku secara peribadi, yang aku rasa seronok untuk baca dan menambah ilmu pengetahuan. Jadi apa salahnya aku kongsikan blog-blog yang menjadi kegemaran aku.

Dalam pada itu, jika nak lihat best blogger Malaysia beraksi boleh saksikan di contest review Lynk.my 2015 dan Contest Pengalaman Bersama Onexox.

Walaupun ini adalah blog kegemaran aku, tetapi tidaklah aku senaraikan blog-blog ini secara sembrono. Ada kriteria yang perlu ada blog tersebut yang menarik minat aku untuk menjadi pembaca setia.

Malaysia Best Blog 2015

Kriteria Malaysia Best Blog 2015

Aku berpendapat blog yang bagus bukan sahaja dari segi populariti tetapi ia juga perlu ada kualiti. Ada beberapa perkara yang 'istimewa' blog tersebut dimata aku adalah berdasarkan kriteria seperti berikut:

a) Content is king - Ya, isi kandungan blog adalah raja. Kerana blog adalah medium penulisan. Aku suka dengan blog yang ada gaya penulisan yang bermutu, bermanfaat serta penuh info-info yang berguna.

b) Kerap update - Blog yang bagus bagi aku adalah yang sentiasa ada entri terbaru. Walaupun aku tahu adakalanya kita tak dapat update entri setiap hari. Kalau boleh janganlah biar terlalu lama tak update blog itu sehingga bersawang. Kesian dekat pembaca setia ternanti-nati entri baru.

c) Mesra pembaca - Bab ini juga penting, sebab kita buat blog, menulis untuk orang baca, jika blog kita menyusahkan pembaca apa guna kita buat blog? Pada pendapat aku blog mesra pembaca adalah blog yang loading laju, mudah digelintar entri lama dan pembaca dapat baca entri dengan jelas.

Senarai  Malaysia Best Blog 2015.

Seperti yang dijanjikan aku akan kongsikan senarai blog kegemaran aku, serta yang aku boleh anggap semua blog ini sebagai "Malaysia Best Blog 2015".

1. Kujie2.com - Antara blogger wanita yang aku kagumi, dekat blog beliau ada banyak info-info yang sangat berguna. Blog akak ini juga ada gaya penulisan yang aku suka baca. Sebab aku mudah faham apa yang dia tulis. Info pasal kucing pun banyak di blog beliau ini.

2. Hasrulhassan.com - Aku dah anggap bro Hasrul Hassan sebagai sifu aku - walaupun secara tak formal. Sebenarnya aku banyak membaca panduan blogging di blog beliau. Banyak tips yang dia tulis aku praktikkan, malah aku juga sering bertanya kepada beliau secara terus melalui facebook tentang tips blogging. Beliau juga ada teknik SEO yang bagus.

3. Denaihati.com - Blog yang terkenal ini tak perlu aku perkenalkan lagi, blog nombor 1 Malaysia. Aku suka baca kisah pengembaraan Denaihati ke tempat-tempat menarik. Yang paling aku tertarik adalah dalam entri blog DH pasal Dome of Rock.

4. Ahmadfaizal.com - Cendol, itu sudah cukup untuk orang teringatkan blog ini. Salah seorang blogger yang begitu cemerlang dalam Affiliate. Malah beliau juga pengarang ebook "Kitab Teknik SEO Merah Jambu". Dan banyak juga tips yang sering beliau kongsikan di blog beliau.

5. Hidupringkas.com - Aku suka blog ini sebab ada banyak info pasal dunia perniagaan. Aku suka baca penulisan blog ini yang selalu memberikan motivasi untuk berjaya di dalam perniagaan. Orang baru yang nak mula berniaga sesuai baca blog ini.

6. Eizil.com - Satu lagi blog hebat, dekat blog ini juga aku banyak pelajari tips blogging. Malah blog aku pernah di review oleh bro Eizil sendiri, satu perhargaan buat blog aku sebenarnya. Lagipun Eizil juga salah seorang blogger otai, ada banyak pengalaman mengenai blog. Jadi kepada blogger baru bolehlah pergi korek ilmu dari blog ini

7. Sabreehussin.com - Blog ini banyak berkongsi pasal buat duit. Macam-macam jalan yang tuan punya blog ini lakukan untuk menjana pendapatan. Blog ini memang sesuai dijadikan bahan bacaan bermanfaat juga.

