Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Pendapatan Pasif Melalui Produk Digital

Siapa yang tak nak menjana pendapatan secara pasif? Sila angkat tangan.

Aku pasti mesti ramai yang mahu duit masuk walaupun kita sedang tidur.

Kaching! Kaching!

Produk Digital ini sebenarnya adalah produk alam maya yang di hasilkan menggunakan software menggunakan komputer dan selalunya perlu digunakan pada komputer.

Contoh produk digital adalah eBook, ecard, video tutorial, muzik, bahan grafik dan sebagainya.

Baiklah.

Mari kita tengok macam mana kita boleh buat duit melalui produk digital ini. Dalam artikel ini aku fokus kepada produk digital eBook.

eBook adalah buku digital, selalunya dihasilkan dalam format PDF, DOC, gambar dan serba macam lagi file digital.

Sudah ramai penulis eBook yang telah berjaya menjana pendapatan pasif mereka. Hasil air tangan produk digital mereka, jual hasil penulisan mereka.

Baca Juga :

Hasilkan eBook, jual dan duit masyukk. Nampak macam senang kan?

Tapi,

Tak semudah itu. jika kita tak tahu cara dan teknik yang betul. Jadi anda perlu tahu dan faham teknik yang betul untuk hasilkan produk digital pertama anda.

Sekarang apa yang bermain di dalam kepala otak anda?

  • Leceh la bro nak tulis buku nie, tak pandai
  • Ada orang nak beli ke eBook saya tulis tu?
  • Nanti sudah siap eBook saya, nak jual dekat mana bro?

Aku tak mahu jawab soalan-soalan ini, sebab aku rasa anda perlu bertanya kepada yang pakar. Jawapan dari pakar yang berjaya hasilkan duit secara online melalui produk digital yang dihasilkan.

Mana nak cari pakar bro, ada ke pakar yang nak berkongsi ilmu?

Ambil masa anda jangan terburu-buru. Kini ada pakar yang ingin berkongsi ilmunya. Banyak tips yang akan dikongsikan.


Pendapatan Pasif Melalui Produk Digital

Selepas anda berjaya hasilkan eBook pertama anda. Salah satu tempat yang aku rasa boleh juga menjana pendapatan pasif. Anda boleh cuba buat duit di iLancee.com, jual eBook anda disana.

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail