blogger lelaki logo

Pentingkan Diri Sendiri : Lori Terbabas Di SKVE

41 Komen
Ada banyak sifat buruk dalam diri manusia. Slah satunya sifat mementingkan diri sendiri. Akibatnya menyusahkan orang lain. Walaupun dia rasa sikap, dia punya pasal la nak buat apa pun.

Banyak orang banyak ragam, kita boleh tengok sikap pentingkan diri ini dekat jalan raya. Ada sahaja pemandu yang nak cepat, tapi tak sedar perbuatan dia tu menyusahkan orang.

Tukar lorong sesuka hati, potong barisan, nak masuk simpang tak bagi signal, memang nak kena dengan aku ni. Aku memang cukup berbulu dengan orang yang macam ni. Sebab dia orang tak fikir pasal orang lain.

Pentingkan Diri Sendiri

Ini salah satu contohnya, sikap pemandu lori. Mentang-mentanglah dia besar, suka suki je dia bawa laju pulak tu, tak pasal-pasal terbabas, dekat lebuhraya SKVE. Lokasi SKVE menghala Hospital Serdang. 

Siap ada orang yang merakam video, sebab lori ni dipandu laju dan niat orang yang nak merakam ni nak lapor kepad SPAD. Namum tak sangka pulak lori boleh terbabas masuk ke jalan yang bertentangan. Layan video ni.




Update Gambar :

Lori Terbabas Di SKVE

Lori Terbabas Di SKVE

Lori Terbabas Di SKVE

41 Komen untuk "Pentingkan Diri Sendiri : Lori Terbabas Di SKVE"

avatar

Bahayanya.. Nasib baik yang ambil video tu tak de apa-apa..

avatar

tukang ambil video tu pun agak laju jugak tu..hu3

avatar

betul tu Broo...memang begitu la kan sikap yang besar dari orang lain ni kan...

avatar

harap pemandu malaysia berubah menjadi lebih berhemah (termasuk SOp) hehehe

avatar

hu3..dah jadi lumrah kan...

avatar

gua pun kadang2 ada juga bawaq laju..tapi bila kita betul2 nka rush la sebab ad abenda penting..kalau tak urgent..gua lebih suka bawa rilek jer..buat bw laju2 kan

avatar

Mungkin ramai sangat yang sumpah dia serentak...maka termakbul ler...

avatar

hahaha..orang cakap cukup 40 orang..mungkin boleh jadi

avatar

banyak kejadian yang tidak disangka berlaku...

avatar

Assalammualikum... BL,

memang bahaya betul bawak lori macam nie.. x kesian pada nasib kenderaan kecil. Jika bwk lori dengan melulu dan berbahaya 'mendapat' lah. Doa orang teraniaya makbul..."berhati2 di jalan raya k.

mselim3

avatar

siaplah dier..ada bahan bukti punca kemalangan..

avatar

tu la...kompem lau dia sakit pun orang buat dek je ni

avatar

nasib le..tapi silap2 yg tukang ambik video pun kena jga..hahaha

avatar

hu3..kebetulan betul tukang ambil video tu

avatar

Assalam
Masyaallah. Adakala memang rasa 'gerun' juga bila berselisih dengan treler panjang macam ni.

avatar

gua pun sama la..kadang2 tu bagi je dorang lalu dulu

avatar

Tengok video memang laji trailer tu bawak..berani plak orang ramak tu g rapat2x ngan trailer..harap semua selamat.

avatar

kalau tengok video tu..macam tak ada kereta dari sebelah sana yng kena layak...

avatar

Tidak kira pemandu lori atau kenderaan biasa. Sikap pemandu itu sendiri memudaratkan diri sendiri dan orang lain.

avatar

bahaya nih, aku kalau berenti sblh lori kat trafik light, rasa cam lambat je nak hijau trafik light tuh

avatar

dah la besar tak sedar diri.....akibat sikap pentingkan diri segelintir pemandu lori...yang tak bersalah turut menjadi mangsa....

avatar

Mereka yang tidak bdisplin di jln raya spatutnya di tarik balik lesen...bru pdn muka tak da lesen lg nak bwa kenderaan..

avatar

fuhhh..
live tue..
mmg kene jawab ler pasni.
tp driver tu pun bahaya jugak tu drive sambil rakam.

avatar

pernah tengok depan mata lori terbalik dekat highway plus...memang seriaulah

yang ni pemandu tu ingat dia tengah bawak keta apa...iskh

avatar

ramai pemandu lori yang macam ni, mentang2lah depa besar kan... huh...

avatar

aiza terperangkap di sini la petang semalam.. sejam lebih jam.. memang mereka pentingkan diri sendiri..

avatar

Yang merakamnya pun memandu sebelah tangan sambil merakam...pun bahaya juga. Tapi memang laju lori tu! Bukan hanya lori, setiap pemandu pun perlu berhemah semasa memandu.

avatar

nasib selamat, kalau tak sama2 lah...

avatar

Diorang nie, kalau dah kemalangan pun bukannye pandai nak sedar...

avatar

cara driver lori tu bawak lori tu dah macam drive kereta pulak.
harap² takde yang jadi mangsa langgar la..
sebab terbabas masuk kat lane seberang sana.. hishhh bahyer sungguh

avatar

seram betul tgk, gara2 orang lain bawa lori secara bahaya hampir menyebabkan kehilangan nyawa.
harap pemandu lori tu dikenakan tindakan sewajarnya.

avatar

Heh memang nak kena jack driver lori tuh

avatar

mungkin kerana sama2 menggunakan kendaraan jadi bebas saja mau ngapain, sedangkan jalan yang di pergunakan juga jalan umum, jd merasa bebas untuk menggunanya

avatar

seram tengok live video nie...kalau akt highway be careful...kenderaan besar tak fikir orang yang bawa kenderaan kecil....

avatar

nasib baik ada org rakam.. ada jugak bahan bukti..

avatar

sikap pemandu perlu berubah terutamanya yang bawa lori atau bas, diorang ingat diorang tu besar maka tak pedulikan yang kecik. Sikap diorang tu membahayakan nyawa orang lain kat jalanraya tu

avatar

Haa, part tukar lorong sesuka hati, potong barisan, masuk simpang tak bagi signal tu memang buat aku panas...selalu jugak aq da terkena...yang bawa kenderaan besar ni tak fikir orang langsung...ingat dia bawa kenderaan besar dia hebat la tu...

avatar

Suspen aje bila drive next to lorry or bus yang besar-besar ni especially masa cornering..kesian kereta tu tak pasal-pasal jadi mangsa..

avatar

bahayanya.. kalau ada kat belakang lori camni memang menakutkan

avatar

Sifat penting diri di jln raya mmg akan menyusahkan org lain.. nyawa seolah2 x berharga pulak.. mmg menakutkan..

avatar

Emm tu lah kalau jadikan jalan raya sebagai tempat pemuas hawa nafsu..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.