blogger lelaki logo

Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur (Juli Sumardiati)

8 Komen
Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur (Juli Sumardiati)Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur yang telah didedahkan nama sebenarnya adalah Juli Sumardiati. Ini ada sedikit info biodata pasal wanita ini.

Nama sebenarnya beliau adalah Juli Sumardiati Binti Mohd Jalaludin, selain itu dia juga menpunyai nama samaran yang lain dengan dikenali Juli Jalaludin / Emilie de Strange / Celestial Eve.

Wanita ini berasal dari Ketereh, Kelantan. Pada tahun 1989, beliau pernah menuntut di MRSM Kuala Terengganu. Selepas itu beliau menyambung pengajian di Colorado School of Mines, pada tahun 1995.

Juli Sumardiati juga pernah bekerja di sebuah syarikat minyak iaitu Schlumberger. Selain itu Juli juga ada meanggotai kugiran metal yang bernama Halun dan Shadowed Grace sekitar tahun 2005, dengan mengunakan namaran samarannya Celestial Eve selaku vokalis/gitar.

Jika mahu dengar nyanyian wanita ini boleh ke laman youtube dan cari Emilie de Strange. Dan Juli juga pernah menulis di blog dia sendiri iaitu Cattastrophenomenon.

Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur (Juli Sumardiati)

Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur (Juli Sumardiati)

Nama Penuh: Juli Sumardiati Binti Mohd Jalaludin
Nama Samaran: Juli Jalaludin / Emilie de Strange / Celestial Eve
Umur: 38 Tahun (2011)
Fake acc: Emilie de Stange
Real acc: Juli Jalaludin
Acc artis: Celestial Eve
Blog: http://cattastrophenomenon.wordpress.com/
Asal: Ketereh, Kelantan
Tempat tinggal: Kuala Lumpur

Pendidikan:
MRSM Terengganu (class of 89)
Colorado School of Mines (class of 95)

Pekerjaan :
1. Employer: Sclumberger
2. Band: Halun (vocalist - Celestial Eve )
3. Band: Shadowed Grace (vocalist - Celestial Eve )

Aktiviti dan kegemaran di Facebook:

1. Rakyat Malaysia Dukung Kebebasan Beragama & Kepercayaan
2. Pertubuhan sekular Malaysia (unregistered)
3. Kelab Gay Malaysia
4. GLAMPOT
5. Dave Singh Studio
6. I Effing Hate Being Bored
7. Kem Perasa Autocamp
8. Working class atheists
9. Atheism
10. Richard Dawkins
11. The Richard Dawkins Foundation For Being Reason & Science (official)
12. Christopher Hitchens
13. Atheists the New Beginning (Malaysia & Singapore)
14. Humanist Society (Singapore)

8 Komen untuk "Biodata Wanita Murtad in Pantai Timur (Juli Sumardiati)"

avatar

ini senarai fB beliau :

https://www.facebook.com/juli.jalaludin

https://www.facebook.com/celestial.eve

https://www.facebook.com/emilie.destrange

Mohon doakan beliau dapat kembali ke jalan iman dan islam dan berhenti dari terus mencercakan Allah,Rasullullah dan Islam.

avatar

Semoga Allah s.w.t turunkan musibah kepada Saudari Juli agar dia sedar kebesaran Allah dan rasulnya... Jangan ingat bila berjaya di dunia ini kita dikatakan hebat... Jauh terpesong tuh!!

avatar

Saya dah pun baca FB dia, tak abis pun tp banyak la jugak… Rata2, dia nie mcm in denial. Setiap kali ade yang try nak cakap pasal islam, dia akan divert cerita kepada menda2 lain, seperti point out english si penegur itu tak bagus, walhal english dia perfect, bile ditanya kenapa suke mencaci agama Islam, dia menjawab itu hobi pada masa lapang.. Ada juga gambar2 juadah based on non-halal meat, spt pork mcm sengaja diupload. Sesiapa yang menegur nya secara PM di facebook, dia akan printscreen dan upload kata2 org tu, dan dia bersama kawan2 akan perlekehkan. Tan Sri Anuar musa (kerana dia berasal dari ketereh, kot) juga ada buat friend request kepadanya, dan sama je, dia trus printscreen dan secara sinis menulis yg bermaksud selepas ini mungkin Nik Aziz pula yang akan friend request dia..