8. Permatacintaku.com - Blog ini antara blog yang baru aku kenali, blog ini bertemakan kesihatan. Ada banyak tips pasal kesihatan di blog ini. Info yang disampaikan pun mudah difahami serta amat berguna kepada para pembaca.

9. Mohdfairiz.com - Satu lagi blog yang hebat dalam dunia Affiliate. Beliau uga sudah hasilkan ebook sendiri yang berjudul "Rahsia Klikjer". Blog ini juga suka berkongsi pasal buat duit, dan antara top Affiliate untuk tahun 2014

10. Abangensem.com - Blogger yang paling ensem, banyak menulis pasal hartanah. Banyak tips pasal hartanah beliau tulis di blognya. Disebabkan selalu baca blog beliau jugalah, aku telah termotivasi untuk membeli rumah sendiri.

11. Ohduit.com - Antara blogger yang suka berkongsi panduan blogging, blog ini sudah beroperasi sejak 2009 lagi, dan sudah semestinya banyak pengalaman beliau dalam dunia blogging yang boleh dijadikan panduan oleh blogger baru.


Susunan aku ini bukanlah ikut ranking, tapi ikut suka hati aku yang susun macam ini. Kesemua blog ini ada keunikkan dan kualiti tersendiri, berdasarkan pengamatan aku disepanjang tahun 2014.

Kalau ada yang pernah baca dalam entri aku sebelum ini Blogger Yang Dikagumi, beberapa blog ini pernah tersenarai. Harapan aku kepada semua blogger ini, agar akan terus menulis dan berikan kami info yang berguna untuk semua pembaca.

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

Mesti anda yang masih belum tahu, sebenarnya entri ini adalah untuk satu contest terhangat tahun ini. Hadiah cukup lumayan, hadiah utama berupa wang tunai RM1500. Menarik bukan?

Jadi apa tunggu lagi, jom sertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com. 02020

196 Komen untuk "Malaysia Best Blog 2015"

avatar

Bagus bagi senarai tu7..boleh saya jalan-jalan ke sana.

avatar

Blog yang disenaraikan memang mempunyai keistimewaan yang tersendiri.

avatar

Salam bro..... senarai blog yang ramai minati bukan kerana blog comel tetapi blog yang memberi banyak tip, panduan dan teknik blogging dan berkongsi berkaitan SEO terkini. Semoga berjaya.....

avatar

Semua blog-blog otai ini.
Masing-masing ada keunikan dalam penulisan.

avatar

Kesemuanya blogger yang hebat sekali dan paling best of the malaysia hehe.. Semoga berjaya bro BL :)

avatar

Revise sedikit artikel anda dengan melatakan Ohduit.com dalam senarai Malaysia Best Blog anda.Sila rujuk balik syarat artikel contest No.7.

Kalau sudah revise saya akan approve penyertaan anda :)
Terima Kasih

avatar

Blog aku xde? hehehehe

avatar

semoga berjaya bro dengan contest ni.. btw, blog yang bro list memang terbaik !

avatar

terharunya bila blog ciputan macam mak jemah tersenarai juga di sini. apa pun terima kasih juga pada kucha lana yang tak jemu-jemu datang ke blog picisan mak jemah setiap hari, blog BL ni juga adalah tempat wajib santapan minum kopi mak jemah juga :)

avatar

Blog Tuan Sabree salah satu blog yang aku suka baca. Aku suka gaya penulisan beliau dan ebook beliau yang aku pernah beli memang mudah nak faham. :-)

avatar

memang tak rugi selalu singgah semua blog ini semua

avatar

yang penting blog mereka bermanfaat

avatar

terima kasih...gudluck juga untuk bro

avatar

otai masih berbisa..hu3..memang patut mereka ini semua dijadikan rujukan

avatar

terima kasih..good luck untuk bro juga

avatar

okey done bro..hehehe

avatar

blog bro dah di bookmar dekat hati gua..hahaha

avatar

terima kasih..memang dorang semua hebat-hebat belaka

avatar

terima kasih mak jemah sebab rajin singgah di sini..walaupun jarang2 saya update entri

avatar

antar blogger yang saya kagumi tue

avatar

Semua blog blog yg tersenarai di atas memang power power hope kita boleh usaha untuk cemerlang seperti mereka :) Good Luck !!

