blogger lelaki logo

Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

9 Komen
Cuaca sejuk yang melanda beberapa kawasan di Malaysia kini dijangka berterusan sehingga penghujung bulan januari ini. Selepas Raya Cina katanya.

Sejak isu in bermula, bermacam-macam cerita yang kita dengar, berbagai spekulasi ditafsirkan. Ada juga yang keluarkan status di facebook mengalahkan seorang saintis, dan tak kurang juga dah macam ustaz.

Tak salah nak taip apa-apa pun ayat, tapi biarlah berdasarkan fakta yang tepat serta benar. Di samping itu, yang tukang share pun ramai. Kononnya up to date daripada orang lain, tetapi sibuk nak sebarkan berita tanpa selidik dahulu tentang kebenarannya.

Diantara isu salji turun di Indonesia, Salji di Terengganu dan yang terbaru salji di Gunung Kinabalu pula. dan bermacam-macam cerita pasal bumi dah nak berpusing ke apa, aku lebih tertarik dengan satu lukisan kartun ini. Tentang "Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan"...

Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

Untuk renungan semua, bukan nak mengata tapi untuk peringatan semua, bukan sahaja untuk wanita tetapi juga untuk lelaki, Jagalah Aurat. Untuk lelaki sampaikanlah pesanan kepada adik-adik perempuan, isteri, anak dan saudara mara perempuan agar menjaga aurat.

9 Komen untuk "Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan"

avatar

bolehlah feeling feeling overseas macam ni... he he he...

avatar

Bukan setakat wanita, lelaki juga pun tutup aurat dan tertutuplah godaan...

avatar

iyer...betul juga yer

avatar

Setuju dgn entry ni. Ada hikmah apa yang terjadi mengenai cuaca yang wajar diambil dengan positif.

avatar

dh buleh pakat semuanya penuh masjid rasanya..hehe

avatar

mesti sedap mata memandang.. semuanya bertutup

avatar

sejuk tak apa lagi. Best apa sejuk-sejuk.

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.