Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Selamat Tinggal 2015

Sedar tak sedar hari ini adalah hari terakhir 2015. Banyak pengalaman dalam tahun ini yang dapat aku belajar dan harap dapat diteruskan ja...

Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP) Di Tukar Ke LPPSA

BPP akan ditukarkan kepada LPPSA bermula 1 Januari 2016. Dalam siaran media itu, Kementerian Kewangan mengatakan bahawa kerajaan akan memb...

Tunaikan Kewajipan Mengeluarkan Zakat

Zakat adalah salah satu rukun Islam, wajib keatas setiap orang Islam yang mampu atau memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan. Menun...

10 Fakta Tentang LightSaber Star Wars

Antara perkara yang paling aku suka dalam Star Wars adalah LightSaber , kalau masa budak-budak dulu selalu berangan nak ada pedang macam ...

Peraduan IWK Selfie & Wefie Photo Contest 2015

IWK? Apa tu? IWK adalah singkatan bagi Indah Water Konsortium Sdn Bhd . Ini adalah sebuah syarikat pembentungan di Malaysia. IWK adalah...

Fungsi Instagram Yang Mungkin Jarang Kita Guna

Instagram kini antara media sosial yang popular dikalangan pengguna smartphone.  Aplikasi ini khas buat mereka yang suka berkongsi gambar ...

Apple Smart Battery Casing, Tambahan Bateri Untuk iPhone

Apple kini menperkenalkan casing Smart Battery. Casing ini direka untuk iPhone 6 dan iPhone 6s. Bila nak buat untuk model iPhone 5s ni? ...

Penyelidik Cina Cipta Kereta Dikawal Kuasa Minda

Baru-baru ini pengeluar kereta seperti Volvo, Mercedes-Benz dan Tesla mendedahkan mereka sedang bertungkus lumus membina kereta tanpa pema...

Donald Trump Suruh Bill Gates Tutup Internet

Entah kenapa makin mengarut aku tengok sorang calon presiden Amerika daripda Parti Repulikan ni, sudahlah tak habis-habis Donald Trump asy...

Donald Trump Haramkan Muslim Masuk Amerika

Aku perhati je mamat Donald Trump ni, sejak berniat nak bertanding jawatan Presiden Amerika semakin kuat dia hentam orang Islam. Aku ra...

Belajar 3 Perkara Daripada Blog Popular Malaysia

Adakala kita perlu melihat mereka yang berjaya untuk dijadikan sumber insiprasi. Bukan nak meniru tetapi kita belajar daripada mereka untu...

Google Chrome Untuk Andriod Kini Jimatkan Data Sehingga 70%

Google terus berusaha untuk menawarkan servis melayari lawan web dengan lebih pantas dan lebih murah. Kini Google telah mengemaskini Data Sa...

Kenapa Kita Kena Asingkan Sampah Di Rumah?

Setiap hari dalam rumah kita menghasilkan sisa buangan, semuanya kita campakkan dalam plastik hitam dan sumbat dalam tong sampah. Selepas ...

British Siap Sedia Serang Isis di Syiria

Jet pejuang British dijangka akan memulakan operasi menyerang Isis yang berpengkalan di Syiria dalam beberapa jam lagi. Dalam laporan men...

Ubat Mencegah Serangan Jantung, Mengurangkan Kolesterol.

Campuran madu dan kayu manis mampu merawat banyak masalah kesihatan dan penyakit. Campuran semulajadi ini telah digunakan sebagai ubat tradi...

Video Amazon Hantar Barang Guna Drone

Sudah lama Amazon bercita-cita mahu menghantar barang yang dipesan oleh pelanggan menggunakan Drone. Mereka mahu berikan servis yang terbaik...

Saintis Cipta Cip Pintar Mampu Cas Telefon Kurang 10 Daripada Minit

Profesor Rachid Yazami , saintis daripada Nanyang Technological Univertsity (NTU) di Singapura telah menbangunkan cip baru yang mampu cas ...

Perbezaan Samsung Galaxy S6 Original Dengan Clone

Mungkin sudah ramai yang tahu perbezaan antara Samsung Galaxy S6 original berbanding dengan telefon clone (replika) . Dalam entri kali ini ...

Li-Fi Teknologi Terkini 100 Kali Ganda Kelajuan Berbanding Wi-Fi

Teknologi yang tak pernah berhenti berlari, kita pula yang penat mengejar. Selepas Wi-Fi kini teknologi Li-Fi pula bakal muncul. Li-Fi...

Kenapa Aku Bertukar Kepada Prepaid Onexox

Sesaja nak berkongsi pengalaman aku guna prepaid Onexox . Macam mana aku boleh bertukar kepada prepaid Onexox. Padahal dengan telco lama a...

Tips Rendahkan Bounce Rate

Antara azam 2015 aku adalah untuk rendahkan Bounce Rate blog . Beberapa tips daripada rakan blogger telah aku praktik dan aku kongsikan dek...

Cara Semak dan Baiki Broken Links / Dead Links

Mungkin masih ada blogger yang tidak tahu cara untuk semak dan baiki broken links pada blog mereka. Mungkin ada juga blogger yang tak ambil...

Ramalan Suku Akhir Piala Malaysia 2015

Kini saingan Piala Malaysia 2015 sudah memasuki peringkat Suku Akhir . 8 pasukan bolasepak bakal berentap dipusingan kalah mati bagi melay...
mail