Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

Cuaca sejuk yang melanda beberapa kawasan di Malaysia kini dijangka berterusan sehingga penghujung bulan januari ini. Selepas Raya Cina katanya.

Sejak isu in bermula, bermacam-macam cerita yang kita dengar, berbagai spekulasi ditafsirkan. Ada juga yang keluarkan status di facebook mengalahkan seorang saintis, dan tak kurang juga dah macam ustaz.

Tak salah nak taip apa-apa pun ayat, tapi biarlah berdasarkan fakta yang tepat serta benar. Di samping itu, yang tukang share pun ramai. Kononnya up to date daripada orang lain, tetapi sibuk nak sebarkan berita tanpa selidik dahulu tentang kebenarannya.

Diantara isu salji turun di Indonesia, Salji di Terengganu dan yang terbaru salji di Gunung Kinabalu pula. dan bermacam-macam cerita pasal bumi dah nak berpusing ke apa, aku lebih tertarik dengan satu lukisan kartun ini. Tentang "Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan"...

Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

Untuk renungan semua, bukan nak mengata tapi untuk peringatan semua, bukan sahaja untuk wanita tetapi juga untuk lelaki, Jagalah Aurat. Untuk lelaki sampaikanlah pesanan kepada adik-adik perempuan, isteri, anak dan saudara mara perempuan agar menjaga aurat.

Share this:

Disqus Comments