avatar

blog blogger lelaki juga hebat..saya kagum dengan penulisan yang mudah,santai dan verstail...cuma terkilan ia tidak tersenarai..mungkin kalau yang ke 13 kot..

avatar

Mereka semua blogger yg dikagumi dan menjadi contok kpd yg lain.. Semoga bro juga berjaya mencapai impian... aamiin.

avatar

Contoh... maaf typo.. :)

avatar

hidup ringkas tu best.. owner dia pun spoting.. hahahahha saya suka baca blog beliau

avatar

Good luck BL. Saya suka blog Jemah juga hehe.

avatar

banyak info dekat blog tu..

avatar

hu3...banyak juga info dekat blog mak jemah tu

avatar

Memang biasa dengan blog2 disenaraikan..memang legend. Good luck untuk contest ini.. :)

avatar

Blog boss pun turut tersenarai dalam Malaysia Best Blog 2015.

avatar

whoa..terkejut juga ada masuk dalam list tu nampaknya

avatar

blog bro pun hebat juga...

avatar

tersenarai dekat maan tu bro..huhuhu

avatar

terima kasih..meh la join sekali

avatar

sebuah senarai luar biasa dapat saya jadikan pedoman untuk mengetahui blog-blog bagus dimalaysia

avatar

Agak2 ada tak blogger lain nak masukkan blog kita dalam senarai mereka? hehe... Tapi itulah cabaran kita utk jadi hebat spt mereka!
All the best bro! Bersainglah lagi kita nampaknya... :)

avatar

kalau blg aku nie belum layak lagi bro...kalau blog relaksminda tu rasanya sudah ada peminat sendiri..mungkin akan ad ayang akan masukkan nama blog bro juga nanti

avatar

Tengok pada senarai tu, kebanyakannya memang blog kegemaran saya.

avatar

boleh la tu... hahahaha

avatar

blog yang disenaraikan memang terbaik terutama kepada blogger baru sebagai rujukan.

avatar

Selamat berjaya..

Jika kita punyai blog, jagalah ia seperti kita menjaga diri kita.....

avatar

Wahhhh...blog sifuku ade juga tersenarai kat sini.....hehee...memang power blog-blog yang tersenarai ni.....banyak info dan ilmu yang boleh kita dapatkan ......thanks for sharing dear bloglelaki......

Manfaat Daun Dan Buah Durian Belanfa Yang Patut Anda Ketahui

avatar

Bagus juga ada contest macam ni, dapat kita tengok senarai-senarai blog yang tercalon sebagai Malaysia Best Blog, cuma tinggal pembaca untuk menilai kehebatan blog yang disenaraikan :)

avatar

blog malaysia banyak manfaatnya boleh di ketangahkan lebih lagi ini ;)

avatar

semua blog diatas tu aku kenal, hebat hebat mereka ni, ada kepakaran masing masing dalam dunia blog

avatar

blog titan tu mana-mana blog pun mesti cerita pasal dia :)

avatar

Pemilihan yang betul2 memberi manfaat kepada pembaca dan blogger baru. Semoga berjaya...

avatar

Antara yang tersenarai dalam list saya juga untuk bertukar-tukar idea

avatar

Good luck bro.. aku baru jer join.. huhu

avatar

Hoho.. terima kasih banyak-banyak kerana sudi senaraikan blog saya dalam Malaysia best blog 2015 ni ... semoga berjaya dalam kontest SEO ini.

avatar

10 blog tu memang tip-top. jadi blog contoh buat saya

avatar

Terima kasih turut senaraikan blog hidupringkas. Amat dihargai. Moga tuan sukses hendaknya, insyaallah.

