blogger lelaki logo

Pendapatan Pasif Melalui Produk Digital

11 Komen
Siapa yang tak nak menjana pendapatan secara pasif? Sila angkat tangan.

Aku pasti mesti ramai yang mahu duit masuk walaupun kita sedang tidur.

Kaching! Kaching!

Produk Digital ini sebenarnya adalah produk alam maya yang di hasilkan menggunakan software menggunakan komputer dan selalunya perlu digunakan pada komputer.

Contoh produk digital adalah eBook, ecard, video tutorial, muzik, bahan grafik dan sebagainya.

Baiklah.

Mari kita tengok macam mana kita boleh buat duit melalui produk digital ini. Dalam artikel ini aku fokus kepada produk digital eBook.

eBook adalah buku digital, selalunya dihasilkan dalam format PDF, DOC, gambar dan serba macam lagi file digital.

Sudah ramai penulis eBook yang telah berjaya menjana pendapatan pasif mereka. Hasil air tangan produk digital mereka, jual hasil penulisan mereka.

Baca Juga :

Hasilkan eBook, jual dan duit masyukk. Nampak macam senang kan?

Tapi,

Tak semudah itu. jika kita tak tahu cara dan teknik yang betul. Jadi anda perlu tahu dan faham teknik yang betul untuk hasilkan produk digital pertama anda.

Sekarang apa yang bermain di dalam kepala otak anda?

  • Leceh la bro nak tulis buku nie, tak pandai
  • Ada orang nak beli ke eBook saya tulis tu?
  • Nanti sudah siap eBook saya, nak jual dekat mana bro?

Aku tak mahu jawab soalan-soalan ini, sebab aku rasa anda perlu bertanya kepada yang pakar. Jawapan dari pakar yang berjaya hasilkan duit secara online melalui produk digital yang dihasilkan.

Mana nak cari pakar bro, ada ke pakar yang nak berkongsi ilmu?

Ambil masa anda jangan terburu-buru. Kini ada pakar yang ingin berkongsi ilmunya. Banyak tips yang akan dikongsikan.


Pendapatan Pasif Melalui Produk Digital

Selepas anda berjaya hasilkan eBook pertama anda. Salah satu tempat yang aku rasa boleh juga menjana pendapatan pasif. Anda boleh cuba buat duit di iLancee.com, jual eBook anda disana.

11 Komen untuk "Pendapatan Pasif Melalui Produk Digital"

avatar

betul tu bro..kita ada tempat yang bagus untuk menjual hasil karya..iaitu di ilancee.com

avatar

senang skang nak berkarya..xperlu susah nak jmpa penerbit dan kilang mencetak buku lagi...

avatar

ilancee terbaik untuk kita jual hasil karya kita..

avatar

Emm kalau nak berjaya dan betul-betul berjaya harus belajar dari mereka yang dah berjaya..jadi, kepada mereka yan berminat, sila dapatkan dengan begitu pantas sekali..hehe

avatar

Best jugak konsep ilancee tu. Cuma kita perlu fokus kalau nak buat jualan servis kita.

Lagi2 kalau servis tu byk pesaing.

avatar

aku baru je register kat ilancee tu... pergh... hebat orang malaysia nih... hahahaha

avatar

Ok aku nak try jual di ilancee, thanks bro

avatar

Assalammualaikum... BL,

wahh.. peluang baik untuk tambah pendapatan pasif... lama2 boleh jd pendapatan aktif.. insaallah BL pun boleh berjaya dengan ilancee..

mselim3

avatar

Wah nampak senang tapi perlukan perngorbanan...

avatar

Produk digital seperti jam, waktu solat dan sebagainya antara yang popular di pasaran tapi perlu teknik yang betul utk menjual secara online..kalau tidak...seposen pun tak dapat...

avatar

nice info nya
mampir di blog saya
http://situsmovies.blogspot.com
Blog download drama korea terbaik dengan size kecil tapi kualitas gambar HDTV

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.