blogger lelaki logo

Senarai Kontest Menarik Oktober 2013

49 Komen
Senarai kontest menarik bulan oktober 2013. Ada banyak kontest yang menawarkan hadiah lumayan, ada berupa wang tunai, ada juga yang berupa hadiah barangan, bermacam-macam jenis hadiah yang menarik.

Bagi aku pula tawaran hadiah bukan keutamaan untuk aku menyertai sesuatu kontest. Tetapi aku lebih berminat dengan kontest yang ada cabaran. Kontest yang menguji kemahiran penulisan kita. Sebab kita boleh tahu tahap kemahiran kita.

Sebenarnya begitu banyak contest dan giveaway yang sedang berlangsung, boleh katakan semua blog nak adakan kontest dan give away ni. Tapi aku je belum buat apa-apa kontest dan giveaway, sebab kau tak ada idea nak buat yang macam mana. Ini adalah antara senarai kontets yang menarik perhatian aku. Jemputlah join kepada semua yang berminat.

Senarai Kontest Menarik Oktober 2013

Senarai Kontest Dan Giveaway Menarik Oktober 2013

1. Kontest Review Klinik Cinta (22 September - 22 Oktober 2013). Hadiah terkumpul bernilai sehingga RM600. Ada 2 kategori kontest review dan kontest SEO.

2. Mini Contest : Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging (22 September 2013 12.01 am - 15 Oktober 2013 11.59 pm). Kena buat artikel yang menarik berdasarkan tajuk yang diberi.

3. Contest – Tulis pasal Pengucapan Awam (tarikh tutup pada 31hb Oktober 2013). Kontest ini juga menarik, pesert perlu membuat artikel bahasa Melayu berkenaan Pengucapan Awam.

4. 3000 SLE Supporters Giveaway (tarikh tutup pada 24 Oktober 2013, 12malam). Walaupun ini bukan kontest, tapi menarik juga sebab ada hadiah wang tunai dan hadiah-hadiah yang menarik.

5. Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak (25 september - 16 Oktober 2013). Ini pun dalam kategori giveaway, yang menarik GA ini adlah sebab berunsur patriotik. dan hadiah yang ditawarkan juga lumayan.

Kepada yang berminat boleh pergi serbu sekarang, jangan sampai terlepas peluang nak menang hadiah-hadiah menarik ni. Jom sertai kontest dan giveaway terbaik bulan oktober ini.

49 Komen untuk "Senarai Kontest Menarik Oktober 2013"

avatar

Banyak gak giveaway dan contest ehhh ... hmmm ....

avatar

memang banyak bro..ini gua pilih antar yg menarik je..berpuluh2 GA dan kontest ada skang ni...

avatar

banyaknya, tu tak termasuk yang kecil-kecil lagi macam segmen mama tu.. dah habis pun, lega walaupun separuh nyawa ... hihi

avatar

insya-Allah aiza akan join jika syarat yang ditetapkan mudah diikuti..

avatar

Bagus beri informasi sebegini...kadang tu manalah tau ada contest, tau2 jer dah berakhir. Thxs tuan...

avatar

baru buat yang no.2 je lah

avatar

wahh banyaknye :) blh terjah nie

avatar

boleh tahan banyak juga ye..

avatar

Byk lagi yg belum sempat masuk..no 2 dah...

thanks bro berkongsi info

avatar

no 1 dan no 3 tu pun menarik jugak hadiah dia

avatar

skang ni musim kontest dan GA kot

avatar

jom pakat serbu..ajak makcik rumah sebelah tu skali

avatar

bro kan rajin join kontest..gua rekeman bro join semua kontest yg gua tulis dkt atas tu

avatar

hu3..just support kontest yang gua rasa ada manfaat unutk semua

avatar

jom la ajak2 kawan join sama

avatar

hu3..dah baca kisah GA mama tu..sabar bnyak2 yer

avatar

terima kasih bro..kerana berkongsikan info menarik ini..

Entri terkini saya Segmen Review Blog : Relakssminda

avatar

SAYA PUNYA INI X TERMASUK KE?
http://gengentry.blogspot.com/2013/10/1st-ga-of-gangentry.html

avatar

Assalamualaikum. bestnyaa. hehehe. nak joinlah! hehehehe

avatar

fuh banyak jugak kontest yang sedang berlangsung yer...

avatar

no. 1 dan 2 aku dah hantar.. hoho..

avatar

terbaik bro..tak nak support contest SLE tu ke...

avatar

jemput la..tarikh tutup pun lambat lg tu semua

avatar

yg no 1,2 n 3 tu belum join..thanks sharing
blh yumida join nnti
jemput join GA yumida yg berlangsung di blog..hehhe

avatar

Boleh try salah satu GA ni

avatar

wah banyak peluang untuk direbut, semoga sukses semua.

avatar

wah syangnya saya bukan orang malaysia, jadi cuma bisa nyimak saja tak bisa ikutan, selamat berkompetisi, somoga sukses semua

avatar

insyallah kalau ada kesempatan nnt

avatar

yg mana satu pilihan bro tu

avatar

semua tawarkan haidah lumayan ni

avatar

hu3...semoga nnt akan bisa diadakan kontest antara dua negara ini

avatar

byk gak contest ni.. harap2 sempat la masuk satu dua contest

avatar

so far masih lagi kurang berminat nak join GA atau contest.. kalau stakat segmen tu, boleh la.. heheh

avatar

tak terkejar nak join 1 by 1 hehehe... kadang tak memenuhi kriteria pihak penganjur.. segan nak try

avatar

template ni idaman aku ni.. lawa bro...

avatar

Banyak banget yang ngadain kontes, mau ikutan tapi ga jago nulis artikel :D

avatar

menarik nih...boleh gi jengan kejap...

Farid Adam ajak kita terjah..Wordless Wednesday - Malaysia's Most Wanted Person

avatar

semuanya menarik...sapa yg ada bakat terpendam tu sila ah join..

salam kenal tuan rumah

avatar

Setakat ni saya paling tertarik dengan contest ucapan awam tu.

avatar

menarik tu..wajib join ni..:D

avatar

Wah..banyaknya contest. Hadiah pun hebat-hebat belaka. Kena atur jadual betul-betul ni.

avatar

boleh pakat2 sertai mana yang sesuai
meriahkan dunia blog kita

avatar

Terima kasih promote contest tu....jom joint kawan-kawan!

avatar

Pergh... Banyaknya kontest bro join. Semoga kaya raya :D

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.