blogger lelaki logo

PS4 Dan Lelaki Di Malaysia

29 Komen
PS4 akan dilancarkan di Malaysia pada 20 Disember 2013. Ia akan dijual dipasaran dengan harga RM1,799 ( konsol sahaja). 

Manakala jika ditambah kamera harganya RM 1,899 (konsol + kamera). Jika mahu ditambah pula DUALSHOCK 4 controllers dan kamera Playstation dengan kos tambahan RM249 setiap satu.

ps4 dan lelaki di malaysia

PS4 yang akan dipasarkan di Malaysia adalah model code CUH-1006Ab01, dengan 500GB Hard Drive, DUALSHOCK 4 wireless controller, micro-USB kabel untuk mengecas DUALSHOCK 4 controller. Mono-Headset untuk chat bersuara, power cable (1.5m) serta kabel HDMI (2.0m).

Ps4 juga menpunyai 10 kali ganda kelajuan berbanding sistem Ps3. Dengan dioptimumkan 8GB high-speed GDDR5 RAM, eight core X86 CPU dan graphics processor yang lebih bagus.

Kualiti video serta animasi terus dipertingkatkan, higher screen resolutions (sehingga 1080p), higher frame rates (sehingga 60 franes per second).

Permainan PS4 datang dengan Blu-ray Disc, kerana ini adalah media terbaik yang mampu mengendalikan jumlah data yang besar.

PS4 Spec

Main processor
  • Single-chip custom processor 
  • CPU: low power x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores 
  • GPU: 1.84 TFLOPS, AMD Radeon™ Graphics Core Next engine 

Memory
  • GDDR5 8GB 

Hard Disk Drive
  • Built-in 

Optical Drive (Read only)
  • BD 6xCAV 
  • DVD 8xCAV 

I/O
  • Super-Speed USB (USB 3.0), AUX 

Communication
  • Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) 
  • IEEE 802.11 b/g/n 
  • Bluetooth® 2.1 (EDR) 

AV output
  • HDMI 
  • Digital Output (optical) 

Harga PS4 Di beberapa negara: -
  • Malaysia : RM1,799
  • Singapore : S$639 / RM1,641 
  • Hong Kong : HK$3,380 / RM1,397 
  • Taiwan : NT$12,980 / RM1,405 
  • US : $399 / RM1,279 
  • UK : £349.99 / RM1,507 

Kepada kaki game, mesti duk tunggu-tunggu PS$ keluar. Tapi harga dia memang dasyat. Sudahlah nanti game dia dalam bentuk Blu-Ray Disc, sekeping game tu agak-agak berapa harga dia ek, ada yang cakap lebih kurang RM 160++ untuk satu game.

29 Komen untuk "PS4 Dan Lelaki Di Malaysia"

avatar

Wah.. dah semakin maju & mantap.. harga pun boleh tahan juga huhu.. t kasih diatas perkongsian.. :)

avatar

hanya untuk kaki game sahaja yang berminat nak beli..untuk kaki blog rasa macam tak ada masa nak main game..

avatar

Ini kalau dapat PS4 ni, mau tak keluar rumah setahun. Haha

avatar

Dah lama dah pencen dari main PS ni. Huhu

avatar

mahalnya.. anak saudara aiza yang lelaki tu mesti suka dengar..

avatar

Takde bajet lgi nak beli. Kalau dpt pree ni , gila bestt !!!!!!

#salam kenal :)

avatar

hehe..betul jugak tu...ada yg kaki game..ada yg kaki blog...hohoho

avatar

ambe sekadar tgk ajerlah...tak sanggup nak keluarkan duit sebanyak tu semata2 utk penuhi hobi....belum sampai masanya...hehe =)

avatar

dulu-dulu main pegasus jer....

avatar

Kalau takde komitmen eloklah ambik satu. Hehe. Kalau tak, tunggulah dah murah sikit baru beli. Game dia memang mahal sikit tapi puas hati sebab yang asli.

avatar

seriusly, aku tak pernah pegang pun PS.. tak kira la 1 ke, 2 ke, 4 ke.. cuma main game kat handset je. hahaha

avatar

geram tengok spec ps4 ni, tapi game bluray pasti mahal sikit lah...

avatar

mahalnya..lagi baik puteri beli laptop baru..hehe. Nanti kalau main game...blog pula terabai kan..hehe

avatar

adusss mahal jugak nampak PS4, kalau main game memang ak tak menulis laa hehe

avatar

kusyuk nanti main game, kerja tak jalan

avatar

nasib baik la saya tak minat games nie.. kalau tak.. mesti gee beli ps4 nie..

avatar

Best ke main ps ni?tak ada pengalaman lagi ho..hehe

avatar

terasa lama sangat den tak main game...huhu

avatar

Tengok jer lah hehehhe..tak berapa nak minat main game dah sekarang ni :)

avatar

saya tak reti main benda games ni tapi kalau balik umh mak mertua cucu, suami suka hadpa benda ni berejam2 gerrr

avatar

Rasanya last pegang playststion kira2X 4 tahun lepas.Itupun Ps2 aja sheikh :-)

avatar

dah dewasa ni kurang minat main game.. lagipun tak sanggup nak keluar duit beli consol ni

avatar

aku bukan kaki game..cepat bosan dan bukan jenis suka nak abiskan game...game yang aku main sampai sekarang..Marvel vs Capcom, itu pun beli kat Apps Store je main kat iPad ni je...jrang main dah pun..:D

avatar

kaki game wajib beli ni...

avatar

aduhh wajib kena dapatkan nie :)

avatar

hu2.. teman minat game bodo je..(game budak yg simple) ekekekeke

avatar

dulu nk beli x de duit.. nnti dah keje, ada duit x de masa nk main plak. hmm..

avatar

Assalam
Semakin hebat. Semakin bagus ni.

avatar

tak minat PS4..minat make-up je.hhehehe

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.