avatar

terbaik! senarai ni mmg cukup terbaik!

avatar

blog yg disenaraikan tu mmg terbaik... semoga berjaya ye...

avatar

cadang nak test juga seo kat blog yg tak seberapa tu..hihi.. tengah menyenaraikan blog2 kegemaran yang dirasakan wajar disenaraikan.. :D

avatar

entri yg hebat dtambah pulak dgn snarai blogger yg smemangnya mpunyai aura tsendiri dlm dunia blogging ni..
semoga berjaya dlm contest ni

entri berkaitan... MALAYSIA BEST BLOG 2015

avatar

All the best kuca lana, semoga berjaya dan bahagia sokmo!

avatar

Best tu blog yang disenaraikan. Blog tambah list blogwalking ni BL...

avatar

Blog otai2 lama blogging kebanyakannya tu. Respek diorang. :)

avatar

hebat2 blog yang disenaraikan ni...terbaik semuanya..

avatar

memang semua yang disenaraikan itu blog yang hebat dan ada isi yang berguna.

semoga berjaya dengan contest ini

avatar

Tahniah kepada pemilik blog ini kerana berjaya mendapat tempat dalam contest akma omar. semoga anda sentiasa berjaya selalu k..

avatar

Thank you for the list. boleh la nak blogwalking :)

avatar

Hebat2 blog yang ada dalam list. Saya rasa BloggerLelaki yang ditulis oleh Kucha Lana pun boleh masuk dalam 10 list tu

avatar

kalau hari ni tarikh keputusan maka blog ni dah jadi pemenang sebab lepas taip je malaysia best blog 2015 terus bloggerlelaki keluar di google page 1 di tempat no.1 tahniah!

avatar

Hebat juga blog nya...Bagus..!!


Herbal Online

avatar

Otai-otai dah join nampaknya. Senarai 10 blog pilihan pun banyk blog otai... Semoga berjaya!

avatar

Tq bagi senarai blog2 best.. Kena rajin masuk blog mereka, mmg boleh dpt sedut byk ilmu.. Semoga berjaya dlm contest.

Jom jln2 http://mamaolin.blogspot.com

avatar

Semoga berjaya :') Singgah sebentar dari http://ohduit.com/senarai-peserta-contest-seo-malaysia-best-blog-2015/ berbw di petang hari :') hihi salam perkenalan ye

avatar

Semoga berjaya!! Blogger tersenarai tu memang semua hebat hebat. Yeahhh. Ena doakan yang terbaik

avatar

semoga berjaya..blog yang di senaraikan semua hebat,tak kurang juga blog anda..keep it up

avatar

gud luck bro...
hope tahun depan BL pulak tersenarai.
chaiyokk~

avatar

Laa aku tak komen lagi kat blog pakar SEO ni rupanya
memang power blog ni
byk kena belajar dari sini...

#segan nak komen beriya2

avatar

Dapat la singgah kat blog ni dari contest yang sama.. Semoga berjaya.

avatar

encik titan a.k.a. ahmad faizal memang ada di mana-mana.

avatar

Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

avatar

selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

avatar

Semakin hebat perserta-perserta. Mcm makin tak larat hendak bersaing :D

avatar

Assalamualaikum.... saya tidak join contest ini, saya sekadar memberi sokongan saja. Semoga berjaya.

avatar

tahniah tuan atas kerana berada di puncak untuk cabaran seo ini... :)

avatar

memang power semua blog kat atas ni

avatar

Huhu..ada yang masih belum pernah saya singgah lagi ni..nak kena singgah gak...

avatar

antara blog yang hebat..bermakna dalam beberapa hari ini saya guna kuasa turbo untuk BW

avatar

kriteria no 2 tue..... kriikk... kriikkk... payah pula fyna nak kerap update blog sekarang nih. hehehe... kat tempat kerja, busy dengan kerja. kalau kat umah, dah tak sempat nak buka laptop. ^___^

avatar

Blog BL sendiri dah dikira best blog di malaysia sekarang nie.

