blogger lelaki logo

Rahsia Tersembunyi Disebalik Blogger

5 Komen
Pernah baca ayat ini "Lorem ipsum vim ut utroque mandamus intellegebat, ut eam omittam ancillae sadipscing, per et eius soluta veritus". Inilah Rahsia tersembunyi disebalik blogger. Mungkin kepada blogger lama sudah tahu akan hal ini.

Petikan rangkap kata diatas adalah dalam bahasa Latin. Mungkin anda akan perasan ayat ini selepas ini, jika anda selalu edit blog anda (blogspot sahaja). Dimana nak cari ayat ini, kejap saya tunjukkan, Pergi ke dasboard blogger > Klik Layout > Klik edit pada bahagian Blog Posts. Dan cuba cari seperti gambar dibawah.


Sekali baca macam mentera, tapi jangan percaya kepada perkara karut. Menurut wikipedia, Lorem Ipsum adalah text contoh digunakan didalam industri percetakan dan rekaan grafik yang digunakan sejak 1500-an lagi.

Jika anda cuba translate ayat ini dari bahasa Latin kepada Bahasa Inggeris, ungkapan ayat ini bunyinya agak misteri "We realized that the power to command both to let her handmaid sadipscing by its independent afraid."

Menjadi perkara biasa, bagi kita manusia untuk merasa pelik dan hairan terhadap perkara yang baru ditemui.

Namum jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri, jika ingin tahu lebih lanjut rahsia disebalik blogger dan ayat misteri ini, anda boleh baca dilaman web ini, Lorem Ipsum.

5 Komen untuk "Rahsia Tersembunyi Disebalik Blogger"

avatar

Lorem ipsum. Dulu-dulu belajar editing website dengan computer graphic selalu sangat jumpa teks ni. Memang default untuk testing hasilan teks kita. Yer la, takkan nak taip ayat-ayat baru. Buang masa pulak kang. Hehhe

avatar

o...samo...la...den...

avatar

great! hari ni dpt baca semua benda. .pecah rahsia dia.

avatar

Assalammualaikum... BL,

dahulu mselim3 pernah tgk word tu tapi tak berani usik takut rosak koding ..

mselim3

pls: rupanya ada kegunaan nya.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.