blogger lelaki logo

Teman Lelaki Untuk Disewa

36 Komen
Teman lelaki untuk disewa, pelik tapi benar itulah berlaku di negara China. Macam-macam hal keranah manusia zaman sekarang.

Kalau kereta untuk disewa atau rumah untuk disewa itu sudah biasa kita dengar. Tapi apabila manusia pun boleh disewa, tak tahulah siapa yang terdesak. Samaada si lelaki yang terdesak nak cari wang online, atau si perempuan yang terdesak nak cari teman sehingga sanggup menyewa teman lelaki.

Teman Lelaki Untuk Disewa

Sebuah laman web di China iaitu Taobao (dah macma nama power bank je) ada menyediakan perkhidmatan menyewa teman lelaki.

Dah nama pun sewa kan, jadi mestilah ada caj. Sewaan untuk jadi teman unutk makan malam adalah sebanyak 50 yuan (RM25) sejam atau jika untuk membeli belah pula sebanyak 30 yuan (RM15) sejam. 

Caj itu tidak termasuk bayaran tetap sebanyak 30 yuan sejam sepanjang tempoh masa sewaan. Itu belum  kira caj untuk ciuman. Tapi kalau setakat nak pegang tangan dia bagi percuam je. Macam-macam.

Ada juga yang menjadikannya sebagai sumber pendapatan sampingan, siap boleh dijadikan kerja separuh masa. Harap-harap dekat Malaysia tak adalah perkhidmatan semacam ini. Terdesak sangatkah sampai nak menyewa teman lelaki?

Ada sahaja pihak yang cuba mengambil kesempatan jika ada pihak yang terdesak. Mereka memang laju bab bisnes.

Mungkin boleh dianggap untuk suka-suka, namum memang tak sesuai dengan adat cara kita orang timur. Bagi aku rasa tak selesa jika hendak keluar berduaan dengan orang yang tidak kita kenal.

36 Komen untuk "Teman Lelaki Untuk Disewa"

avatar

haiiisssyyy... muja pun single gak,, tapi tak de la sampai nak menyesal bf,, tuuiii

avatar

saya memang kurang berkenan dengan perkara yang melibatkan sewa-sewa begini...takut nanti berlaku ada kes lebih berat iaitu sewa isteri atau suami..

avatar

bahaya ni.. dah macam terdesak pula sampai tawarkan diri untuk disewa..

avatar

Kalau kat Malaysia, perempuan jual diri untuk top up RM5.

avatar

assalamualaikum :)

di china 1 keluarga 1 anak..mungkin purata anak perempuan dgn anak lelaki ketara perbezaan nya kot?

avatar

Boleh mengundang perogol berleluasa...

avatar

Lelaki dah susah nak dapat kerja ni. Mungkin terdesak dengan tekanan hidup di china

avatar

kalau wat kat malaysia..mesti laku habis. haha..

avatar

istilah lain , teman sosial ... mrk tu profesional . wat utk keje jer . klu kat malaysia , confirm leh jadi lain ... emmm

avatar

ini semua lorong menuju maksiat. Harap tak adalah tawaran seumpamanya di negara kitakan!

avatar

China...yg pelik bagi kita, normal bg mereka

avatar

alahai macam kes dah terlalu terdesak dah tu..sampai kena sewa teman lelaki..hehe

avatar

Kalau tak ada pegangan agama, macam nilah jadinya..macam-macam dah..

avatar

boleh pulak eh sewa menyewa boipreng..adoiii..mcm2

avatar

Emm perempuan tak ada ke???haha

avatar

nak daftar kat mana tu hehehe

avatar

hahahaha. ada juga macam ni??

avatar

lelaki makin sikit girl makin banyak hua..

avatar

BL: ko pun utk di sewa ker?

avatar

rilek la bro..hahah jgn duka buat kerja tak senonoh mcm ni...hahhaaa

avatar

Wakakaka....ada org nak sewa laki-laki tak kat Malaysia ni? Mungkin tak lama lagi la kot...Bahaya betui...

avatar

ni semua mmg melampau...tp kat negara kita..mungkin takde, tapi mungkin dalam bentuk lain..."teman tapi mesra" wanau'zubillah

avatar

macam2 ada...moga2 takde benda2 camni kat negara tercinta kita ni

avatar

Nasib la teman lelaki kalau suami heh

avatar

dah lama jumpa hal ini di kota besar macam jakarta namun belum ada yang resmi mengiklankan dirinya di laman web

avatar

alahai.. macam ni pun ada yea.. ada lak leh sewa2? adeh..

avatar

Dalam dunia sekarang in semua benda kalau boleh hendak di sewa juga

avatar

semua penuh dengan pura2

avatar

untong ler.. boleh sewa2.. saya ni kalau nk sewa pun x laku.. hehehe

avatar

Amboi...nak jadikan orang gaji ekk..

avatar

Sewa teman lelaki? Rasa macam untung pada si lelaki tu je. Kalau perempuan yang sewa tu, apa yang untungnya? Untuk long term la kan.

avatar

Assalam
Masyaallah. Mentarafkan manusia seperti benda pula.

avatar

lelaki suka, dpt 'honey' and dapat 'money' ...macam2 betullah

avatar

mesti2 wanita2 di china susah sgt dapat teman lelaki..

avatar

Desperate sgt ke...if malaysia mcm ni....ayooooo....

avatar

erkk? macam ni pun ada.. adeehhh..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.