blogger lelaki logo

Lelaki Jahit Sendiri Baju Kahwin

21 Komen
Lelaki jahit sendiri baju pengantin, memang jarang berlaku. Tetapi itulah yang dilakukan oleh Mohd Amzar Ismail berasal dari Bukit Mertajam.

Lelaki Jahit Sendiri Baju Kahwin

Bunyinya macam pelik tapi mungkin jika difikirkan secara rasional ada logiknya sebab dengan menjahit sendiri boleh menjimatkan kos malah baju itu akan jadi milik kita sampai bila. Jika disewa baju pengantin kita perlu pulangkan balik. 

Baju pengantin jadi lebih istimewa kerana hasil air tangan sendiri, lebih-lebih lagi ianya dijahit sendiri oleh si pengantin lelaki.

Bukan kedekut atau berkira sangat tapi ini adalah idea yang bijak disaat keadaan ekonomi yang semakin sesak. Kena jimat duit beb, majlis kahwin untuk sehari je, tapi nak tanggung anak bini sampai mati.

21 Komen untuk "Lelaki Jahit Sendiri Baju Kahwin"

avatar

kalau baju melayu, takde lah susah sangat. cuma aku malas aje sekarang. haha..

avatar

Pandai dia. Ramai orang lelaki boleh jadi penjahit baju yang hebat sekarang ini BL.

avatar

berbakat... takde salahnya pun,.. nak dengan tak je... hihi

Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

avatar

kalau pandai jahit baju sendiri...y not kan..tak payah nak upah2 orang

avatar

Ya...Ramai designer dan tukang jahit lelaki dan lebih berjaya dari perempuan.

avatar

Assalammualaikum.. BL,

alamak kalau mselim3 yang jahit baju kahwin sendiri... baik2 elok jd senget kang... maklum aje..lah... mselim3 bukan pandai menjahit..hhehhehe

mselim3

avatar

steady, boleh jimat skit.. aku respek kalau cam ni, cuma takut pihak perempuan je tak berkenan baju laki tuh

avatar

lebih baik jahit sendiri kalu pandai...

desing sendiri puas hati....

Sumijelly.com

avatar

mmg bagus kalau byk benda boleh buat sendiri :)

avatar

oit , bkn senang nak buat baju tau . lelaki ni mmg ada talent + skill utk jahit baju . sbb tu leh wat sendiri .

avatar

idea yang baik.. menjahit sendiri.. tentu lebih menghargainya..

avatar

Idea yang memang bijak. Baju pula sangat cantik. Untung dapat orang yang pandai jahit ni.

avatar

ak tak tau bila lah nak kawin huhu

avatar

tahniah
tak ada salahnya malah sangat patut
boleh jadi kenangan selamanya

avatar

bagus.. boelh berjimak.. sekrg kan kos kenduri mahal.. hahah

avatar

Orang pandai menjahit memang untung berganda.

avatar

Emm mesti sayang giler isteri dia ni...hehe..yer la pandai menjahit ler kan...

avatar

boleh buat kenangan sekali...

avatar

Mmg untung klu lelaki pandai menjahit.. perempuan pun salute.. :)

avatar

Sangat menjimatkan kalau pandai jahit sendiri..:-)

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.