blogger lelaki logo

Orang Suka Selfie Sakit Mental

6 Komen
Orang Suka Selfie Sakit MentalSelfie adalah perbuatan mengambil gambar diri sendiri dengan kamera telefon kemudian upload ke laman sosial. Memang tujuan dia nak menarik perhatian orang ramai, supaya nanti ada yang like atau komen.

Betul ke orang yang gemar ber'selfie' ni sakit mental? Jawapan aku entahlah, takkan semua orang sakit mental kot, sebab bukan sedikit orang yang suka sangat berselfie ni.

Golongan selfie ini pertamanya adalah untuk menarik perhatian ramai, attetion seekers. Bukan sahaja kalangan orang biasa yang suka buat selfie ni, golongan artis pun ramai yang gila selfie. Sebab memang mereka saja-saja nak suruh orang lihat muka mereka yang konon-konon cute gitu. Cute la snagat kan..(jahat mulut)

Lagi satu golongan yang gina ber'selfie' ni adalah mereka yang suka nak menunjuk-nunjuk. Bukan dia nak tayang muka dia je, tapi nak tunjukkan mereka ada beli gelang baru, rantai baru, duk dalam kereta baru dan macam-macamlah, dengan tujuan nak menunjuk-nunjuk barang mereka yang baru dibeli, atau barang-barang yang mahal milik mereka.

Ini adalah petikan berita pasal budaya selfie di laman sosial yang menjadi fenomena kini.
Pakar kesihatan mental itu memetik kata-kata seorang pakar psikiatri Amerika yang berkata, selfie boleh menyebabkan seseorang hilang atau kurang keyakinan diri. Beliau menambah pegawai kesihatan awam di United Kingdom mengumumkan ketagihan terhadap media sosial seperti Facebook dan Twitter merupakan satu jenis penyakit dan lebih daripada 100 pesakit mendapatkan rawatan setiap tahun.
Kepada mereka yang diluar sana yang suka sangat ber'selfie' ni, kurang-kuranglah tabiat anda itu. Kepada wanita, bab aurat tu kena jaga sangat-sangat, jangan suka-suka je duk tayang dekat orang. Orang lelaki pun sama juga, jangan duk buang tebiat nak wat selfie konon, geli anak mata aku nak tengok..hahaha

6 Komen untuk "Orang Suka Selfie Sakit Mental"

avatar

Tak pernah slfie gambaq sndri, tp kalau barang2 tu biasalah..huhu

avatar

Selfie utk simpanan peribadi...kalau disalah gunakan baru mental problem kot.... so far lom hadapi masalah mcm ni....

avatar

Tak boleh buatSelfie dah. Nanti boleh masuk Wad kan BL.

avatar

Bahaya rupanay ambil gambar sendiri tayang-tayang kat orang lain ni kan?

avatar

Mengarut la selfie ni sakit mental. tak percaya. haha

avatar

Orang nak ambil gambar tue terpaksa ambil gambar sendiri sebab takda orang nak tolong ambil kan.
Hihi

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.