avatar

Errr masuk ke komen kawe tadi. Mcm hilang jer. Atau ada process moderation yg tak nampak?

avatar

Kesemua yang tersenarai memang power. Blog kita sahaja melukut ditepi gantang. :)

avatar

Good luck bro gua doakan. Power artikel ini masih maintain nampak gayanya Malaysia Best Blog 2015

avatar

Good Luck dan sukses, semoga bloggerlelaki.com menjadi blog nomor satu, terima kasih sudah berbagi artikel yang sangat menarik

avatar

banyak sebenarnya blog-blog yang best kat malaysia ni..macam-macam niche yang tersendiri

avatar

best2 blog yg disenaraikan. saya pun selalu jalan2 ke sana juga..banyak info boleh dapat bila rajin ber`jalan` nie kan? hehe

avatar

bestlah bro.....memang infomatif.....

avatar

wah congrates!!! 1st place buat ms ni hehe... kejar mengejar dgn hasrul hassan =)

avatar

selamat berjaya di dalam contest ..
semua yang tersenarai memang hebat-hebat belaka

avatar

Banyak list yang ada sama.. hehe..

avatar

Semoga berjaya dalam kontes ni bro... :D

avatar

Otai-otai semua ni..

avatar

bukan blog yang tersenarai saje otai.. BL pun lebih kurang same je.. haha.. ngaku cepat..

avatar

Selamat berjaya bro. Kome memang hebat sekarang. Terbaik sangat!!!

avatar

Assalammualaikum,... BL.,

semoga berjaya dalam contest SEO yang paling popular nie... moga BL berjaya k.. insaallah...

mselim3

pls: mselim3 tgk dulu ... sebab tgkh kemaskini blog dan buang broken link kat blog..

avatar

ok majuk sebab tak cakap blog saya best... hahahahhaa...

avatar

Yalah Khir Khslid... blog mereka semua memang hebat, sangat sekar nak bersaing.

avatar

Yup betul..,, setiap blog sda pengaruh yang tersendiri. Banyak perkongsian mereka telah jelaskan di blog mereka.

avatar

kedudukan blog BL semakin kukuh, sukar digugat. Semoga terus kekal di kedudukan terbaik.

avatar

wah dasat entri ni di 1st page sudah. Tahniah... blog kak Ku Jie dan Denaihati memang terbaik kerana terlalu banyak dan pelbagai info saya lihat dalam blog mereka dan yg paling best, blog mereka tiada iklan mobicow. hehe...

avatar

Tapi blog KL pun best gak apa... Sayang dah terlepas. Saya tidak sempat join :)

avatar

tahniah dengan entri contest seo Malaysia Best Blog 2015 yang mantap ni.semoga berjaya!

avatar

Assalam...semua blog atas ni saya pun kenal semua memang terbaik semua. Ada pelbagai niche yang boleh kita buat rujukan.

avatar

Semoga berjaya ye !!

Ikhlas - Bakul2011

www.bakul2011.com

avatar

Salam bto......hebat sungguh entri bro Ini Malaysia Best Blog 2015, sudah lama entri ini berada di top 1. Entri lain tidak berupaya merampas tahta bro.

Semoga berjaya.....

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Blog yang dipilih power semua, ada masa boleh terjah blog mereka. Good luck all.....

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Blog yang fipilih banyak istimewanya dan tak rugi lawati blog mereka.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Tak rugi lawati blog otai-otai, ada informasi yang boleh kita buat panduan.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Ini satu blog Calrase Patrick, blog baru yang kaw-kaw lagi power SEO. Moga berjaya buat anda.

avatar

Melastik bintang ada join sama ke? Sama-sama kita join, mana tahu dapat berada di page 1. Semoga berjaya....bro.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Kebanyakkan blog tersenarai adalah sifu atau lajen. Sangat sesuat untuk blogger-blogger baru untuk buat panduan.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Bagus contest jenis SEO, bolehlah mencuba dan kita akan tahu setakat mana power SEO blog kita.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Mang blog Malaysia ada yang hebat-hebat tetapi saya blogwalking, blog Indonesia ramai yang power SEO. Banyak template mereka, blogger blogspot Malaysia yang menggunakannya.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Blog Hasrul Hassan disenaraikan di blog Blogger Lelaki, ini menunjukkan blog HH ada kualiti dan menjadi rujukan blogger yang menggunakan platform blogspot.

