blogger lelaki logo

Gambar Selfie Pada Tahun 1920

7 Komen
Ternyata aku telah tersilap kerana menganggap selfie ini budaya baru, rupa-rupanya dari tahun 1920-an lagi sudah ada manusia yang 'gile' selfie.

Gambar Selfie Pada Tahun 1920

Lima orang yang bergambar selfie pada tahun 1920 ini adalah Joseph Byron yang memegang kamera dengan tangan kanan, manakala Ben Falk memegang kamera dengan tangan kirinya. Baki tiga orang di dalam gambar adalah Pirie MacDonald, Colonel Marceau dan Pop Core.

Apa? Ingat zaman dulu tak canggih ke, cuma Mark Zuckerberg belum cipta  facebook lagi jadi tak boleh la nak upload dan tag dekat  korang semua.

Gambar Selfie Pada Tahun 1920

Gambar ini ini telah diambil pada disember, 1920. Gambar ini telah diambil di atas bumbung studio fotografi Marceau di New York City.

7 Komen untuk "Gambar Selfie Pada Tahun 1920"

avatar

dari gaya diaorang, semangat bersungguh2 diaorang ber-selfie... he he he

avatar

baru tau juga, masa tu istilah selfie ni pun takde lagi lah kot...heee

avatar

tak kisah ambil gambar sendiri
asal saja tak buat mulut itik dan sebarkan ke alam maya

avatar

kamera diorang besar tu, mesti berat. tak boleh nak selfie lama-lama. hahaha

avatar

hahahha..comel sungguh..

avatar

Wah... orang2 dulu pun dah pandai berselfie.

avatar

Hehee bru tahu ia sudah lma wujud..besar kameranya kn .. :)

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.