Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Orang Suka Selfie Sakit Mental

Orang Suka Selfie Sakit MentalSelfie adalah perbuatan mengambil gambar diri sendiri dengan kamera telefon kemudian upload ke laman sosial. Memang tujuan dia nak menarik perhatian orang ramai, supaya nanti ada yang like atau komen.

Betul ke orang yang gemar ber'selfie' ni sakit mental? Jawapan aku entahlah, takkan semua orang sakit mental kot, sebab bukan sedikit orang yang suka sangat berselfie ni.

Golongan selfie ini pertamanya adalah untuk menarik perhatian ramai, attetion seekers. Bukan sahaja kalangan orang biasa yang suka buat selfie ni, golongan artis pun ramai yang gila selfie. Sebab memang mereka saja-saja nak suruh orang lihat muka mereka yang konon-konon cute gitu. Cute la snagat kan..(jahat mulut)

Lagi satu golongan yang gina ber'selfie' ni adalah mereka yang suka nak menunjuk-nunjuk. Bukan dia nak tayang muka dia je, tapi nak tunjukkan mereka ada beli gelang baru, rantai baru, duk dalam kereta baru dan macam-macamlah, dengan tujuan nak menunjuk-nunjuk barang mereka yang baru dibeli, atau barang-barang yang mahal milik mereka.

Ini adalah petikan berita pasal budaya selfie di laman sosial yang menjadi fenomena kini.
Pakar kesihatan mental itu memetik kata-kata seorang pakar psikiatri Amerika yang berkata, selfie boleh menyebabkan seseorang hilang atau kurang keyakinan diri. Beliau menambah pegawai kesihatan awam di United Kingdom mengumumkan ketagihan terhadap media sosial seperti Facebook dan Twitter merupakan satu jenis penyakit dan lebih daripada 100 pesakit mendapatkan rawatan setiap tahun.
Kepada mereka yang diluar sana yang suka sangat ber'selfie' ni, kurang-kuranglah tabiat anda itu. Kepada wanita, bab aurat tu kena jaga sangat-sangat, jangan suka-suka je duk tayang dekat orang. Orang lelaki pun sama juga, jangan duk buang tebiat nak wat selfie konon, geli anak mata aku nak tengok..hahaha

Jom DISQUS... expand_more

Komen dengan Google+ expand_more

Komen dengan Facebook expand_more

mail