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Tu lah, kalau boleh dikongsikan sikit rahsia pun best jugak. hihi..

avatar

Senarai ni bagus, boleh juga gi terjah ke semua blog tersebut

http://www.kakyongcun.com

avatar

Seronok je tengok ramai orang aktif komen..

avatar

Very inspiring, namun ada satu blog lagi yang belum dikunjungi

avatar

Bagus ada senarai blog nie. Memang sesuai untuk bloger baru macam saya nie..

avatar

Datang menjenguk
Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
Malaysia Best Blog 2015

avatar

Banyak juga yang Aya tak kenal lagi.. hihihi, mungkin boleh jenguk 10 pilihan Malaysia Best Blog 2015 Blogger Wanita dot com

avatar

Good luck juga untuk semua daripada Aya.. :)

avatar

Setiap blog mempunyai keistimewaan masing2.. Nanti Aya jenguk2 juga blog kat atas ni,

avatar

Kalo kita banyak kongsi artikel yang boleh menyelesaikan masalah orang lain. In sha Allah, lebih ramai pelawat blog nnt..

avatar

Makin ramai blogger2 hebat di Malaysia ni.. thumbs up

avatar

Wah dah ungguli rank Google .... tahniah tahniah ... moga kekal ...

avatar

Hmmm.. blog yang best-best. Blog ambo tahun depan pasti tersenarai. Mark my words! :D

avatar

Semua blogger yang disenaraikan memang best a.k.a terbaik :).. all the best bro BL :)

avatar

Semua blog yang best2 slalu jugak singgah 2,3 list yg tersenarai..kalau ad masa jemputla dtg ke blog sya..(xde ranking google..sbb baru sgt2. :D )saya graduan bisnes yg gemar melukis..blog saya pun byk lukisan la jawbnya... :D

avatar

Tahniah Tuan kerana masih mengungguli carta top 3 Google. SEO power yg perlu dipelajari oleh semua blogger.

avatar

BLOGGER- BLOGGER SEKALIAN NAK BUAT DUIT RM 20 ? cuma buat review untuk product saya yang baru launch!! tgk website http://drweb.samfez.com. Buat review product dr.web -security space.. trial product boleh download kat page to.. cume tulis review dan email blog anda untuk saya check, nanti saya akan bg rm20.. company saya berdaftar dgn ssm, jgn bimbang...

email saya [email protected] untuk maklumat lanjut

avatar

thanks sebab listkan. boleh lah blogwalking sekejap.


http://ledangmyrehal.blogspot.com/

https://www.facebook.com/pages/Ledang-MyRehal/1416730768573083

avatar

banyak blog yang bagus kat malaysia ni, blog dah jadi sumber infomasi yang dipercayai dan mudah untuk didapati

avatar

blog yg hebat..

jom singgah..

http://koleksisainspercuma.blogspot.com/

avatar

http://etoro.tw/1KfAWh8

Jika anda tidak tahu dan masih tidak pernah membuat keuntungan trading Forex, maka ia adalah masa untuk anda berubah ke CopyTrader.

http://etoro.tw/1KfAWh8

Cara Cepat Kaya Di Bongkarkan.

Untuk memahami lebih lanjut, anda perlu tengok dengan mata anda. Anda perlukan akaun.
BUKA AKAUN dahulu, ia tak mengambil lebih dari 30 saat.
Bagaimana pengiraan dibuat?

Katakan anda COPY expert trader bernama smarterforex dan masukkan $1000 kepadanya. Dia hanya akan gunakan 5% daripada modal anda untuk setiap trade.

5% dari $1000 = $50

Kebanyakkan masa dia trade x50 atau 1:200 risiko, maknanya pulangannya $0.50 per pip.

