blogger lelaki logo

Mak Cik Kayo : Menang Cabutan SSP 1 Juta

11 Komen
Tuah ayam nampak di kaki, tuah mak cik Rokeah Mohd Sidek nampak pada Sijil Simpanan Premium (SSP)  2013 apabila memenangi cabutan yang bernilai RM 1 Juta.

Rokeh Mohad Sidek memang cabutan SSP 1 juta

Rokeah Mohd Sidek yang berusia 77 tahun ini, berasal daripada Kuala Klawang, Negeri Sembilan. Mak cik ini adalah penyimpan setia dengan Bank Simpanan Nasional (BSN) sejak 23 tahun lalu serta telah membuat simpanan sebanyak RM 22,000. Mak cik ini sungguh bertuah kerana telah dipilih sebagai pemenang dalam cabutan hadiah perdana di Tropicana Shopping Mall.

Banyak duit nak cik ni dapat, buat kednuri 7 hari 7 malam la jawabnya. Memang tak sia-sia dia menyimpan selama ini. Membuahkan hasil yang cukup lumayan.

Jangan pula ada yang tiba-tiba datang nak mengaku sedara pulak bila dan dapat duit botingkek-tingkek ni...hahahaha.

Dengan semangat mak cik ni, aku pun berazam tahun depan untuk menyimpan lebih banyak lagi, tapi aku tak pernah join SSP. Tak mengapa janji ada simpanan, manalah tahu ada musim terdesak ada juga duit untuk kita menampung bila masa sesak nanti.

11 Komen untuk "Mak Cik Kayo : Menang Cabutan SSP 1 Juta"

avatar

hidup perlu ada simpanan .

avatar

perrghhhh... jutawan!!! makcik kayo!!!

avatar

bertuahnya nenek tu...

avatar

wahh bertuahnya ^_^ boleh pegi haji berkali-kali

avatar

Bertuah! jadi jutawan dalam sekelip mata sahaja.

avatar

Aku pelik.. dari dulu lagi pemenang ssp ni dari kalangan yang pelik-pelik. ada sesuatu ke ssp nih? tensen la aku tak dapat sejuta tu.. baru bercadang nak beli jet peribadi. hmmm.. tak kesampaian la nampaknya.

avatar

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia hanya Allah yg tahu.. Tahniah... :)

avatar

Emm agak-agaknya mak cik ni ada anak dara lagi tak?hehe

avatar

wahh..makcik. belanja cendol!

avatar

itu kelebihan bagi orang yang menyimpan duit maa..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.