Apa pun, FB dia nie dah menyentuh hati seorang muslim saya, tapi apakan daya, saya tidak begitu berilmu dan bukanlah dari orang2 yang bersabar. Sedih n geram dengan content FBnya. Kpd orang2 yang berkebolehan, sila lah buka pintu hatinya utk balik ke Malaysia (skrg dia menetap di Norway) dan heart to heart talk kenapa dia pilih utk jadi atheist sedangkan dilahirkan dlm keluarga Islam.

avatar

Kalu tgk contents yg dia tulis memg agak melampau dan agak menguji kesabaran. Memang tak dinafikan nasib malang yg dia hadapi msa kecil tp dia lupe masih ada insan lain lagi yg mengalami nasib yg lebih teruk. Ada yg dirogol sehingga mengandung dan menjadi hinaan masyarakat sekeliling dan dia bernasib baik tidak mengalaminya. Bahkan dapat pula anugerah pelajar cemerlang, diberi peluang belajar dan bekerja di luar negara dgn pendapatan yg lumayan dan mewah, diberi peluang menjalani hidup yg lebih baik drpd org lain tp hanya kerana kisah silam yg dideritainya, dia tidak belajar bersyukur dan menyalahkan Allah dan org2 disekeliling.

Dia menggunakan alasan org lain tidak memahami derita n kesengsaraan yg dia alami akibat kisah silam dia sbg asbab yg kita tidak berhak utk menegur perbuatan dia, kita ibarat hipokrit; menunjukkn rsa concern/ambil berat yet slating her for saying bad about Islamic religion etc etc.

Silapnya individu yg bernama Juli ni adalah tidak menggunakan landasan yg betul tk menyalurkn rasa 'tidak puasa hati' dlm diri, tidak diberi panduan n bimbingan yg betul. still she cannot blame ustaz/ustazah sbb dia perlu mencari saluran yg betul. Jika ustaz A tidak mampu memberi penerangan yg betul, maka pergi pd ustaz B dan begitu seterusnya. Bukan asyik terus menyalahkan org lain n condemn agama bila tiada jalan penyelesaian yg dpt dicari.

Perasaan sy memg bercampur aduk bile baca apa yg ditulis. Kesian+marah+geram+simpati semuanya bercampur baur. Memang kita rsa kasihan dengan peristiwa hitam yg dia alami. Tp perlukah dia hina Islam dlm keadaan sebegitu sekali? hanya utk menyatakan ketidakpuasahatian terhadap agama Islam yg indah ini, sanggup dia mengeluarkn kata2 keji yg sgt teruk n hina spt itu?? bg sy dia memg seorang yg kasihan sbb dh di 'brainwash' oleh individu2 yg berada di sekeliling dia sehingga hati dia tertutup sepenuhnya utk melihat kebenaran. Mungkin dia menyangka dirinya 'BERSIH' dgn menganut Atheis, tp hakikatnya dia meletakkan dirinya di tempat yg paling hina. Tak dapat dibayangkn bagaimana azab yg dia terima nnt jika dia tidak sempat bertaubat kpd Allah.

avatar

Itulah 'dugaan' umat Islam yg belajar dan duduk di luar negara. Jiwa dan pengetahuan agama perlu kuat dan mantap kerana andai lemah, maka mudah sekali utk anasir2 luat utk masuk n mengeksploitasi keadaan diri. Ya Allah, janganlah Engkau condongkan hati kami kpd kesesatan setalah Engkau berikan kami hidayahMu..aamiin..

avatar

tk perlu layan dgn manusia yg TAK BERGUNA mcm tu , lebih baik dia pegi dr islam dr dia terus kepura-puraan berada di dalam ISLAM dgn menghasut org lain yg berada dikelilingnya . Dr nama kita sudah tahu dr mana asalnya , asal usul pun kita sudah boleh lihat berapa ramai org di negara berkenaan yg murtad dan kristian. Lihat saja di Sumatera, Jawa , Maluku , Mataram , Kalimantan , itulah asal bangsanya cuma suku saja yg kita tak pasti. Pergi dia dr Islam pun tidak merugikan Islam walau sebesar hama malah sejuta RAHMAT dr Allah . Semoga dia mampos dgn bahagian tak kiralah apa juga pegangan hidup dia skrg. Kami Muslimin dan muslimat, Islam , Bangsa dan Malaysia tidak perlu manusia spt kamu wahai juli , kamu hanya umpama secalit najis yg terlekat dicelah bontot anjing dan babi,.......haha

avatar

tolong kembalikan nyawa yg kamu pakai tu dan oksigen yg kamu sedut tu pada Allah!!..wahai manusia yg lupa diri!!..para atheist dan para murtad....

avatar

korang dekat atas ni pndi ckp je cuba kena dkt batang hidung sndiri..trus bunuh diri kot..SEDIH!

apa yg dialami adalah ganguan emosi sehigga dia tidak boleh brpikiran waras apabila diuji..org melayu pulak lbh suka mnghina mncaci..TYPICAL MALAY! korang lah yg mnybb dia keluar agama..jika itu jln dia pilih..biarlah..

tp korg provoke..korg rasa korg agama islam hebat..nabi pon xajar tau..jika itu kehendak dia siapa kita nk hukum dia..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.