Katakan trade anda untung 10 pips,
Untung Bersih adalah = $100 x 1/200 x 10 pips = $5.00.

Jika 100 pips sehari? Ya, untung adalah $50.

Kenapa saya cakap 100 pips? Saya sedang mengikuti smarterforex sejak 6 bulan lepas, dan prestasinya adalah konsisten dan boleh dikatakan 100% untung. Kalau tak percaya perhatikan performans dia. Setiap hari secara purata dia membuat 100 pips dan ada masa sampai 350 pips sehari [Kalau tak percaya cuba kira].

Untung harian adalah bergantung kepada modal anda. dengan openbook etoro anda boleh mulakan dengan $100 tetapi untungnya adalah ciput. Lebih besar modal, lebih banyak untung anda. Kalau kita kira untuk sebulan, $50 x 20 hari = $1000. Anda boleh dapatkan balik modal anda dalam sebulan dan lebih-lebihpun 2 bulan.

Bolehkah anda bagi contoh business yang mula dengan modal RM3000 dan dapat untung RM3000 dalam sebulan? Dalam Forex tinggi peluangnya.

Semoga anda Berjaya! Salam.

avatar

Assalamualaikum dan salam perkenalan.Saya ingin menjemput anda ke blog saya iaitu http://gagahboro.org. Saya harap siapa yang baca komen saya ini dapat pergi ke blog saya.

avatar

www.rolandjb.tk

blog aku berumur 3 bln. agakny perlu bertahun untuk jadi seperti mereka

avatar

kenapa www.techgadjet1.blogspot.com aku sukar dpat tffic

avatar

makasih infonya,,
mantap

avatar

Tips terbaik.Thanks for sharing ya...Memang Ohsem Blog ni!

avatar

weii .. aku juz bru bkk bl0g .. arap k0me dpt beri tnjuk ajar kat ak ,,, vsit r bl0g ak . kl0 ad pape bleh bgtaw ak .. ak update .. tnx ea

avatar

Thank for the list, it's really helpful. By the way, tolong support Blog I jua ye! =)
http://simplelifedeus.blogspot.com/

avatar

Keren Blog nya,,,bagi agan agan yang suka drama korea
silahkan mampir di blog saya:
http://situsmovies.blogspot.com

avatar

Hye kalau free dtg lah kt blog syai :)

avatar

woah-- jenuh la kakak nak kejar sume link berikut.. hee~ thanx untuk detail.. boleh le kakak jenjalan cuci minda time bebosan..

avatar

Kebanyakan blog yang disenaraikan adalah blog yang saya selalu kunjungi. Memang blog-blog tu awesome.

avatar

Betul2... ohsem...mekasih dengan entri nim

avatar

Betul2... ohsem...mekasih dengan entri nim

avatar

Jenuh ni nak jalan-jalan banyak tempat

avatar

Best nya jadi blogger yang top..

avatar

Terbaik semua blogg tu๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

avatar

mantap list list ni beb!

tapi mana nama aku???

avatar

First time visits here, nice blog and sharing, I wish you to have a happy day~ =D

Regards,
(A Growing Teenager Diary Malaysia)

avatar

Tringin nk dpt rating tinggi mcm blog diorg.. tolong ajar caranya

avatar

HEBAT....bila la dapat jadi cam ni hah...

avatar

Thank for the list, it's really helpful.

avatar

http://madey09.blogspot.my/2015/09/hebatkan-blog-kita.html
kenalkan blog Etuza..hodp blog hidup blogger..tahnia dengan informasi ini...tahnia

avatar

great list..x lupo blog malaysia yg top rank gak iaitu budakgemok.com

avatar

tengah cari info blog terkenal..terjumpa lak sini.boleh dijadikan contoh

avatar

semua senarai ni dari sumber mana ye. maksud saya dijadikan best blog malaysian dari sumber mana

avatar

salam...sebenarnya ianya sumber selera diri sendiri...setiap orang ada pendapat dan citarasa berbeza...namun semua senarai blog diatas ditulis yang saya anggap sebagai sifu dalam dunia blogging malaysia...setiap daripada mereka ada kelebihan masing- masing...

