Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Final Piala Malaysia : JDT vs Pahang

Kehangatan final Piala Malaysia 2014 mulai terasa, bahang pertemuan Johor Darul Takzim (JDT) bertemu Pahang mengakhiri saingan Liga Mal...

Bahana Kuda Durjana

Pada suatu hari, disebuah kandang kuda ada 25 ekor kuda kesemuanya. Mereka sedang rancak bersembang, masing-masing nak menonjolkan kehebata...

Blogger Yang Dikagumi

Blogger di Malaysia hari ini aku rasa sudah cukup ramai. Malas aku cari statistik jumlah blogger yang ada di Malaysia nie. Sebenarnya a...

Kenapa Tak Boleh Sentuh Anjing Dengan Sengaja

Kenapa kita tak boleh atau tak digalakkan untuk sentuh anjing dengan sengaja? seperti saja-saja gatal tangan nak sentuh anjing itu. Te...

Cara Letak Lokasi Premis/Kedai Di Google Maps

Pernah tak anda terfikir untuk letak lokasi premis/kedai anda di dalam Google Maps . Bagi saya ia amat berguna di dalam kita menpekenalkan l...

Salam Maal Hijrah 1436

Hijrah ramai orang tafsirkan ia sebagai berpindah, baik dari segi fizikal seperti berpindah tempat, mahupun berubah dari segi sikap dan ama...

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan Lelaki

Sebenarnya masih ramai yang tidak sedar vitamin shaklee bagus untuk kesihatan lelaki juga. Sebabnya tanggapan orang ramai, produk macam Sh...

Gambar Menarik Google Street View Di Malaysia

Kini kita semua sudah maklum, Google street view di Malaysia sudah boleh digunakan bagi kebanyakkan tempat di semenanjung Malaysia. Dan mu...

Tips Temuduga Kerja Kerajaan

Tips temuduga kerja kerajaan . Buat persiapan sebaik mungkin, jangan pergi dengan tangan kosong. Persiapan temuduga biarlah rapi. Agar anda...

Rumah Pertama Aku

Alhamdulillah, petang tadi selesai urusan peringkat awal masa depan aku. Sudah lama aku rancang, tapi banyak kali aku bertangguh dengan ber...

Tak Ada Idea Nak Menulis

Aku sebenarnya tak ada idea nak menulis entri blog hari nie. Tapi tangan tetap gatal nak menulis, ada blogger lain cakap kena menulis denga...

Cara Meminta Maaf Kepada Suami

Cara meminta maaf kepada suami . Kita memang digalakkan untuk sentiasa meminta maaf jika kita berbuat salah, lebih-lebih lagi dengan suami ...

Satu Titik Hitam

Aku menghampiri seorang kawan yang sedang termenung, dihadapannya ada sekeping kertas A4, warna putih. "Wei, bro apa kau tenung tu...

Harga Internet Malaysia Terlalu Mahal

Aku angguk tanda setuju apabila ada orang cakap harga internet Malaysia terlalu mahal . Sebagai blogger internet ini umpama nyawa, sebab...

Apa Masalah Drama Melayu?

Sebenarnya aku tiada apa-apa masalah dengan drama Melayu. Cuma kadang-kadang aku rasa geli hati menonton babak serius dalam drama Melayu. ...

Bina Jalanraya Daripada Getah

Menurap jalanraya dengan campuran getah  dan asfalt, kedengaran pelik tetapi jalanraya jenis ini sudah lama di bina di Amerika sejak tahun 6...

Review Percuma Blog Oleh Eizil

Buat suadara Eizil, Kenapa aku ingin mendapatkan review percuma ini? Baiklah tanpa fikir panjang akan bagi 5 sebab utama. 1. Sebab t...

Misteri 26 Objek Aneh Di Langit Pada Tahun 1992

Aku rasa budak-budak 80-an pasti ada yang masih ingat pasal kisah viral penampakkan 26 objek aneh di langit pada tahun 1992. Aku baru berus...

Betul Ke Lelaki Manja Ketika Demam?

Aku tak pasti aku ni jenis lelaki yang manja ketika demam atau sakit. Sebabnya aku ni jenis lelaki sejati yang jarang nak mengalah dengan k...

Bajet 2015

Baiklah, musim Bajet 2015 sudah tiba lagi. Selalunya sebelum dan selepas pembentangan Bajet oleh Perdana Menteri, media sosial, di kedai-ke...

Proton Iriz Vs Perodua Axia

Sejujurnya memang tidak adil jika kita nak bandingkan antara Proton Iriz dan Perodua Axia. Kedua model ini di dalam kelas segmen yang berbez...

Diskriminasi Anak Lelaki?

Betul ke ada diskriminasi terhadap anak lelaki. Adakah anak perempuan dilayan lebih berbanding anak lelaki di zaman sekarang ini. Padahal...

Kenyakinan Kuasa Tertinggi

Pada tahap mana keyakinan aku? Ketika hujan ribut, petir menyambar bak halilintar, angin kencang mengerunkan ususku. Pada saat itu aku tid...

Korban, Pengorbanan Dan Qurban

Hari raya qurban atau ada juga yang sebut hari raya haji dah tak lama lagi. Selalunya hari raya qurban ni tidaklah semeriah hari raya puasa...

Bagaimana Cara Mesin ATM Di Godam

Gempar seluruh Malaysia pasal kes mesin ATM digodam sehingga kerugian RM 3 juta. Bagaimana caranya mesin ATM di godam ? Oleh mereka yang t...

Al-Kisah 20 Sen

Tragedi oktober itu lagu Awei, semperna masuk 2 haribulan 10 tahun 2014 ini, kisah 20 sen jadi hangat, bukan hangat-hangat tahi ayam punya ...

Ranking Alexa Oktober 2014

Sedar tak sedar dah masuk bulan Oktober untuk tahun 2014. Setelah sebulan misi naikkan kembali ranking Alexa , aku teruja untuk melihat has...
mail