Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Kelebihan Wuduk

Wuduk, perkara yang selalu kita ingat pasal wuduk adalah ketika hendak menunaikan solat. Dan ketika hendak membaca (memegang) Al-Quran. Sel...

Peluang Jadi Jutawan Dengan SSP 2104

Sijil Simpanan Premium (SSP) pada tahun 2014 sekali lagi akan menawarkan cabutan istimewa yang bernilai RM1 juta, cabutan istimewa ini akan...

Hikmah Jika Cuaca Sejuk Berterusan

Cuaca sejuk yang melanda beberapa kawasan di Malaysia kini dijangka berterusan sehingga penghujung bulan januari ini. Selepas Raya Cina kat...

Hukuman Terlampau Di Sekolah

Gambar Hiasan. Ibubapa menghantar anak pergi ke sekolah untuk menimba ilmu dan belajar dari pengalaman hidup. Salah satu pengajaran ber...

Lelaki Lebih Pelupa Daripada Wanita

Betul ke lelaki lebih pelupa daripada wanita? Ini bukan aku yang cakap yer, tapi menurut kajian Pusat Bio-Perubatan Psikologi, ( BMC Psych...

Alahai Sejuknya Cuaca Malaysia Sekarang

Aku rasa mesti ramai yang perasaan sejak kebelakangan ini cuaca begitu sejuk terutama pada sebelah malam dan awal pagi.  Bangun subuh t...

Lelaki Paling Ramai Dibebani Hutang

Lelaki paling ramai dibenani hutang, mengapa? adakah lelaki kuat berbelanja atau boros, sehingga mengumpul hutang bertimbun. Mengikut...

Rotan : Masih Relevankah Untuk Mendidik Anak?

Rotan adalah salah satu benuk hukuman yang dah sinonim dengan budaya orang kita. Sudah menjadi hukuman sejak dari zaman datuk neneka kita ...

Kisah Sebenar Disebalik Gambar Budak Syria Tidur Disebelah Kubur Ayah dan Ibu

Ini adalah pendedahan kisah gambar yang tersebar di laman sosial beberapa hari lalu, tentang seorang budak Syria yang tidur di sebelah kubu...

Custom Made Sticker Kereta

Custom Made Sticker Kereta  bukan sahaja digunakan sebagai hiasan kereta, malah juga digunakan untuk tujuan pengiklanan atau sebagai promos...

Majulah Bola Untuk Negara

Nampaknya sepak mula Liga Super Malaysia sudah bermula. Skuad Tok Gajah Melaungkan amaran awal dengan menjulang Piala Sumbangsih 2014. Dan ...

10 Jenis Pekerjaan Bergaji Tinggi Di Malaysia

Senarai 10 jenis pekerjaan bergaji tinggi di Malaysia ini adalah untuk graduan baru. Mereka yang baru nak bertapak dalam dunia kerjaya. Kaji...

Awas! Berhati-Hati Di ATM

Kecoh tadi dekat facebook pasal seorang wanita kehilangan wang sebanyak RM2000 selepas beliau tertinggal kad ATM di mesin tersebut disebuah...

Ada Lagi Rupanya Panggilan Kecemasan Palsu

Masa aku budak-budak dulu selalu keluar iklan pasal panggilan palsu. Mesti ada yang masih ingat. Aku tak pasti sekarang, masih ada atau tid...

Mana Cukup Gaji Rm1000 Sebulan

Kos sara hidup kini antara kemelut yang mula menbahang. Mampukah kita bertahan dengan asakan peningkatan kos perbelanjaan kita seharian. Ni...

Al-Kisah Sultan Melaka Dan Kangkung

Kisah Sultan Melaka yang muncul kembali setelah berabad keturunan sultan itu lenyap. Individu ini yang muncul sejak 2005, mendakwa dirinya ...

Syair Buat Rasulullah

Syair ini bukannya karangan aku. Tapi hasil karya sahabat nabi sendiri iaitu Hasan Ibn Tsabit (R.A.) . Rangkap kata disusun dengan ayat-ayat...

Siraplimau.com - Segar Lagi Menyegarkan

SirapLimau.com - Segar lagi menyegarkan . Sebuah blog yang memaparkan kisah rumah tangga. Walaupun lebih cenderung kepada bahan bacaan...

Mom Blogger Top Referral Contest

Mom Blogger Top Referral Contest - adalah kontest pertama yang menjadi pilihan aku tuk sertai tahun ini. Manalah tahu ada rezeki aku. Kont...

10 Barang Yang Popular Orang Malaysia Beli Di Internet

Pembelian secara online kini bukanlah perkara yang asing lagi buat orang Malaysia. Perniagaan secara online sudah tumbuh bagaikan cendawan....

Wang Saku Sekolah RM5?

Aku ada terbaca dekat surat khabar, katanya wang saku anak ke sekolah RM5. Itu baru untuk sekolah rendah. Disebabkan semua harga makanan di...

Merungkai Misteri Banglo Seksyen 2 Shah Alam

Kisah seram misteri Banglo seksyen 2 Shah Alam ini sudah lama berlegar-legar di alam siber, namum masih ada yang membacanya. Sehinggakan ad...

Berikan Kail Bukannya Ikan

Aku tertarik dengan apa yang dishare di facebook. Ada kisah ni pasal seorang brader ni yang membantu budak OKU. Macam mana dia bantu. Buda...

Pentingkan Diri Sendiri

Di atas dunia ini kita bukannya hidup seorang diri. Ada bejuta-juta umat manusia. Betullah kata orang lama " Rambut sama hitam hati lai...

Kisah Lelaki Hebat Salahuddin Al-Ayubi

Kisah lelaki hebat Salahuddin Al-Ayubi adalah salah satu contoh kehebatan pahlawan Islam dalam menpertahankan agama tercinta.  Mereka s...

Tahun Baru Ramai Yang Tersepit

Musim persekolahan 2014 sudah bermula. Ibubapa pun mula sibuk dengan urusan pendaftaran anak ke sekolah. Lebih-lebih lagi bagi anak yang ba...

Kisah Tangan Kanan Dan Tangan Kiri

Sekarang sambil baca artikel ini, cuba korang angkat kedua-dua belah tangan korang.  Cuba tengok sebelah mana korang sarungkan cincin? ...

Selamat Tahun Baru 2014

Selamat tahun baru 2014, tutup sudah buku kisah 2013. Kini buka pula buku baru untuk teruskan perjalanan hidup.  Dengan kisah yang baru...
mail