avatar

Baru bermula dlm dunia blog

avatar

Baru bermula dlm dunia blog

avatar

Assalammualaikum .
Seronoknya baca entry kali ni .Saya setuju dengan awak tentang content is a king .hehe .
Jemput blogwalking ke blog saya :)
sicelikgenius.blogspot.com

avatar

Thanks for the list! Dah lama tak blogging, so, kutip senarai blog yg boleh dilawati..hihi..

avatar

Menarik list yg diberi. Kalau tuan dan rakan2 berminat, boleh googlekan blog kami di blogspot MacamMacamBoleh dan maybe rate kami pula. Terima kasih atas perkongsian

avatar

menarik penambah semangat untuk ngeblog

avatar

hebat blog blog ni terasa kerdil pulak diri ini selalku insan yang baru berblog hehe

avatar

saya juga setuju dengan pendapat Anda .

avatar

Hai, kepada semua yang ada wechat.. Boleh tolong Ainaa tak? Tolong add kawan Ainaa ni dekat Wechat. Takkan takde wechat kot. Kesian dia, ada ig tp takleh on. Dahla kena pindah sekolah, kena masuk asrama pulak tu. Kesian kan? Dia time cuti sekolah ni tak buat apa, layan wechat jela.. Jadi korang tolonglah add dia. Please??

id :afiqraimie01

avatar

Hai, kepada semua yang ada wechat.. Boleh tolong Ainaa tak? Tolong add kawan Ainaa ni dekat Wechat. Takkan takde wechat kot. Kesian dia, ada ig tp takleh on. Dahla kena pindah sekolah, kena masuk asrama pulak tu. Kesian kan? Dia time cuti sekolah ni tak buat apa, layan wechat jela.. Jadi korang tolonglah add dia. Please??

id :afiqraimie01

avatar

semua blogger yang tersenarai adalah blogger yang hebat belaka

avatar

Hanya sedikit saran bagi sang penulis, semoga ke depannya untuk bahasa supaya lebih di perjelas karena ada kosakata yang sepertinya sulit di fahami bagi orang yang belum mengenal betul bahasa melayu seperti saya ini sebagai contoh : kongsi, perkhidmatan, senarai, jom.kosakata inipun sebenarnya ada di bahasa indonesia juga, cuma sudah jarang di gunakan, karena dianggap monoton ( kuno ), penulis blog di indonesia kebanyakan menggunakan bahasa sesuai EYD/ ejaan yang di sempurnkan, maka dengan itu semua kalangan mampu memahaminya dengan baik. Salam dari seberang, harap maklum !!!

avatar

pada ia tidak menjadi masalah mas..sebab saya sendiri juga banyak membaca blog-blog dari indonesia...ada kosakata yang saya tidak fahami..tetapi saya akan cari makna bahasa indonesia yang saya tidak faham...

avatar

Permatacintaku.com - Blog ini antara blog yang baru aku kenali, blog ini bertemakan kesihatan. Ada banyak tips pasal kesihatan di blog ini. Info yang disampaikan pun mudah difahami perbedaan cream temulawak asli serta amat berguna kepada para pembaca.

avatar

Permatacintaku.com - Blog ini antara blog yang baru aku kenali, blog ini bertemakan kesihatan. Ada banyak tips pasal kesihatan di blog ini. Info yang disampaikan pun mudah difahami serta amat berguna kepada para pembaca.

avatar

Susunan aku ini bukanlah ikut ranking, tapi ikut suka hati aku yang susun macam ini. Kesemua blog ini ada keunikkan dan kualiti tersendiri, berdasarkan pengamatan aku disepanjang tahun 2014.

Kalau ada yang pernah baca dalam entri aku sebelum ini Blogger Yang Dikagumi, beberapa blog ini pernah tersenarai. Harapan aku kepada semua blogger ini, agar akan terus menulis dan berikan kami info yang berguna untuk semua pembaca.

avatar

terima kasih untuk info

avatar

Senarai yang kamu share tu memang bagus. Harap kamu buat satu lagi bagi tahun 2016. here

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.