blogger lelaki logo

Ranking Alexa Oktober 2014

19 Komen
Sedar tak sedar dah masuk bulan Oktober untuk tahun 2014. Setelah sebulan misi naikkan kembali ranking Alexa, aku teruja untuk melihat hasilnya daripada apa yang aku amalkan daripada tips yang aku baca daripada banyak sumber.

Seperti yang aku pernah kongsikan Cara Meningkatkan Ranking Alexa Blog Baru, itulah yang aku buat dan praktikkan. Kiranya sebagai ujikaji sejauh mana berkesannya, bertapa ampuhnya teknik yang menjadi omongan ramai blogger pasal meningkatkan ranking Alexa.

Ranking Alexa Oktober 2014


Ranking Alexa aku berjaya tingkatkan dari 550,764 (Global Rank) kepada 290,847, manakala bagi Country Rank, dari 2,794 kepada 1,135. Secara pukul rata, hampir separuh ranking aku berjaya naikkan bagi blog ini dalam masa sebulan.

Daripada komen blogger lain, usaha untuk meningkatkan ranking ini memang senang, tetapi usaha untuk mengekalkan atau menpertahankan ranking agak sukar. Aku rasa apa yang aku perlu buat adalah terus berusaha secara istiqamah, buat secara berterusan.

Apa yang aku kejarkan bukan ranking ini tetapi sekadar mencabar diri untuk terus berusaha. Sekarang ini sedang mencari idea untuk tingkatkan Page Rank pula. namum masih pening dan tak berapa faham tentang Page Rank, mungkin akan jadi target aku yang seterusnya, sebba sekarang blog ini masih 0 PR, bila agak-agaknya Google akan update PR nie.

19 Komen untuk "Ranking Alexa Oktober 2014"

avatar

Kalau nak naikkan google page rank, kena baca apa itu google panda dan google penguin terlebih dahulu..:)

avatar

tahniah... saya baru je nak cuba2 naikkan alexa nih... kena lebih rajin nih..

avatar

memang susah nak ekal kan rank alexa..satu hari tak update blog dah jatuh tergolek2..:)

avatar

tahniah. laju gak tu hang dapat capai tu.

avatar

Mungkin kena selalu buat linking dengan web alexa kot? baru dapat naik mendadak

avatar

Tahniah! Yes.. nak mengekalkan kejayaan itu memerliukan usaha yang berganda dan berterusan..

avatar

dasyat sungguh tak apa akan dapat gak nanti

avatar

tahniah..teruskan lagi

avatar

Wah... hebat... kena kaji gak la camni...

avatar

wahh hebat ..terbaiklah !!

avatar

power tu bro aku jugak kelaut dah elok2 rank 200k skang jd 600k apa jd pun x tau adeh

avatar

Power tu...Tahniah bro!!! Nak maintain ranking tu yg agak pedih skit

avatar

Usaha yg tak kenal lelah, insyaAllah akan berjaya...keep it up bro

avatar

Wahhhh...tahniah la yer..bukan senang nak capai ni..nanti dah capai tu, kena jaga baik2 l;a..kan merajuk pulak alexa tu..susah nanti ha..hehe

avatar

tahniah, semiga terus baik lagi lepas ni, teruskan usaha...

avatar

Assalammualaikum... BL,

moga blog nie sukses dan mempunyai PR blog yang baik dan terus dikenali..

mselim3

avatar

Usaha yang baik bro. Ambe doakan kejayaan dalam berkongsi ilmu yang baik di blog.

avatar

Semoga terus suksess..
salam kenal

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.