blogger lelaki logo

Bahaya Main Clash Of Clans?

27 Komen
Clash Of Clans (COC) antara permainan terhangat di android sekarang. Dengar khabarnya bahaya main game ni, apa yang bahaya sangat Clash Of Clans ni? Boleh membawa maut ke?

Bahaya Main Clash Of Clans

Aku jawab ya, jika main COC sambil memandu kereta. Kalau main elok-elok tak ada yang bahayanya pun, yang penting jangan sampai asyik sangat sampai lupa tanggujawab.

Itu bukan masalah game, itu masalah sikap kita yang terlalu asyik nak jaga 'village' sampai rumah tangga tak terjaga. Dari budak kecil hingga ke budak besar.

Soal asyik dengan permainan ni, bukan isu baru, sejak dari zaman P.Ramlee lagi kita sudah isu ni. Zaman dahulu kala, tak ada la game di andriod ni bagai, Dam Haji, itulah game orang zaman dulu-dulu. Maklumlah zaman tu mana ada lagi telefon Samsung lagi.

Budak-budak zaman sekarang kenal ke tak, papan dam haji ni?

Duk melepak kedai kopi, dari pagi sampai senja, duk mengadap papan dam, memang membawa bala juga tu. Dah faham sekarang, yang salah bukan game tapi sikap kita.

Terlalu pentingkan keseronokkan sementara, memang tak salah, yang jadi kesalahan apabila tanggungjawab besar kita terabai, dah duk asyik nak jaga hati memeber dekat clans aje. Kena pula laki bini main COC kan.

Itulah sikap kita yang selalunya membawa bahaya, kadang kala hidup kita rosk disebabkan diri kita sendiri. Jangan kita nak salah orang lain atau benda lain sebagai punca. Diri kita adalah musuh kita yang paling kejam.

Jadi bahay atau tidak main Clash Of Clans atau apa sahaja game, itu sendiri boleh faham, terletak di tangan sendiri. Aku pun tak nak cakap lebih-lebih sebab aku sendiri pun layan juga game COC ni..hahaha

27 Komen untuk "Bahaya Main Clash Of Clans?"

avatar

Apa2 pun klu dah namanya game, membuang masa. Tiada faedahnya pun..

avatar

huhu huhu addict dia lain macam

avatar

sampai town level 9..aku dah give up. tak larat nak kejar ke level 10.

merata orang serang aku sekarang. haha..

demm sungguh.

avatar

Aku masih tak dapat nak main game ni lagi, dari hari tu memang dah plan nak main

avatar

tu la pasal...kalau dah sampai tahao ketagih.mmg bahaya tu

avatar

aku baru je th level 6..main tuk release tension je...nak asah minda..haha

avatar

kalau berlebihan main game memang buang masa...tapi kalau sekadar nak suka2..nak santai okey la

avatar

lagi bagus tak terjebak bro..nanti ketagih

avatar

Asalnya game ni dekat iPhone. Masa tu pengguna android tak main lagi COC ni. memang addicted game ni. Haha

avatar

Sedap ke main game ni?Tak pernah main lagi ni..haha..

avatar

Bro village dah level berapa?

avatar

Ada sesetengah org kata,kalau pakai duit men game ni x syok dan x berbaloi,ada juga sesetengah org suka pakai duit beli gems dan sebagainya,apa pendapat kita org?sbb sampai ada skali tu ada org tegur,bodoh lah men game cam ni pun nak pakai duit betul.

avatar

baru nak kenal apakah itu COC. haha

avatar

Found the working one generator of coins and gems and theres nothing to download.. Its here http://clashofclanshackunlimitedgems.com Just try it and you will see!(ZaKrvCOc6p)

avatar

Lebih ramai orang akan rabun selepas ni..bagus ni buka bisnes kaca mata..hihihi

avatar

Main blogger pun bahaya boleh bawa maut kalau tgh drive...

avatar

iye nih game coc bikin awak ketagihan maen trus...

avatar

Coc baru buat town hall 6...baru siap....tapi bajet tak cukup nak buat pagar atau mortar dan semua lagi...

avatar

Tapi kebanyakan orang yg main game ni dia memang addictive. Tengok orang rumah saya spend beratus ringgit sebulan untuk layan game. Haru jugak, kenkadang geram jugak.. tapi lagi bagus dari dia pergi main benda-benda lain kat luar tu.

avatar

I heard that people who play CoC use http://clanshelper.com/ and its great! You receive your CoC gems instantly!!! Recommend for all clans! (GoC4y4F2Jm)

avatar

Yang ni xbuang masa..leh try..

http://myinvitepay.com/?ref=280851

avatar

Mmg tension tol ngn org yg ketagih bende ni. Duit berhabis kat COC

avatar

I cant believe I found this for CoC clans game just now: http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! I just tried that with all my clan! (RbDFbyjWhV)

avatar

This is amazing! Visit http://clashofclanshackunlimitedgems.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now! (ePRmW771HM)

avatar

Lia pnya dh th8 snok sgt main th8 ni..bru je main 3bln dh max th8๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.