blogger lelaki logo

Buku Cerita Cinta Ahmad Ammar

11 Komen
Buku Cerita Cinta Ahmad Ammar - Insan yang tidak berapa dikenali semasa hidupnya namum menjadi sebutan setelah beliau meninggal
Sebuah buku ditulis untuk menceritakan kisah kehidupan Allahyarham Ahmad Ammar Ahmad Azam, yang diberi judul  "Cerita Cinta Ahmad Ammar".

Buku ini ditulis oleh 16 penulis yang terdiri daripada ahli keluarga dan kenalan rapat Almarhum. Sebanyak 10,000 naskah cetakan yang pertama sudah terjual.

Allahyarham Ahmad Ammar telah meninggal dunia setelah dilanggar oleh ambulans ketika melintas jalan di Istanbul, Turki, jam 1.30 petang (7.30 malam waktu Malaysia), pada 2 November 2013.

Buku Cerita Cinta Ahmad Ammar

Jasad Ammar telah disemadikan di Perkuburan Eyub Sultan menghadap Laut Golden Horn, dan disitulah juga menempatkan lebih 60 jasad para sahabat nabi, auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di Turki. Dan inilah jasad orang Malaysia yang pertama di kebumukan disini.

Dalam usia yang muda, Ahmad Ammar begitu aktif dalam aktiviti sukarelawan, menyertai misi kemanusian seperti di Syria. Dan dia juga selalu berhasrat untuk syahid setiap kali dia menyertai misi kemanusian. Namum hasrat beliau tertangguh.


Diharap dengan dibukukan kisah perjuangan Ahmad Ammar ini akan membuka mata anak muda kita untuk mengikut contoh yang baik seperti beliau.

11 Komen untuk "Buku Cerita Cinta Ahmad Ammar"

avatar

wahhh menarik buku ini...terima kasih beritahu.. nanti akan cari di pasaran

avatar

Macam nak masuk dalam senarai buku wajib beli je ni. Nak jugak tahu kisah hidup beliau.

avatar

cari tak jumpa2 lagi buku ni =='
salam kunjungan blog ke blog :)

avatar

oh dah jadi follower blog ni yg ke 100 :D hehe

avatar

masih tak jumpa buku ni..mungin dh habis dijual..

avatar

Ada d jual d billion baling kedah

avatar

malam nie nak gi amek d mph mydinmall melaka, setelah berminggu2 tempah....

avatar

Saya ada jual buku Ahmad Ammar ni ....dan saya juga share isi buku yang menarik di blog saya, buku ni sangat memberi inspirasi pada sesiapa saja yang membacanya...sangat sangat berbaloi harga pun murah ..

http://haikalhiyoko.blogspot.com/2014/04/pemilihan-sekolah-ahmad-ammar.html

jemput baca blog saya ada sedikit perkongsian tentang buku ni.

avatar

Assalam wbt...
Tuan, Boleh hubungi saya di talian 014-6307716 untuk beli buku yang tuan mahu.. Saya agen yang menjual buku Cerita Cinta Ahmad Ammar ...

http://halalmuslim.com

avatar

best buku ni

dah lama nak beli tp tak terbeli lagi.

avatar

Saya suka buku ni BL. Walaupun lambat sangat membacanya.
Kagum cara dia dididik oleh ibu bapanya
dan disayangi semua

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.