Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Top 10 : 'Selfie' Paling Ramai Di Dunia

Top 10 Selfie paling ramai di dunia. Jangan terkejut jika ada dua bandaraya di Malaysia tersenarai dalam carta Top 10 selfie. Sepert...

Filem Tragedi MH370?

Kes kehilangan pesawat MH370 masih lagi belum ditemui, sudah ada ura-ura untuk dibuat filem tragedi MH370 oleh produser Hollywood. Peristi...

Cara memohon Rumah Skim MyHome 1 April 2014

Skim Perumahan Mampu Milik Swasta (MyHome) akan dibuka bermula 1 April 2014. Jadi kepada sesiapa yang berminat boleh membuat permohonan be...

Apa Masalah Mereka

CNN & Fox News Sejak tragedi MH370, media ini bertubi-tubi menghentam negara kita. Membuat tuduhan yang tidak berasas. Malah ada info...

Puisi Untuk MH370

Engkau hilang di langit,  jejakmu berakhir di Lautan Hindi,  khabarmu sudah ditangisi,  walau susukmu tak nyata lagi, Tragedi...

Jalan Mana Yang Kau Pilih

Tanpa arah tujuan, hidup kita ibarat tersesat tanpa kompas. Kita hilang punca, jalan mana yang harus kita tujui, kita pasti akan keliru. ...

Kalau Dah Bukan Rezeki

Rezeki atau Al-Rizq adalah kurniaan daripada Al-Razaaq Yang Maha Pemberi Rezeki. Semua makhluk tertakluk kepadanya dalam mendapat rezeki. ...

Cara Nak Simpan Duit

Duit atau wang memang sama maksudnya, cuma yang menbezakannya adalah cara kita simpan duit kita, setiap orang ada cara masing-masing. ...

Siapa Aku Disini?

Masa yang cepat berlalu, setiap detik pantas berlari. Kita yang mengejar, tercungap nafas tersekat di dada. Ya, masa pergi takkan kembali. ...

Merancang Untuk Berjaya

Dalam setiap perkara yang ingin kita lakukan, perancangan yang teliti perlu kita lakukan, jika kita gagal merancang bermakna kita merancang...

Lalai Dalam Hiburan

Hiburan adalah peneman manusia, cuba tanya sesiapa sahaja sudah pasti semua orang ingin diri mereka dihiburkan. Adakah hiburan itu salah? ...

Biodata Kapten Norudin Abd Majid

Nama Kapten Norudin Abd Majid menjadi sebutan seiring dengan isu kehilangan pesawat MH370 . Siapakah Kapten Norudin Abd Majid sebenarnya? ...

Tok Bomoh VIP

Orang kita bukannya asing dengan aktiviti perbomohan untuk pelbagai tujuan. Walaupun sudah masuk era android serba canggih, namum khidmat b...

Pengurusan Kewangan Bijak

Cara pengurusan kewangan secara bijak. Apa yang kita perlu lakukan untuk mengurus kewangan dengan baik dan teratur. Jika kita gagal me...

Kuasa Ke Atas Kuasa

Semakin hari semkain hebat gelombang berita dan spekulasi tentang MH370. Bermacam-macam kisah sudah kita hadap selama 5 hari ini. Mas...

Apa Itu Kotak Hitam Dalam Pesawat?

Kotak Hitam sering disebut, terutama dalam operasi mencari pesawat MH370 sekarang. Namum aku tertanya-tanya apa itu kotak hitam yang ada d...

Headline : Misteri Kehilangan Pesawat MH370

Nampaknya tragedi pesawat MH370 yang hilang setelah berlepas dari KLIA menjadi perbualan hangat hingga dimuatkan di 'frontpage'. ...

Spekulasi Berteka Teki

Setiap kali ada isu panas terjadi, sebelum apa-apa kesimpulan atau jawapan dikeluarkan, spekulasi akan berlegar-legar di ruang maya, dikeda...

Jawi Yang Dilupakan

Sudah lama aku terbayangkan, apa akan jadi jika semua blog berbahasa Melayu menggunakan tulisan jawi. Sudah tentu sungguh berlainan rupanya...

Mengenal Diri Sendiri

Ini bukan sesi suai kenal atau nak berkenalan, kenalkan diri kita siapa diri kita yang sebenar. Pernahkah anda bertemu dengan orang yang se...

Punca KDN Larang Buku 'Ultraman The Ultra Power'

Kementerian Dalam Negeri (KDN) melarang penerbitan buku "Ultraman The Ultra Power". Aku pun sebagai salah seorang peminat Ultrama...

Cerita Isi Dan Kulit Durian

Durian tanpa kulit, ada ke tidak pohon durian yang mengeluarkan buah tanpa kulit dalam dunia ini. Jikalau ia berlaku memang betul-betul pel...

8 Pekerjaan Yang Sudah PUPUS

8 jenis pekerjaan yang sudah PUPUS. Ingat apa, binatang je boleh pupus, pekerjaan pun ada yang sudah tidak lagi wujud zaman sekarang.  ...

Ikhlas Bila Buat Kerja

Ikhlas ramai yang reti sebut tapi tak ramai yang reti buat. Ikhlas bukan dapat kita lihat dengan mata kasar, hanya tuan punya diri dan Alla...

Disebalik Kisah Pengasas WhatsApp

Kita semua sudah tahu Facebook sudah membeli WhatsApp dengan nilai $19Million. Namum tahukah kita kisah disebalik kehidupan pengasas Whats...

Macam Mana Nak Mulakan Bisnes?

Azam aku tahun ini nak buat bisnes. Nak cari duit lebih sikit untuk menampung kos kehidupan yang saban tahun makin meningkat. Sebelum...

Siapa dalang Terowong Larkin?

Siapa dalang yang menimbul kekecohan dalam 'Terowong larkin' semasa perlawanan JDT beretemu T-Team pada 1 Februri lalu akan didedah...

Most Popular This Week

Cara Mengetahui Handphone Samsung Original

Handphone clone berlambak dipasaran, sekali tengok nampak sebijik sama macam yang original. Telefon Samsung juga tidak dapat lari daripada ...

Cara Letak Lokasi Premis/Kedai Di Google Maps

Pernah tak anda terfikir untuk letak lokasi premis/kedai anda di dalam Google Maps . Bagi saya ia amat berguna di dalam kita menpekenalkan l...

Tips Mengenali Rayban Original Atau Palsu

Rayban adalah kacamata hitam yang popular, dan juga produk ini popular untuk di ciplak. Ini adalah tips mengenali Rayban original atau pals...

Baca Novel Online Percuma

Kini peminat tegar novel boleh baca novel online percuma. Tak kiralah samaada baca dekat laptop atau smartphone. Ada laman untuk baca nove...

Cara Masukkan Lokasi Premis/Kedai Di Waze

Kini pelbagai faedah teknologi boleh diaplikasikan untuk memaksimakan keuntungan perniagaan. Jadi kita perlu sentiasa alert dengan setiap pe...

mail