Senarai Kontest Menarik Oktober 2013

Senarai Kontest Menarik Oktober 2013

Senarai kontest menarik bulan oktober 2013. Ada banyak kontest yang menawarkan hadiah lumayan, ada berupa wang tunai, ada juga yang berupa hadiah barangan, bermacam-macam jenis hadiah yang menarik.

Bagi aku pula tawaran hadiah bukan keutamaan untuk aku menyertai sesuatu kontest. Tetapi aku lebih berminat dengan kontest yang ada cabaran. Kontest yang menguji kemahiran penulisan kita. Sebab kita boleh tahu tahap kemahiran kita.

Sebenarnya begitu banyak contest dan giveaway yang sedang berlangsung, boleh katakan semua blog nak adakan kontest dan give away ni. Tapi aku je belum buat apa-apa kontest dan giveaway, sebab kau tak ada idea nak buat yang macam mana. Ini adalah antara senarai kontets yang menarik perhatian aku. Jemputlah join kepada semua yang berminat.

Senarai Kontest Menarik Oktober 2013

Senarai Kontest Dan Giveaway Menarik Oktober 2013

1. Kontest Review Klinik Cinta (22 September - 22 Oktober 2013). Hadiah terkumpul bernilai sehingga RM600. Ada 2 kategori kontest review dan kontest SEO.

2. Mini Contest : Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging (22 September 2013 12.01 am - 15 Oktober 2013 11.59 pm). Kena buat artikel yang menarik berdasarkan tajuk yang diberi.

3. Contest – Tulis pasal Pengucapan Awam (tarikh tutup pada 31hb Oktober 2013). Kontest ini juga menarik, pesert perlu membuat artikel bahasa Melayu berkenaan Pengucapan Awam.

4. 3000 SLE Supporters Giveaway (tarikh tutup pada 24 Oktober 2013, 12malam). Walaupun ini bukan kontest, tapi menarik juga sebab ada hadiah wang tunai dan hadiah-hadiah yang menarik.

5. Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak (25 september - 16 Oktober 2013). Ini pun dalam kategori giveaway, yang menarik GA ini adlah sebab berunsur patriotik. dan hadiah yang ditawarkan juga lumayan.

Kepada yang berminat boleh pergi serbu sekarang, jangan sampai terlepas peluang nak menang hadiah-hadiah menarik ni. Jom sertai kontest dan giveaway terbaik bulan oktober ini.

Share this:

Disqus Comments